DEPP HAYRANLARININ OLUŞTURDUĞU DEVASA KALABALIKLARA ALIŞAMIYOR
By Ruben V. Nepales
LA Correspondent
Philippine Daily Inquirer
28 haziran 2009
Bundan yalnızca bir hafta önce Johnny Depp geçen perşembe kaybettiğimiz Michael Jackson'ı , kendisi gibi popüler ünlüleri ve bu pop starı takip eden büyük kalabalıklar hakkında düşünüyormuş.
Yıllardır ünlü olan bir isim olmasına rağmen insanların ona gösterdiği ilgiyi,özellikle Chicago galasındaki ve bundan sonra yapılan partideki kalabalığı hala şaşkınlıkla karşılıyor.
''Böyle bir şeye alışamıyorsunuz.Eğer alışabiliyorsanız delirmişsiniz demektir.Bunu neden yaptıklarını biliyorum...Bunun da dereceleri var.Brad ve Angelina'ya gösterilen ilgi var,Michael Jackson'a gösterilen ilgi var.Benim açımdan ise daha öğrenilecek çok şey var.Bu insanlar böyle birşeyle nasıl başa çıkıyor bilmiyorum.Ben evimden çıkmamayı tercih ediyorum.
Aktörün en büyük korkusu filmlerinin gişe rekorları kırmaması ya da popülerliğinin son bulması değil.Özel hayatını yitirmek,herkesin gözünün onun üzerinde olması düşüncesi aktörü çok korkutuyor.Çocuklarının ve Vanessa Paradise nin de oyuncu olmasından bu yüzden endişe duyuyor.
Bir gazateci önceki gece aktöre sarılmaya çalışan kalabalığın büyüklüğünden bahseDince Depp''Yani ben çıldırmış falan değilim sence de tuhaftı değil mi?'' diyor.
Bu güne kadar Johnny Depp utangaç,yumuşak bir sesle konuşan konuşurken de yere bakan ve parmaklarını dudakların da endişeli bir şekilde gezdiren bir adam olarak göründü.Aldığı birkaç kilo onu daha da genç göstermiş.
***Görüldüğü kadarıyla bir birey olarak yaşamak ve sosyal hayata uyum sağlamak arasındaki denge ilginizi çekiyor.Bu konuda çocuklarınaza neler söylüyorsunuz?
Çocuklarım kesinlikle benden daha zeki.Aradaki dengeyi ben kuramadan onlar kurdu.Ben evden çıkamıyorum çünkü sosyal hayata uyum sağlayabildiğimi söylemem.Ama şu noktada ne yapabilirim ki?Çocuklarım okula falan gidiyorlar,onların arkadaşlarıyla birlikte okuldaki hayatlarına tanıklık ediyorum.Sadece arkadaşlarıyla kurdukları iletişimi izleyerek çok şey öğreniyorum.
***Oynadığınız karakterlerde çocuklarınız sizi farklı kıyafetlerle farklı aksanlarla konuşurken görüyor.Bu onların kafasını karıştırıyor mu?
Söyleyebileceğim tek şey çocuklarım hiç sıkılmıyorlar(gülüyor)Onların üstünde bir sürü karakter denedim hepsine de iyi tepkiler verdiler.
***Ne gibi sorular soruyorlar?
Sormuyorlar.Tuhaf şekilde alıştılar.Kızım 10 yaşına yeni girdi.Ben bir film çekerken ''Bu filmi izleyebilir miyim?'' diye soruyor.Tabii Libertine gibi 60 yaşına basmadan izlemesine izin vermeyeceğim filmler var.(gülüyor)Toplum Düşmanları nı ne zaman izleyebilir bilmiyorum.O ve Jack,oğlum,Edward Scissorhands i izlediler ve ikisi de hüngür hüngür ağladı.
***Tim Burton ve gazeteci Hunter Thompson gibi isimlerle arkadaşsınız.Siz de biraz ''eksantrik'' olmaya başladınız mı?
Sanırım o iş çoktan oldu.(gülüyor)
***Robert Pattinson ı geleceğin Johnny Depp i olarak görüyorlar.Onu tanıyor musunuz?
Hayır.Ona bol şanslar diliyorum.(gülüyor)
***Genç aktörlerin çoğu sizinki gibi bir kariyer istrediklernin söylüyorlar.Siz başladığınızda belirli bir kariyer planınız var mıydı?
Ben sadece çok şanslıydım.Herşey zamanında oldu.Hiçbir şeyi şekillendirmeye çabalamadım.Yaptığım şeyleri yaptım.Paramount gibi stüdyolar 'Sleepy Hollow' filminede benimle çalışmak istemediklerinde Tim Burton gibi beni destekleyen insanlar olduğu için çok şanslıydım.Tim benim için savaştı.
***Filmi izlediklerinde Dillinger ile ilgili insanları şaşırtacak bir şey de onun romantik bir adam oluşu.Bir odanın karşısından geçen bir bayan görüyor ve hayatındaki herşey değişiyor.Size de aynı şey oldu mu?
Bu durumu çok iyi anlayabiliyorum.11 yıl önceydi,bir otelin lobisindeydim Fransa'da.Bir bayanını sırtını ve boynunu gördüm.Sonra döndü,bana baktı o anda bittim.Bu bayan Vanessa idi.2 çocuk ve 11 yılın ardından bu durumu tamamen anlayabiliyorum.
***Dillinger'ın hayatındaki olayların olduğu yerlerde çalışmak size nasıl yardımcı oldu?
Her konuda yardımcı oldu.Onun son nefesini verdiği yerde olmak,kaldığı hapishaneye gitmek,kaçtığı her bir kapıdan yeniden geçmek muhteşemdi.
***Filmde Dillinger'ın yaşarken giydiği pantolonları mı giydiniz?Nasıl bir duyguydu?
Filmde giymedim ama sonra pantolonlarını denedim.Tuhaftı.Çekimlerden sonra John Dillinger müzesine gittim.Orda öldüğü gün giydiği pantolonları vardı.Ben de onları denemeye karar verdim.
***Üzerinize uydular mı?
Tam oturdu.
***Dillinger ''Fazla içki içmem çok az sigara içerim.Sanırım tek kötü alışkanlığım banka soymak.'' gibi birşey diyor.Sizin kötü alışkanlığınız nedir?
Artık sigara içmiyorum.2 buçuk yıl oldu.Güzel birşey değil mi?Kötü bir alışkanlık bulmalıyım kendime.Bunu düşüneceğim.
***Dillinger suç hayatına 12 yaşında başlamış.
Ben de öyle.
***Ne işler peşindeydiniz?
Bazı suç aktiviteleri işte.
***12 yaşındayken nasıl bir çocuktunuz?
12 yaş benim için sihirliydi.Gitar çalmayı o zaman fark etmiştim.Ergenlikle ilgili pek birşey hatırlamıyorum.12 yaşında kendimi bir odaya kapatıp gitar çalmaya başladım çıktığımdaysa 15 yaşındaydım.
***Bırakacağınız miras ne olacak?
Ben bu kadar büyük düşünmeye cesaret edemiyorum yani dünyaya bir miras bırakmak.Ben sadece bir aktörüm.Çocuklarımın benle gurur duyacağı bir şey bırakmak istiyorum geriye.Başka hiç bir isteğim yok.
çeviri:johnnylover