Login | Register

All times are UTC

It is currently Wed Dec 23, 2009 2:48 am

Welcome
<a href="http://metalheadtr.com" target="_blank">metalhead</a>
<a href="http://metalheadtr.com/forum" target="_blank">metalhead</a>

Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Vanessa paradis röportajları (JOHNNY DEPP hakkında)
PostPosted: Fri Apr 11, 2008 10:38 am 
<marquee> johnny depp</marquee>

2004 tarihli

Image

Van on Johnny

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xp0q51hD574&eurl=[/youtube]

çevirisi:

Bir fransız TV Stüdyosunda. Sunucu ve Vanessa Paradis.
Stüdyo da bir kaç tane dev ekran var. Dev ekranlarda Johnny Depp'in yüzü.

Sunucu:
Onun "o" (hayatının aşkı -anlamında) kişi olduğunu hemen mi anlamıştınız?

VP:
evet

Sunucu:
Bir insan bunu nasıl bilebilir?

VP: (gözlerini arada bir, dev ekrandaki Johnny'nin yüzünden alamayarak konuşuyor)
Yani şöyle bişeydi... aslında karanlıktı onu gördüğümde... tam olarak yüzünü bile görememiştim... ve bütün bunların yanısıra onun yüzündeki ifade... evet, hayır, evet işte bu gerçek... kimyasaldı... fizikseldi... tokalaştık... ve karanlık bir odadaydık ve sizi temin ederim yalnız değildik... ve tokalaştık ve ben onun varlığını her yanımda hissettim... ama hala onun tam olarak kim olduğunu görememiştim... ancak sonra anladım.... ve kim olduğunu gördüm ama bunlar çok önce olmuştu...

Sunucu:
Yollarınız bir kaç kez kesişti yani?

VP: (gözleri hep dev ekrana gidip geliyor)
Evet yollarımız bir kaç kez kesişti ama ...

Sunucu:
Siz hep şans eseri karşılaştınız, yani şans diye birşeyin var olduğunu söyleyebilirmiyiz?

VP:
Evet! evet...evet... özellikle onun "o" kişi olduğunu anlamaya başladığın-- ah şu dev ekran korkunç !! Ona sarılmak istiyorum...!! Onu en son göreli 5 gün oldu.... ve onun burdaki kocaman kafası... bu çok fazla.... kafası kocaman önümde ve sanki bana doğru geliyormuş gibi hissettiriyor...!

Sunucu:
O zaman kafanızı çevirin, başka yere bakın!

VP:
Orada, şurada... her yerde yüzü!... Şey diyorduk, biri "o" kişiye rastladığını nasıl anlar... benim demek istediğim, hayatının aşkı aynı zamanda da en iyi dostundur ... birileri sürekli desede, ilk aylarda , ilk yıllarda aşk , tutku geçer kaybolur... birincisi; kaybolduğu doğru değildir!... ikincisi; özellikle başlarda birbirinize "çok güzelsin" "seni seviyorum" "muhteşemsin" ve birbirinize bundan başka söyleyecek birşeyiniz yoksa, o zaman o ilişki sonuna kadar gidemez, uzun süremez .... bunu hemen o anda anlıyorsunuz demek değildir... mesela biz konuştuk... biz konuştuk ve ilginçti.... ben konuşmaya devam edelim istedim, sadece ona bakmayı değil.... gerçekten ilginçti... biz sadece kendimizden bahsetmedik, herşeyden bahsettik... ve işte buydu hepsi... çünkü ona aşık olmaya başlamıştım bile... ama şimdi nasıl desem bilmiyorum ... ben dostlarımla da eğleniyordum (ilginç sohbetler edebiliyordum anlamında).. ama aşkınla , dostlarından aldığın keyif kadar keyif alabiliyorsan.. işte budur... bence basitce sır burdadır... yani o senin aşkın ve senin dostun...

Sunucu:
Ve seni birden vurur bu duygu, senden güçlüdür değilmi?

VP:
Evet, evet...hem apaçıktır hemde gayet doğaldır... utanılacak birşey yoktur... buna yada şuna cesaret edemem diye birşey yoktur... kişi o an herşeye cesaret eder... dizginlenecek birşey yoktur...bana göre bu apaçık bir durumdur...

Sunucu:
Johnny Depp, People Magazin dergisinde 2003'de dünyanın en seksi erkeği seçilmişti. Böyle şeyler kendinizin ne kadar şanslı olduğunu mu hissettirir, yoksa sizi korkutuyormu?

VP:
Hayır

Sunucu:
Çünkü onu kendine istersin.

VP: (gözleri dev ekrana gidip gelerek)
Ama kesinlikle o benim zaten... O (Johnny) benimdir, bana ait zaten... hiç bir korkum yok buna ilişkin... hiç mi hiç kaygım yok... aslında hiç bir şeyden emin olamayız ama bu birimiz korktuğundan değil... böyle şeyler insanın mutluluğunu engelleyemez...

Sunucu:
Evet, mutluluğun üzerindeki tehlikeyi korku engelleyemez.

VP: (gözleri yine dev ekrana gidip geliyor)
Yani evet... bende korkmuyorum

Sunucu:
Seni onunla biraz baş başa bırakayım istersen.

VP:
Evet, evet bu bana yaptığınız şey korkunç... sizler televizyondan bunu görebiliyormusunuz bilmiyorum ama... ama onun o gözleri... o gözlerini bana dikmiş ve sanki bana ulaşmaya çalışıyor... bu korkunç!

Sunucu:
Evet, bunu görebiliyoruz.

(vanessa dayanamayıp, başını önüne eğiyor)

Sunucu:
Çocukların nasıllar? Onların soyadları ikinizinki mi?

VP:
Hayır, babalarının soyismini taşıyorlar, çünkü biz evli değiliz

Sunucu:
Bu çok yazık çünkü Lily Rose Paradis kulağa çok hoş geliyor! (Lily Rose Paradis= Zambak Gül Cennet)

VP:
Evet

Sunucu:
Şimdi biraz keyiflenmek için Lily Rose'u dinleyelim.

(müzik sesi, ve Lily Rosun sesi duyulur... Vanessa duygulanır)

VP:
Bu...bu gerçekten... (başını öne eğer)

Sunucu:
Sizden özür dilerim... bu mutluluktandır Vanessa Paradis.

VP:
Hayır yani elbette bu mutluluktur... ama bu... bu...

Sunucu:
Aynı zamanda bu CD'de umumi bir yerde çekilmiştir.

VP:
evet, tabi, elbette ama bu...yani bu şarkıyı dinlerken hep zorlanır duygulanırım.. ne zaman dinlesem, gözlerimden yaşlar akmaya başlar... aslında birşey olduğundan değil... sadece...sadece mutluluktan...

Sunucu:
Çocuk yetiştirmek, onları dünyaya karşı nasıl hazırlamalı diye beraberinde sorular getiriyor. Çünkü yeterince sevgi vermemek açıkca felaket olabiliyor ama çok fazla sevgide onları fazla korumak demek oluyor. Bunlar zor şeyler. Sizde öyle düşünmüyor musunuz?

VP:
Zordur. Evet ama zaten herşeyi ile zordur. Çocuklarınız rahminizden çıkar çıkmaz, artık size ait değillerdir. Onlar her zaman benim bebeklerim olarak kalacaktır , evet ama bunu söyleyen sadece ben'imdir. Onlar artık bana ait olmayı istemez. Onlar kendilerinindir. İşte o zaman zorluklar başlar, hala onlar gidecek diye korkarım, bu korkunç... o kadar küçükerki... belki aptalca gelebilir, ama bu böyle işte.

Sunucu:
Daha büyük bir aile istiyor musunuz?

VP:
Evet, evet... bir tarih planı falan yapmadım ama... evet çok istiyorum

Sunucu:
Kaç tane daha, biliyor musunuz? Neyse bunu göreceğizdir, değil mi?

VP:
Hayır, yani evet... ben .. ben... teker teker.

Last edited by johnny depp on Thu Apr 17, 2008 9:28 am, edited 2 times in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri Apr 11, 2008 10:40 am 

bu da başka bir röportajından :

Image

Vanessa Paradis’in Fransiz Premiere dergisi ile yaptigi soylesi:(2005 tarihli)
(Gronki tarafindan Ingilizce’ye tercume edilmis)

#1. O taklitci degil yaraticidir. Bir insani canlandiriken %50’sini de kendisi yaratir. Ed wood’u canlandiriken karakter hakkinda hic bir sey bilmiyordu ve tamamini kendisi yaratti. Takma dis takti, tuhaf bir aksan yaratti. Cok eskiden beri var olan Sleepy Hollow hikayesindeki dedektifi feminen bir yaklasimla canlandirdi. Johnny’den baska kimsede olmayan bir ozellik bu.

#2. Insanlari gozlemleyen biridir. Bir role hazirlanirken genellikle oldukca iyi tanidigi kisilerden esinlenir. Karakterlerdeki kutuplasmayi bulmaya gayret eder (aydinlik, karanlik gibi)

#3. Hic korkusu yoktur, korkmaz. Alcak , namussuz birini de, sapigigi da oynamaktan korkmaz. Her sefer daha baska bir sey denemeye calisir. Bazen cok ileri gidip kovulacagini dusunur. Ama denemekten korkmaz, hatta en uc noktalara kadar… Tek endisesi iyi yapamamaktir, hep suphe duyar.

#4.Bana aktorlerin sirlarini ogretiyor. Dolayli olarak evet bunu yapiyor. Onu seyrederek jestlerimi daha fazla ve dogru kullanmayi ogrendim. Benny ve Joon’da onemli bir konusma yapmadan once ritmi bozmak ve haraket getirmek icin kimsenin beklemedigi sekilde ve anda goruntusunu degistirdi. Goruntusunu de kullanarak oynamasi bana ilham veriyor.

#5. Sessiz Sinemayi kesfetmemi sagladi. Ozellikle Lon Chaney ve Clara Boux filmlerini…

#6. Muzik bilgimi zenginlestirdi. Yeralti Latin Playboy’lari “Los Lobos” sayesinde.. Onlari biliyor musunuz? Ilk 3 albumleri en iyileri. Bir de Iggy Pop.

#7. Gainsbourg, Lanzmann, Vian ve Brel sever, Oldukca zevklidir. Fransizca’yi cok iyi konusamadigi donemlerde saatlerce onlarin sarkilarini tercume ederdi. Cok etkileyiciler.

#8. Fransiz kulturunu benden daha iyi bilir. Ozellikle de Fransiz tarihini. Okulda iyiydim ama simdi cok sey hatirlamadigim icin benimle dalga gecer. Karakterlerle cok ilgilidir, her zaman neyi neden yapmis olduklarini bilmek ister. Ozellikle de diktatorlerle cok ilgilenir, hem de hepsiyle ilgilenir. Bir de mimari onu buyuler. Paris’te dolasirken biri “bu nedir?” diye sorunca cevap veren Johnny’dir. Bu arada durmaksizin okur; romanlar, biyografiler ve okudugu herseyi hatirlar.

#9. Edebiyati sever. Francois Villon ve Arthur Rimbaud’un Johnny’den saklisi gizlisi yoktur (Yani onlari cok iyi anlar)

#10. Hicbir zaman Fransizca dersleri almadi ama oldukca iyi konusuyor. Bana gore yeterli degil ama…En sevdigi Fransizca terim “de guingois” (carpik, yamuk, egri)

#11. Sarabi cok sever. Butun cinslerini, bordeux, Bourgogne, hepsi…

#12. Cocuksu ozellikleri vardir. Zaten bu yuzden mukemmel bir actor. Ban gore doneminin en iyisi. Cocuklar etraflarinda ne oldugunun farkinda olmadan, onemsemeden hatta sebebini bilmeden oynarlar. Johnny’nin oyunculugu gibi.

#13. Tim Burton’a cok baglidir. Cok iyi arkadaslar, hepsi bu. Sanki okul yillarindan beri birbirlerini taniyor gibiler, karsilasir karsilasmaz kaynastilar ve ayrilmaz oldular. Ortak pekcok noktalari var ve 8 yasinda cocuklar gibi sacmaladiklari olur. (Bunu aynen tercume etmedim ) Surekli kitap, firca, fikir degis tokus ederler. Gulerler, icerler ve herseyden onemlisi birbirlerine guvenirler.

#14. Kim olursa olsun icten olan herkese ve sevdiklerine her cesit yardima hazirdir.

#15. Damarlarinda Kizilderili kani tasir. Bunu cok seviyorum. Biraz Kizilderili biraz Irlandali. Ne muazzam bir karisim! Ve nasil bir sertlik! Birsey istedigi gibi olmazsa, kirar. Hicbirseyi hafife almaz. Ama bundan iyisi de olamaz, hayatta kendine kisa yollar acmasini saglar.

#16. Herzaman guzeldir. Sonra Willy Wonka resimlerine bakarsin ama hala guzeldir, problem su ki o cok yakisikli. Kendini cirkinlestirmek icin ne gerekiyorsa yapar. Daha fazla imkani olsa daha ileri gidecek ama studyolar onun ne oldugunu biliyor ve her sekilde dunyanin en seksi adamini satabileceklerini de. Bu yuzden kendini biraz kollamasi iyi bir sey aslinda. Eger bunu yapmasa dengesini yitirebilir.

#17. Delirmis, hafif oynatmis insanlar onu ceker. Johnny’nin yakinlik kurdugu insanlarin buyuk bir cogunlugu oldukca tuhaftir.

#18. Ne isterse onu yapar. Gise rekortmeni eserlerinin buyuk bir cogunlugunun anahtari Johnny’dedir. (yani onun sayesinde olmustur demek istiyor) Her zaman inanclari ve hisleri ile haraket etmistir. Hic bir zaman asikar olani tercih etmemistir.

#19. Bir cilgindir. Comertligi, evet comertligi manik obsesif boyuttadir.

#20. Hatasi var elbette; herzaman haklidir.

Ceviri: eflatun

Profile  

Post subject: Re: Vanessa paradis röportajı (JOHNNY DEPP hakkında) - 2004
PostPosted: Sat Nov 21, 2009 7:35 pm 

vanessa paradis in 2009 elle dergisindeki röportajından johnny depp ile ilgili kısımlar....

Image

Biraz da Johnny Depp hakkında konuşalım

Ortak arkadaşlarmız vardı ve ilişkimiz başlamadan çok önce tanışmıştık.Arkadaş gruplarımızla beraber akşam yemeklerine çıkıyorduk.Birgün birdenbire Paris'te yollarımız kesişti ve ikimizde yalnızdık.Aniden bu çok güçlü duyguyu hissettim.Bu adam çocuklarımın babası olacak falan diye düşünmedim elbette.Ama tüm parçalar zamanla biraraya geldi.Geçmişim,beni aşktan soğutabilecek kadar karmaşık şeyler yaşamıştım ama öyle olmadı.Yaptığım herşeyi korkmadan ve ne yaptığımı bilerek yaptım.

Çok geçmeden Lilly-Rose geldi

Anne olma isteği bende uzun süredir vardı.Johnny'i bulduğumda bu hislerimden daha fazla kaçamadım.O benim hayatımın erkeği ve hep öyle olacak.

Daha sonra ikinizde albümün 'Bliss' için çok şeyler kattınız

Bana o güveni veren Johnny idi.Bana gitar verdi ve çalmayı öğretti.Ciddi şekilde beste yapmaya başladım.Bu albümü ortaya çıkaran onun isteği ve verdiği cesaretti.O dönemi hayatımın çok ama çok mutlu bir dönemi olarak hatırlayacağım hep.

çeviri:johnnylover

dergide yer alan diğer resimleri için : (hepsi çok güzel)

http://www.dizifilm.com/forum/showthrea ... 71&page=72

http://www.dizifilm.com/forum/showthrea ... 71&page=73

Profile  

Post subject: Re: Vanessa paradis röportajları (JOHNNY DEPP hakkında)
PostPosted: Sat Nov 21, 2009 7:42 pm 

:wink:

unlu-isimlerin-johnny-depp-hakk-nda-yorumlar-t203-100.html

Vanessa nın Marie Claire dergisinde yer alan röportajından...

Marie Claire Cover - December 2009

Image

Johnny Depp'te en hayran olduğun şey ne?

**Oh,onda hayran olduğum şeyler hakkında sonu gelmeyen bir liste yapabilirim:herşeyin üstünde,inanılmaz sadakati!O üzgünken ya da bir işle uğraşırken onu seyretmeyi seviyorum.Başka insanlarla konuşurken onu gözlemlemeyi,sorunlarla nasıl başa çıktığını görmeyi seviyorum...Evet,size defalarca anlatabilirim,onun aktörlüğüne ,babalığına ve sevgililiğine hayran olduğumu.Ama herşeyin üstünde ona bir insan olarak hayranım.Sadece benle veya annesiyle olan ikili ilişkilerinde değil,bu dünyada her durum karşısındaki insana hayranım.O fevkalade biri,gerçekten muhteşem.

Aynı adamla 11 yıldır beraber olmana rağmen aradaki tutkuyu korumayı nasıl beceriyorsun?

** Öncelikle doğru insana aşık olma şansına sahip olmalısın.Bunun dışında,hergün beraber olmamamız aşkımızın kalıcılığında büyük rol oynuyor.Ayrıca aramızda arkadaşlık,saygı ve hayranlık duyguları da var.Eğer bu ilişkinin yürümesini istiyorsak birbirimize mesafe de vermemiz gerektiğini,birbirimizi özlememize izin vermemiz ve birbirimize güvenmemiz gerektiğini biliyoruz.

Hala eşinle beraber bir film çekme planın yok mu?

** Birkaç yıl önce Terry Gilliam'ın ''Don Quixote'' filminde beraber olacaktık ama bildiğiniz gibi çekimler iptal oldu.
Açıkçası onunla beraber oynamak ödümü koparıyor.İstemediğimden değil ama onun karşısında rol yapamayacak kadar etkilenmiş olurdum!
Onunla aynı seviyede olamamaktan çok korkarım çünkü herşeyden önce Johnny çok tecrübeli ve Tanrı biliyor ki çok yetenekli!Onun o gözlerine bakıpta yalan söyleyebilir miyim bilmiyorum.

Bazen bir senaryo hakkında onun da fikrini soruyor musun?

** Çekimin yapılacağı tarihle ilgili evet,diğer açılardan çok nadiren sorarım.Aslında beraberken iş hakkında konuşmuyoruz.Yapmaya çalıştığımız şey olabildiğince birlikte olabilmek için programımızı ayarlamak.

Kariyerini Amerikada yapmayı denedin mi hiç?

** Hayır,ihtiyacım olan şey Fransa'da.Amerikan filmlerinde rol aldığım oldu ama sırf orda olmak için birşeyler yapmadım.Bir süre orda bir süre burda yaşayan çocuklarla ve dünyanın heryerinde çekim yapan bir eşle Amerika ile Fransa arasında yaşayan bir Fransız olmak zaten kafa karıştırıcı.
Johnny ile mükemmel bir uzlaşmaya vardık.Los Angeles'ta annelik ve eş rolünü üstlenirken Fransa'da her ne kadar hala bir anne ve eş olsam da işim, ailem ve arkadaşlarımla da ilgileniyorum.

Özgürlük ve özgürlükten gelen güven...Bu herkese verilen birşey değil

** Elbette!Güven...Doğru insanı bulmuş olmak için çok şanslı olmalısın bir kere.En zor kısmı bu.
Aşkı canlı tutmak hayatta yaptığımız diğer şeyler gibi:hergün aynı yemeyi yemiyoruz,sürekli aynı kitabı okumuyoruz,hep aynı cd yi dinlemiyoruz.İlişkide de her iki taraf da bazen araya mesafe koyup,farklı şeyleri tek başlarına da keşfedebilmeli.

Profile  

PostPosted: Mon Nov 30, 2009 9:49 am 

Vanessa Paradis'i Ararken

Hermione Eyre

London Evening Standard

November 27, 2009

Image

Vanessa Paradis Noel'e karşı koyamıyor.''Biraz yoldan çıkıyoruz.''diye itiraf ediyor.''Materyalist olmadığımızı söylemek isterdim ama biliyorsunuz,ağacın altındaki tüm o hediyeler,renkler,o büyülü görüntü...tüm bunları çocukların için istiyorsun.Herşeyi harikulade şekilde yapmaya çalışıyoruz.''

Biz diye hitap ettiği kendisi ve uzun süreli partneri Johnny Depp.Hediye verme konusunda Johnny Depp te eli sıkı sayılmaz.Vanessa'nın hayatında aldığı en güzel hediye birkaç yıl önce Johnny'den gelmiş.''Bir yüzük,mücevher falan değil,küçük metal bir kalp.'' Bir anda öne eğilip fısıltıyla şöyle diyor ''Eskiden Marilyn Monroe'ya aitti.Bu maddesel anlamda aldığım en güzel hediye şüphesiz.'' (Vanessa çocukluğundan beri Marilyn Monroe fanatiği)

Bu kadın Johnny Depp'in ''Sonunda,bu dünyada varolma sebebimi buldum.İki güzel çocuğun ve mükemmel bir sevgilin varsa umursamaz olmak için fazla bir nedenin kalmıyor.''dediği kadın.İkisi de ilk buluşmalarını bir ışık patlaması olarak tanımlıyor.Bu yılın başında Depp ''Paris'te bir otel lobisinde dikiliyordum.Bir sırt ve ense gördüm.Sonra dönüp bana baktı,o anda bitmiştim''diye açıklamıştı.

O ense ve sırt Vanessa'ydı.Sonrası iki çocuk ve 11 yıl...Depp olayı çok basit şekilde anlatsa da biraraya gelmeleri ilk tanışmalarında ancak 4 yıl sonra 1998'te gerçekleşebildi.İlk çocukları Lilly ise çabucak geldi.Johnny onu ''başıma gelen en harika şey''diye tanımlıyor.

Vanessa'nın son single'ı 'Il lya' şarkıcının websitesinde,Johnny Depp klibin yönetmenliğini yaptı.''Klip ev yapımı film tadında' diyor Vanessa.Eski moda stop-motion'ı kendi kelimeleriyle şöyle tanımlıyor :Özgürlük,koşmak,dans etmek,içmek,çılgınlık,insanlar,aşk,yaramazlık,günd üz,gece,bulutlar ;ziller...''daha devam etmesinden korktuğumdan araya giriyorum.Peki Johnny Depp iyi bir yönetmen miydi? ''Çok iyiydi,çok güzel fikirleri var.Yüzüm kamerada,şarkı söylüyorum,sonra bir anda bunu bulutların süzüldüğü bir filme aktarma fikri aklına geliyor.Herşeyde,detaylar hakkında öyle ince fikirleri var ki izlediğinizde hepsini hissediyorsunuz.''

Kısacık bir sahnede,ikisi bir kilisenin önünde eski moda evlilik şapkaları ve paltolarıyla görülüyorlar. 11 yıl boyunca herkese ilişkilerini resmiyete dökmek için bir kağıt parçasına ihtiyaç duymadıklarını söyledikten sonra sonunda evlenmeye mi karar verdiler?''Şunu söyleyebilirim ki o sahne nikah çanlarına falan işaret etmiyor.''
O sahneyi çekmek biraz tuhaf olmalı?...''Hayır , gerçekten çok eğlenceliydi.''

Johnny Depp ,onun son single'nın klibini yönettiyse Vanessa da aktörün son projesi Tim Burton'ın Alice In Wonderland filmine birşeyler katarak geri ödeme yaptı mı? ''Hayır-elbette dişlerimi çalmış olmasının dışında!'' dişlerindeki boşluğu gösterek gülümsüyor.''Orada Mad Hatter'ı oynamaya çalışıyorsa neden o tuhaf yüz,kocaman yeşil gözler ve dişlerindeki boşlukla tıpkı benim gibi görünüyor?'' Kahkahaları biraz durulduktan sonra devam ediyor ''Şaka yapıyorum.Benim yardımıma ihtiyacı yok.İsterse,bazen ona replikleri konusunda yardım ediyorum ama 'Johnny,repliklerini çalışma vakti!''diye ısrar etmiyorum'

İkisinin de boş vakitleri yok.Bu sıkı programla ayrılarken Johnny ile iletişimi kaybetmemeyi nasıl başarıyor?Skype'la mı? ''Çok sık telefonlaşıyoruz.Skype iyi.Ama sürekli kullanmak istemem.Telefona takılıp kalmak yeterince kötü,bir görüntüye takılıp kalmak hiç istemem.''Gerçekten Hollywood'taki en mutlu ilişkilerden birine sahiplermiş gibi görünüyor.Cherie Blair bir keresinde evliliğinin sırrının araya mesafe koymak olduğunu söylemişti.Kocasının onu,bacaklarını tıraş ederken görmesine hiç izin vermemiş.Vanessa ise o kadar iffet düşkünü değil.''Sana söylüyorum,Johnny beni bacaklarımı tıraşlarken gördü.Görmediği şeyler var ama bunu görmesi beni rahatsız etmiyor.Aslında gayet hoş bir şey.!''

Profile  

PostPosted: Tue Dec 22, 2009 10:29 pm 

NOVA ISSUE 1 HAZİRAN 2000 VANESSA PARADİS RÖPORTAJI

''Psikiyatristin sandalyesinde'' Dr.Stuart Fischoff PhD, California
Image

Kendini en yalnız hissettiğin zaman hangisi?
Lilly-Rose ve Johnny yanımda değilken.Sanki bir parçam eksik gibi geliyor.

Peki onlar hayatına girmeden önce?
Sanırım her zaman yalnız hissediyordum.

Kendini en güçlü hissettiğin zaman?
Hep aynı cevabı veriyor gibi olacağım...Johnny ve Lilly yanımdayken.

Bu çizimi sen mi yaptın?(Üstteki çizimden bahsediyor)
Ben yaptım.Özür dilerim.

Ben çok etkileyici olduğunu düşünüyorum.Çizim yapar mısın?
Kendimin çizimlerini pek yapmam ama sevgiliminkilerini yapıyorum.Aslında bu çizimi çok hızlı yaptım,bir resim ya da fotoğraf olmadan öylesine bir kalemle.

Tamam,şimdi psikolojist kimliğime bürünüyorum.
Evet...Bu anın geleceğini biliyordum.

Bu nasıl bir çizim böyle.Gözlerin kocaman,yüzünde bir durgunluk hatta sertlik var.Çok eğlenceli birisin ve sürekli gülümsüyorsun.Hyatında bir sürü mükemmel şey var,sana zevk veren ama bunlar bu çizime hiç yansımamış.

Bence o çizimi nerede ve nasıl yaptığımı bilerek analiz etmelisin.Gece 11 civarında yaptım o çizimi,uykuya yattığım saatlerde çünkü sabahları kızımla beraber erken kalkıyorum.Bu yüzden yorgun ve yalnızdım.Kızım uyuyordu,sevgilim şehirde çalışıyordu.Sanırım bu yüzden..

Yani o anı yansıttın.

Evet,o an aynaya falan bakmadım yani nasıl göründüğüme falan kendimi hissettiğim gibi çizdim.

Beden çizmemişsin.
Bence yüz,daha çok şey anlatır.Yüz,eller ve ayaklar.

Ayaklarınla ilgili anlatmak istediğin birşey var mı?
Ayaklarım iyi durumda.Çünkü sevgilim onları beğeniyor.(Johnny'de bir ayak fetişi var daha önce de okumuştum.)

''Feminizm'' konusunda ne düşünüyorsun?
Sevgilimin kadınıyım.

Bu cümleye istisna bazı insanlar var.
Belkide 50li yıllarda doğsaydım farklı konuşurdum ama kadınların oy kullanmaya,fikirlerini belirtmeye haklarının olduğu,onlara insan muhamelesi yapıldığı dönemde doğdum.Eşinden dayak yiyen ya da şiddet gören kadınlar adına konuşamam elbette.Ama Johnny için bir şeyler yapmayı seviyorum.Kadınsı şeyler.Ona ait olduğumu hissetmeye bayılıyorum.Ne kadar güçlü ne kadar zor olsam da onun kollarında kendimi savunmasız hissetmeyi çok seviyorum.Kendimi ondan aşağı bir varlıkmış gibi hissetmiyorum.Çünkü o kadar güzel muhamele görüyorum ki..Belki hakettiğimden de güzel.Kesinlikle öyle.Ona en iyisini vermek istiyorum.Ve bu durumda kadın olmanın benim için bir sakıncası yok.

Her röporatajında sana Johnny Depp hakkında soruyorlar.
Beni rahatsız etmiyor.Burada Fransa'da olduğundan daha sık oluyor çünkü burada ünlü değilim.Kariyer peşinde koşmuyorum.

Aranızda problem yok?
Hayır,daha çok program yapmakta problem yaşıyoruz.Kim kimi takip edecek..Çünkü uzun süre uzak kalamıyoruz.İyi bir organizasyon gerekiyor.

Bu röportaj senin hakkında.

Evet ama o benim içimde.Onun hakkında konuşmadan benim hakkımda konuşabileceğimizi sanmıyorum.Benim sorunum bazen çok az bazen çok fazla konuşmam.Ama ilişkimizi korumak,onu korumak istiyorum.

Kızının soyadı ne?
Depp.Kızının ve sevgilinin aynı soyadını taşıyıp senin taşımaman hoş bir duygu değil ama şu anki ilişkim daha önceki deneyimlerimden çok farklı olduğunda evlilik gözümde sadece küçük bir detay.Soyadı konusunda sorun yaşamıyorum henüz.

Ailen duruma nasıl tepki verdi?
Johnny ile onlara hamile olduğumu söylediğim gün tanıştılar.Çok komikti.

''Selam anne,baba.Bu Johnny.Bu arada ben hamileyim''falan mı dedin?:img-hyste
Hayır,Johnny ben aileme durumu açıkladıktan birkaç saat sonra geldi.

Ailen çocuk doğurmadan önce evlenmeni mi tercih ederdi?
Annem modern görüşlü aileden geliyor.Evlilik konusunda pek üstüme varmaz.Ama birgün evlenirsem mutlu olacağını biliyorum.Aynı zamanda espritüeldir.Durumu öğrenince içini çekip ''Bu elbiseyi sandığa kaldırayım bari''dedi.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
''O benim beyaz atlı prensim.En iyi dostum.İstediğim herşey.Hayalini kurduğum herşey.İhtiyacım olan herşey.Hiçkimse bizim gibi sevemezmiş gibi hissediyorum''Vanessa Paradis

Image

Resmin üstündeki yazı Vanessanın:
''Johnny,Le Tout de ma vie''
''Johnny,tüm hayatım''

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC