Login | Register

All times are UTC

It is currently Sat Dec 12, 2009 12:40 am

Welcome
<a href="http://metalheadtr.com" target="_blank">metalhead</a>
<a href="http://metalheadtr.com/forum" target="_blank">metalhead</a>

Post new topic Reply to topic  [ 106 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Ünlü isimlerin johnny depp hakkında yorumları :
PostPosted: Thu Jun 28, 2007 11:09 am 
<marquee> johnny depp</marquee>

Image

(çeviriler için eflatun a çok teşekkürler)

Saatchi & Saatchi’nin CEO’su Kevin Roberts

Saatchi & Saatchi’nin CEO’su Kevin Roberts, 9 Kasım’da düzenlenecek Lovemarks Konferansı’na katılmak için Türkiye’de olacak. Roberts, konferans öncesi ilk röportajını Milliyet İK’ya verdi. Bilinen anlamda reklamcılığın öldüğünü söyleyen Roberts ile aşk markası kavramanın keşfini ve kendi aşk markalarını konuştuk.
bu röpörtajdan sadece johnny depp le ilgili kısa bir bölüm :

Gizem hikayeleri, metaforları, hayalleri ve sembolleri bir araya getirir. Geçmişin, bugünün ve geleceğin bir olduğu yer. Çoğu marka çok fazla enformasyon vererek gizemi yok ediyor. İnsanlar bilmedikleri şeye yönelir. Her şeyi bildiğimiz zaman, geriye öğrenecek hiçbir şey kalmaz. Gizem ve süprizler olmadan ilişkiler ve onları yaşayan insanlar yorulurlar.
Mesela Hollywood’u ele alalım; Will Smith, Julia Roberts ve Tom Cruise bizi şaşırtmaz. Johnny Depp (anti-Tom Cruise) asla aynı değildir. Kimse Johnny’den sıkılmaz. O bir aşk markasıdır.

I'm also a big Johnny Depp fan. He's such an interesting actor.
--Anthony LaPaglia

*Bende büyük bir Johnny Depp hayraniyim,Kendisi oldukca enteresan bir Oyuncu
(--Anthony LaPaglia)

George Clooney'nin Depp ile ilgili sozleri:
"Johnny durmaksizin cok iyi isler yapiyor. O gercekten ama gercekten akilli ve iyi bir aktor.... Hey, adamim ates gibi yakiyorsun, cok iyisin demek icin cesitli mektuplar yazdim."

Last edited by johnny depp on Fri May 22, 2009 8:02 am, edited 2 times in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Jun 28, 2007 11:12 am 

****Geoffrey Rush'in Johnny Depp ve AWE ile ilgili roportaji'ndan soz ediliyor. Rushh JD'ten oldukca etkilenmis ve su sozleri soylemis:

"He's a great character actor who happens to also be a leading man", Cok iyi bir karakter oyuncusu ve ayni zamanda basrol oyuncusu oldugunu soyluyor.

"the best there is;" piyasanin en iyisi oldugunu soylemis, bunu da ustun performansinin yani sira canlandirdigi karakterlerin farkliliga baglamis.

"It's very hard-pressed throughout all of Hollywood history to find someone of that diversity," Hollywood tarihinde ne kadar siki bir arastirma yapilsa da bu nitelikte bir baska aktor bulmanin cok zor oldugunu soylemis.

-----------------------

dustin hoffman :

"takdire sayan bir yetenegi var. ama o, bir yıldız olmamak icin tum yetenegini kullanıyor.cok yakısıklı ama gorselligi hic kullanmıyor."

-------------------------

Winona Ryder :

tercüme eflatun a aittir kendisine çokkkkk teşekkürler

Winona Ryder ~ Total Film, Summer 2006:"When I met Johnny I was a virgin. He changet that! He was my first everything: my first real kiss, my first real boyfriend, the first guy I had sex

tercümesi:winona ryder ın 2006 yazında total film de johnnyle ilgili şöyle demiş: Winona Ryder ~ Total Film, Summer 2006
“Johnny ile tanistigimda bakire idim. O bunu degistirdi! Herseyimin ilkiydi, ilk gercek opucugum, ilk gercek erkek arkadasim ve beraber oldugum ilk erkek.”

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Jun 28, 2007 11:13 am 

orlando bloom :

milliyet gazetesinden bir yazı: orlando diyor ki:johnny depp genç olmasına rağmen usta bir oyuncu genç aktörler için bir rehber herkesin bir idolü vardır bu işe yeni başlayan biri olarak benim tek idolüm en iyi arkadaşım johnny depp'tir.diyor.

--------------

Ünlü fotoğrafçı Andrew Macpherson :

Johnny
Depp (1994)
ÜNLÜ fotoğrafçı, "Johnny Depp benim kuşağımın en esrarengiz aktörü" diye konuşuyor. Depp'in gizemli bir havası olduğunu söyleyen Macpherson, "Johnny çok fotojenik bir aktördür" sözleriyle beğenisini belirtiyor.

-----------------

Keira Knightley : (tercüme merve.frezya61 e ait )

“He’s a greeaat kisser!”

Keira Knightley, co-star of „Pirates of the Caribbean“
"Johnny Depp's performance is completely outrageous and I love it. I think the first day everyone was like, 'What are you doing?' He said, 'I'm having fun.' After that we all went, 'Great.' I'm such a fan of his. There are very few actors around at the moment who have the courage to do that, and it was really great as a young actress seeing somebody taking a risk and going for it and having a laugh. And it paid off brilliantly."

tercümesi: karayipo korsanı starı keira knightley şöyle diyor johnny depp için:

Cok iyi opustugu soyleniyor, “Great kisser”

Keira Knightley, „Pirates of the Caribbean’da rol arkadasi:
“Johnny Depp’in performansi cilginca ve ben buna hayranim. Ilk gun herkes ‘ne yapiyorsun??!!’ modundaydi onun cevabi ise ‘egleniyorum’ oldu! Bu cevaptan sonra hepimiz ‘harika’ dedik. Kendisinin en buyuk hayranlarindanim. Su anda onun gibi bir baska actor daha yok. Buyuk bir risk alarak bu rolleri oynuyor, bunu yaparken egleniyor ve sonunucu da muhtesem oluyor”

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Jun 28, 2007 11:14 am 

Karayip Korsanlarının yönetmeni GORE VERBINSKI :

''johnny her zaman farklı davrandı. Bu, onun en belirgin özelliği. Ona yakışıklı bir başrol oyuncusu olduğu için verilen rollerden hep kaçtı. Hep Bud Cort oldu, asla Clint Eastwood olmadı. Geri çekilip olan biteni izlerken de hep böyleydi. Ama jack sparrow rolüyle, Depp, ön plana çıkan, caka satn, büyük konuşmalar yapan, içgüdülerine göre davranan biri oldu. Ve böyle inanılmaz, muhtesem bir oyunculuk gösterisi cıktı''

---------------------

Penelope Cruz :

Penelope Cruz in Life magazine about her first trip to the Oscars in 1994: "I was 19, and I spoke very little English. The only thing I knew how to say was 'I want to make a movie with Johnny Depp!' So that's what I was saying to everyone I saw."

tercümesi:

Penelope Cruz 1994’te Oscar torenine ilk katilimi icin Life dergisine sunlari soylemis:
“19 yasindaydim ve cok az Ingilizce konusabiliyordum. Soylemeyi bildigim tek sey suydu, ‘Johnny Depp ile bir film yapmak istiyorum!’ ve onume cikan herkese durmadan bunu soyluyordum.”

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Jun 28, 2007 11:20 am 

johnny nin willy wonkası

bir filmde johnny depp oynuyorsa, o film neolursa olsun izlenmeye değerdir.Filmlerin oyuncuları yücelttiği çok görülmüştür, bütçesi ,yönetmeni,reklamı,afişi sağlam olan çoğu filmler gibi...Bir oyuncunun filmi sırtlayıp taşıması ise nadir görülür.Çünkü oyuncular seneryoyu ezberleyip birkaç jest birkaç mimikle işi nasıl olsa götürürler ve hatta adları sanları kulakta aşinalık yaratmişsa,varlıkları bile yeter!...dir.Johnny depp bu tip paragöz ve şöhret delisi oyunculardan değil,işine ruhunu katmayı devem ettirebilenlerden.

BENGİSU BOZKURT - 20 AĞUSTOS 2005,CUMARTESİ
hürriyet.com.tr alıntıdır

---------------------

(freyzaya tercüme için teşekkürler)
david Thompson johnny için; mesleğe başkoymuşluğun efsanesidir demiş.

------------------------

eflatun a tercüme için çok teşekkürler
*He's the kindest, most loving man ever. There's nobody like him, because nobody can be that fabulous.
--Christina Ricci
**Dunyanin en nazik en sevecen erkegi. Onun gibisi yok cunku baska kimse bu kadar mukemmel olamaz.
--Christina Ricci

----------------------------

"Things aren't arbitrary in his (Depp's life) at all.There is nothing random in anything he does."
------ Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker:
“Johnny’in hayatinda hic birsey tesadufen gelisiguzel olmaz. O (Kate Moss’u kastediyor) harika olmali cunku Johnny zamanini degmeyecek biri icin harcamaz”

------------------------

"(Johnny Depp is) my perfect chocolate ...... he is dark,sumptuous, and tasty."

----- Juliette Binoche
Feb,2001

Juliette Binoche, Subat 2001
“ O benim mukemmel cukulatam; koyu, derin ve lezzetli.”

--------------------------

" johnny is the funniest man.I don't think people know this,but he is always the joker."

---Penolope Cruz
http://www.deppimpact.com dan alıntıdır.
Penelope Cruz,
“ Johnny cok komiktir, kimse bilmez belki ama heran bir espiri yapar ve nese sacar”

------------------------------

David Koepp, Secret Window’un yonetmeni
“Onu cirkinlestirebilirsiniz ama cazibesini silemezsiniz”

---------------------------

terry gilliam :

:"Johnny i sevmemek imkansız.johnny kendisiyle ilgili bir güvencesi var bu çok garip.

Roman Polanski "The Ninth Gate" in yonetmeni
“Gercekten de cok sigara iciyor./ Bir gun ona birakmasini soyledim bana, bu kadar iyi yaptigim birseyi niye birakayim? Dedi”

Eva Mendes, “Once Upon a Time in Mexico”’daki rol arkadasi
“Gercekten cok komik ve eglenceli biri. Sinemada gorundugu gibi gercek anlamda eglenceli. Ruya gibi bir adam”

Chow Yun-Fat ile yapılan röportajdan (karayip korsanları ile ilgili)

sadece johnny depp ile ilgili kısmını yazıyorum

S: Peki ilk filmi izlediğinizde hakkında ne düşündünüz?

C: Bütün o görsel efektleri ve ses efektleriyle oldukça heyecan verici bir filmdi. İlk izlediğimde çılgına döndüm. Karakter çok güçlüydü, ayrıca JOHNNY DEPP' in performansı da çok iyiydi. O muhteşem biri.

orlando bloom ile yapılan röportajdan :

michael martin = jonny depp le calismak nasil bi duygu?

orlando bloom = super birisi o.onun hakkinda solicek sey bulamazsin.her zaman

acayip,farkli seyler yaparak bulursunuz onu.Johnny cok acayip bi adam bi bakarsin cok onemli super

bi film yapar bir bakarsin kucuk capli bi film,the libertine gibi mesela.hic bi zaman bi seyde durmaz.

Billy Crystal 2004 yılında academy ödüllerini sunarken aynen şöle demişti :

" yaşayan en sexy adam da burda johny depp..umarım bunu içimden sölemişimdir"

Benicio Del Toro :

"Sizi hep şaşırtır, üstelik de bunu kolayca ve eğlenceli bir biçimde yapar,"

-------------------------

*Yapımcı Jerry Bruckheimer ise,: Johnny Depp'in serideki performansına övgüler yağdırıyor ve onun izleyicinin aşık olduğu orijinal karakterler yaratan sürprizli, sıradışı ve özgün bir aktör olduğunu dile getiriyor. "Kaptan Jack Sparrow karakteri izleyicinin bugüne kadar hiç görmediği bir karakterdi. Çoğu zaman ayakta durmakta bile zorlanacak kadar sarhoş ve kabadayı ruhluydu. Buna rağmen çevresindeki herkesi safdışı edecek kadar zekice hareket ediyordu" diyen ünlü yapımcı ekliyor: "Aslında Johnny bunu her filminde yapar. Her yeni filminde o kadar keyifli karakterler yaratır ki, bu büyüyü nasıl oluşturduğunu anlayamazsınız."

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Jun 28, 2007 11:21 am 

*johnny i calisirken izlemeyi cok sewiorum onu oynarken izlemek sanki bi oyunculuk dersi almak gibi bisi
-keira knightley

--------------------

*"Johnny mukemmel bayiliyor. Aslinda son derece zor bir is. Bir kiz gibi bayilabilmek ve bunun gercek olduguna inandirmak inanilmaz bir sey."

Tim Burton, yonetmen

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Jun 28, 2007 3:37 pm 

*"Johnny'nin insanlar uzerindeki etkisini seyretmek inanilmazdi. Kadinlari bir yere birakin - erkekler bile onu adim adim takip ederlerdi. Kahve bardaklarini tasimayi, sigaralarini sarmayi teklif ederler veya Viper Room Klubunun keplerini giyerlerdi. O en havali insandir"

Christina Ricci

----------------

Degisken bir ruh hali var ve cok duygusal, cok hassas. Gercek hayatta nerde yemesi gerektigini veya ne yapmasi gerektigine karar vermekte bazen oldukca zorlanir ama bir aktor olarak cok net ve kesindir.

Jim Jarmusch, yonetmen

----------------

"Depp'in cirkin olmayi tercih etmek gibi atesli bir tutkusu var. Inanilmasi guc bir fiziksel guzellige sahip ama ayni zamanda bu onu hic ilgilendirmiyor."

Peter Hedges, yazar

-----------------

"Zaman zaman her aktorun seyircisinin kendisi ile tamamen butunlestigi, onunla bir oldugu bir noktada. Secret Window filminin test yayininda buna sahit olduk. Filmin ilk karesinde Johnny arabasinin icinde gorundugu an salon alkistan kirildi."

David Koepp, Yonetmen

--------------------

"Ekrani onunla paylasmaktan buyuk bir keyif aldim. Tanrim! kahramani hakkinda konusan kuciuk bir cocuk gibi hissediyorum su an kendimi ama iste kahraman o."

Orlando Bloom

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Jun 28, 2007 3:38 pm 

Vanessa paradis :

“ O benim beyaz atli prensim, hayatimin erkegi, en iyi arkadasim. Hayal ettigim, istedigim ve ihtiyac duydugum hersey o!”

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri Jun 29, 2007 11:03 am 

Marty Klebba (Korsan Marty)
Johnny ile ilgili bolum alintilanmis:

"Johnny yureginde hala koca bir cocuk. Onun yaninda sizde cocuklardan biri oluveriyorsunuz, sakalasmalar, satasmalar, acik sacik sozler ve diger herseyi yapiyorsunuz. Lise arkadaslarinizla takiliyor gibi oluyorsunuz .....Orlando ile de ayni muhabbet gecerli" demis Klebba.

Ceviri: eflatun

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri Jun 29, 2007 11:06 am 

"Cocuklugu bize kim olduguna dair bilgi verir ama sectigi roller, bir aktor olarak nerde yasamak istedigini gosterir. Ona her ne olduysa, karsimizda su an gordugumuz Johnny Depp, yasadigi deneyimleri ozgun kisiliginin suzgecinden gecirip yorumlayip su anki JD olmustur."

Faye Dunaway

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Jul 30, 2007 11:37 pm 

Marty Klebba (Korsan Marty)
Johnny ile ilgili bolum alintilanmis:

"Johnny yureginde hala koca bir cocuk. Onun yaninda sizde cocuklardan biri oluveriyorsunuz, sakalasmalar, satasmalar, acik sacik sozler ve diger herseyi yapiyorsunuz. Lise arkadaslarinizla takiliyor gibi oluyorsunuz .....Orlando ile de ayni muhabbet gecerli" demis Klebba.

"Johnny'yi severim. Kendi jenerasyonundaki diger tum aktorlerden daha farkli. Su ana kadar degisik ve anlamli cok guzel tercihlerde bulundu....Onu cok seviyorum."
Antonio Banderas

"Bana gore, kendi jenerasyonunun en iyisi Johnny Depp. Herseyi yapabilecek yetenekte, yeteneginin ve yapabileceklerinin siniri yok."

Terry Gilliam, yonetmen

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Jul 30, 2007 11:39 pm 

Vanessa Paradis’in Fransiz Premiere dergisi ile yaptigi soylesi:
(Gronki tarafindan Ingilizce’ye tercume edilmis)

#1. O taklitci degil yaraticidir. Bir insani canlandiriken %50’sini de kendisi yaratir. Ed wood’u canlandiriken karakter hakkinda hic bir sey bilmiyordu ve tamamini kendisi yaratti. Takma dis takti, tuhaf bir aksan yaratti. Cok eskiden beri var olan Sleepy Hollow hikayesindeki dedektifi feminen bir yaklasimla canlandirdi. Johnny’den baska kimsede olmayan bir ozellik bu.

#2. Insanlari gozlemleyen biridir. Bir role hazirlanirken genellikle oldukca iyi tanidigi kisilerden esinlenir. Karakterlerdeki kutuplasmayi bulmaya gayret eder (aydinlik, karanlik gibi)

#3. Hic korkusu yoktur, korkmaz. Alcak , namussuz birini de, sapigigi da oynamaktan korkmaz. Her sefer daha baska bir sey denemeye calisir. Bazen cok ileri gidip kovulacagini dusunur. Ama denemekten korkmaz, hatta en uc noktalara kadar… Tek endisesi iyi yapamamaktir, hep suphe duyar.

#4.Bana aktorlerin sirlarini ogretiyor. Dolayli olarak evet bunu yapiyor. Onu seyrederek jestlerimi daha fazla ve dogru kullanmayi ogrendim. Benny ve Joon’da onemli bir konusma yapmadan once ritmi bozmak ve haraket getirmek icin kimsenin beklemedigi sekilde ve anda goruntusunu degistirdi. Goruntusunu de kullanarak oynamasi bana ilham veriyor.

#5. Sessiz Sinemayi kesfetmemi sagladi. Ozellikle Lon Chaney ve Clara Boux filmlerini…

#6. Muzik bilgimi zenginlestirdi. Yeralti Latin Playboy’lari “Los Lobos” sayesinde.. Onlari biliyor musunuz? Ilk 3 albumleri en iyileri. Bir de Iggy Pop.

#7. Gainsbourg, Lanzmann, Vian ve Brel sever, Oldukca zevklidir. Fransizca’yi cok iyi konusamadigi donemlerde saatlerce onlarin sarkilarini tercume ederdi. Cok etkileyiciler.

#8. Fransiz kulturunu benden daha iyi bilir. Ozellikle de Fransiz tarihini. Okulda iyiydim ama simdi cok sey hatirlamadigim icin benimle dalga gecer. Karakterlerle cok ilgilidir, her zaman neyi neden yapmis olduklarini bilmek ister. Ozellikle de diktatorlerle cok ilgilenir, hem de hepsiyle ilgilenir. Bir de mimari onu buyuler. Paris’te dolasirken biri “bu nedir?” diye sorunca cevap veren Johnny’dir. Bu arada durmaksizin okur; romanlar, biyografiler ve okudugu herseyi hatirlar.

#9. Edebiyati sever. Francois Villon ve Arthur Rimbaud’un Johnny’den saklisi gizlisi yoktur (Yani onlari cok iyi anlar)

#10. Hicbir zaman Fransizca dersleri almadi ama oldukca iyi konusuyor. Bana gore yeterli degil ama…En sevdigi Fransizca terim “de guingois” (carpik, yamuk, egri)

#11. Sarabi cok sever. Butun cinslerini, bordeux, Bourgogne, hepsi…

#12. Cocuksu ozellikleri vardir. Zaten bu yuzden mukemmel bir actor. Ban gore doneminin en iyisi. Cocuklar etraflarinda ne oldugunun farkinda olmadan, onemsemeden hatta sebebini bilmeden oynarlar. Johnny’nin oyunculugu gibi.

#13. Tim Burton’a cok baglidir. Cok iyi arkadaslar, hepsi bu. Sanki okul yillarindan beri birbirlerini taniyor gibiler, karsilasir karsilasmaz kaynastilar ve ayrilmaz oldular. Ortak pekcok noktalari var ve 8 yasinda cocuklar gibi sacmaladiklari olur. (Bunu aynen tercume etmedim ) Surekli kitap, firca, fikir degis tokus ederler. Gulerler, icerler ve herseyden onemlisi birbirlerine guvenirler.

#14. Kim olursa olsun icten olan herkese ve sevdiklerine her cesit yardima hazirdir.

#15. Damarlarinda Kizilderili kani tasir. Bunu cok seviyorum. Biraz Kizilderili biraz Irlandali. Ne muazzam bir karisim! Ve nasil bir sertlik! Birsey istedigi gibi olmazsa, kirar. Hicbirseyi hafife almaz. Ama bundan iyisi de olamaz, hayatta kendine kisa yollar acmasini saglar.

#16. Herzaman guzeldir. Sonra Willy Wonka resimlerine bakarsin ama hala guzeldir, problem su ki o cok yakisikli. Kendini cirkinlestirmek icin ne gerekiyorsa yapar. Daha fazla imkani olsa daha ileri gidecek ama studyolar onun ne oldugunu biliyor ve her sekilde dunyanin en seksi adamini satabileceklerini de. Bu yuzden kendini biraz kollamasi iyi bir sey aslinda. Eger bunu yapmasa dengesini yitirebilir.

#17. Delirmis, hafif oynatmis insanlar onu ceker. Johnny’nin yakinlik kurdugu insanlarin buyuk bir cogunlugu oldukca tuhaftir.

#18. Ne isterse onu yapar. Gise rekortmeni eserlerinin buyuk bir cogunlugunun anahtari Johnny’dedir. (yani onun sayesinde olmustur demek istiyor) Her zaman inanclari ve hisleri ile haraket etmistir. Hic bir zaman asikar olani tercih etmemistir.

#19. Bir cilgindir. Comertligi, evet comertligi manik obsesif boyuttadir.

#20. Hatasi var elbette; herzaman haklidir.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Jul 30, 2007 11:40 pm 

Keith Richards :

“Onceleri ‘Oglumun arkadaslarindan biri daha’ diye dusunuyordum. Johnny once oyle basladi ama beni fethetti”

Shantaram'in yazari Gregory David Roberts

"Size ne anlatabilirim ki? Gectigimiz haftalarda benimle kontaga gecen hatiri sayilir sayidaki Johnny hayranlari Johnny'nin yeryuzundeki en tatli insan oldugunu duyduklarinda sasirmayacak ama cok memnun olacaklardir. O son derece comert, dusunceli, alcak gonullu, cesur, zeki, iyi kalpli, yaratici, komik, kibar, nazik, bilge, sevecen, sadik, caliskan ve dayanilmaz cool."

"Johnny neredeyse hic Amerikali gibi degil. Inanilmaz bir Ingiliz espiri anlayisi var."
Kate Winslet

Girl Life magazinin yeni sayisinda Emma Watson'a hayallerini susleyen basrol oyuncusunun kim oldugu sorulunca:
"Johnny Depp. Yaptigi herseye saygi duyuyorum ve ondan cok sey ogrenebilecegimi biliyorum", demis.

"Her sabah erkenden sete geldiginde, her zamankinden daha guzel gorunuyordu. ... Kafasini kaziyabilirdiniz, bitkin olabilirdi, cekimlerin 40. gunu olabilirdi, farketmez, hala gezegenin en guzel seyi oydu!"
Laila Nabulski, yapimci

“Dunyanin en iyi ve sevgi dolu adami. Onun gibisi yok, cunku kimse onun kadar mukemmel olamaz”
Christina Ricci

Profile  

Post subject: hoşuma gitti
PostPosted: Sat Aug 18, 2007 10:37 am 
Yeni üYe
Yeni üYe

David Koepp, Secret Window’un yonetmeni
“Onu cirkinlestirebilirsiniz ama cazibesini silemezsiniz”

bu hoşuma gitti:D :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Sep 09, 2007 1:55 pm 

Tim Burton : "60 sn lik bir film bile çeksem her saniyesini johnny depp ile doldururdum"

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Sep 17, 2007 2:22 pm 

Tim Burton discusses Johnny Depp: "I like actors that like to become characters"

During his press conference in Venice on Wednesday, director Tim Burton was asked to explain why there is "a special connection" between him and actor Johnny Depp, who has played the leading role in six Tim Burton films: EDWARD SCISSORHANDS, ED WOOD, SLEEPY HOLLOW, CHARLIE AND THE CHOCOLATE FACTORY, THE CORPSE BRIDE, and Burton's latest feature, the musical SWEENEY TODD. "It's enjoyable working with him," Burton replied. "I like actors that like to become characters. Some actors make a career out of being themselves in a movie," the director explained, "and I've always enjoyed those real character actors that just like to become different creatures--and he's that way."

Burton went on to offer some examples from their films. "In SCISSORHANDS, he didn't speak; in ED WOOD, he didn't shut up . . . he's always trying something different on every movie. And in this movie," Burton finished triumphantly, referring to SWEENEY TODD, "he sings! It's always kind of new territory with him, and that makes it a lot of fun, and a very creative process to see somebody willing to try all those kinds of things."

Tim Burton'ın Johnny hakkındaki görüşü:''Karakter oynamayı seven aktörleri severim.''
Çarşamba günü Venedik'te basın konferansı boyunca,yönrtmen Tim Burton'dan,altı Tim Burton filminde başrol oynamışolan aktör Johnny Depp ile aralarındaki''özel bağ'' ı açıklaması istendi:MAKASELLER,ED WOOD,HAYALET SÜVARİ,CHARLİE'NİN ÇİKOLATA FABRİKASI,ÖLÜ GELİN ve Tim Burton'ın son filmi,müzikla SWEENEY TODD.''Onunla çalışmak eğlenceli''diye yanıtladı Burton.''Karakter oynamayı seven aktörleri severim.Bazı aktörler filmlerinde kendilerinin var olmadığı bir kariyer yaparlar.''diye açıkladı yönetmen,''ve her zaman farklı yaratıkları oynamayı seven gerçek karakter oyuncuları beni eğlendirmiştir-bu da onun yöntemi''
Burton birlikte yaptıkları filmlerden örnekler vererek devam etti''MAKASELLER'de,konuşmadı;ED WOOD'da ise çenesini kapatmadı...O daima her filminde farklı birşey deniyor.Ve bu filmde,''Burton SWEENEY TODD'u kastederek muzafferce bitirdi,''şarkı söylüyor!Her zaman yeni bir çeşit bölgede oluyor,bu durum da işi çok eğlenceli kılıyor ve bütün bu tür şeyleri denemeye eğilimli birini görmek çok yaratıcı bir yöntem.''

çeviri:dirty pirate

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Sep 20, 2007 10:20 am 

Brando ona hayran.Johnny'nin samimiyetini ve mütevazılığını seviyor ve bu onun ta kendisi.Biliyorsunuz,hiçbirşeyde Brando gibi muhteşem bir aktör değilsinizdir.O her biçimdeki sahteliği nasıl farkedeceğini bilir.
--Faye Dunaway

''Onun gelmiş geçmiş en iyi aktörlerden biri olduğu aşikardır;bazen seçimlerinden dolayı,bazen de sacede bir film yıldızı olmasından dolayı.Çünkü o ekranda olduğunda,başka hiçbirşeye bakamazsınız.Bilirsiniz,ekrandaki herkese izin verirsiniz,orda sacede Johnny vardır.''-David Oyelowo(İngiliz tiyatro oyuncusu)

Bernard'ın favori deneyimlerinden bir başkası da Sweeney Todd'da çalışmaktı.
Bernard şöyle dedi:''Johnny Depp ne kadar hoş bir insan.Prova boyunca etrafımda hareket ediyordu.Ona 'ne yapıyorsun?' demek için baktım.O da 'sadece ışığını engellemediğimden emin olmaya çalışıyorum.' Bu konuda endişelenecek çok fazla aktör yoktur.

çeviri:dirty pirate

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Sep 25, 2007 11:54 am 

Mike Collett – Yonetmen Tim Burton, Stephen Sondheim’in muzikal eseri Sweeney Todd ile ilgili bazi sorulari yanitladi. Theresa (Tesekkurker Theresa) sayesinde Zone’un News and Views Forumunda roportajin tumunu bulabilirsiniz ama ozellikle Johnny Depp’in performansi ile ilgili bazi bolumleri ekliyorum.

REUTERS : Johnny Depp sarki soylerkenki sesini “ciftlesme cagrisinda bulunan erkek geyik”’e benzetmis. ……. Onu bir muzikalde yoneten biri olarak bu goruse katiliyor musunuz?

TIM BURTON : Tam onun soyleyecegi bir soz! Hayir, katilmiyorum. Harikaydi! Ben bu rolu kendisine teklif ettigimde sarki soyleyip soyleyemedigini bilmiyordum. Bir grupta caldigini biliyordum ama teklifi kabul edince, yapamayacagi bir seyi kabul etmeyecegini biliyordum. Onun en harika yonu bu zaten, zoru basarmak ve buna daima hazir ve istekli olmak. Ve insanlari sasirtacagini dusunuyorum. Bence sesi harika!

REUTERS : Siz genellikle Johnny ile calisiyorsunuz, bu filmi bir baskasi ile yapmayi dusunur muydunuz?

TIM BURTON: Sweeney Todd projesi ile ilgilenmeye 10 yil once basladim. Bir turlu gerceklesemedi. Baslarda gerceklesebilseydi Depp bu rol icin oldukca genc kacardi. Olaylarin tuhaf bir gelisme sekli var. Sahnede Todd ve Mrs. Lovett 50’li yaslarindalar ama ben onlari daha genc hayal ettim, 40’larinda gibi. Evet, olaylar tuhaf sekilde gelisti, muhtemelen yillar once olsaydi baska birisi ile cekerdim ama oyle olmadigina memnunum, cunku Depp Todd rolunde muhtesem!

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Nov 06, 2007 8:25 am 

Julia Roberts Vanity Fair Dergisinin kapaginda imis ve roportajinda Johnny'den soz ediyormus:

"Pek cok buyuk jonle basrolu paylastiktan sonra calismak istedigi isim olarak Johnny'yi istedigini soyluyor. "Bence cok enteresan biri, ve komik bir sekilde birbirimize benziyoruz.... Johnny Depp ve ben iki kardesi oynayabiliriz."

cevriri: eflatun

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Nov 25, 2007 5:30 pm 

Depp,nasıl göründüğü konusunda çok umursamaz! demiş Burton

20 Kasım 2007
New York

Film Yönetmeni Tim Burton'a göre Johnny Depp ne kadar yakışıklı olduğuna dair şişik bir egoya sahip değil.

14 Kasım'da Rose Tiyatrosundaki bir söyleşide 49 yaşındaki Johnny Depp'in Çarlinin çikolata fabrikası filmini de yöneten Burton Depp'in sürekli kendisine bakan (ilgilenen) aktörlerden biri olmadığını söyledi.

"Ben kendisine çekimlerden sonra monitörde bakmayan aktörleri severim ve Johnny'de onlardan biri.." demiş Burton New York Daily'deki alıntıda..

"Beraber yaptığımız filmlerin hiçbirinde böyle göründüğü konusunda emin değilim."

"Sleepy Hollow (Hayalet Süvari)'de de Johnny Depp yine nasıl göründüğü konusunda kayıtsızdı.. Büyük bir burun takmak istiyordu.Görünüşünde sürekli bir değişiklik yapmak istiyordu.Ona bu konuda katılmadığımızı söyledik." dedi Burton.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Nov 27, 2007 3:34 pm 

...."ve hala kazanacağını düşündüğüm bir erkek: Johnny Depp: Estetik olarak üstün bir süperstar" - David Poland - (Miami Herald)

Keira Knightley:

"Çalıştığınız büyük bir aktör topluluğundan ne gibi şeyler öğrendiniz?"

Johnny Depp'i izledim.Bunun üzerine gidiyorum. Düşünün : siz bir yeteneksiniz.efsanesiniz,bunun nasıl ilerleyebildiğini anlayacağım,daha iyi olacağım.Siz bunu izliyorsunuz,ve nasıl olacağı hakkında bir fikriniz yok.Onların ne yapıyor olduğunu bilmiyorum.Bunun nereden geldiğini bilmiyorum.

ve bu Johnny Depp'te de aynı.Siz Jack Sparrow'u oynarken onu izliyorsunuz.O oynadığı rolü seviyor,bundan hoşlanıyor ve bazen "Her şey yolunda mı? herşey tamam mı?" diye soruyor..

ve siz şunu söylüyorsunuz "Sen Johnny Depp'sin, sen de herşeyin yolunda gittiğini biliyorsun,Biliyorsun." Fakat böyle yapmıyor.Hala Gore Verbinski'ye gidip "Gore,Yardım!" diyor. Anlatmak istediğim bunun büyüleyici ve sıradışı durması.Bu insani yönünüzün bir ayrıcalığını görmek.Gerçekten çok hoş.

Eva Mendes Johnny Depp ile olan kısa öpüşmesinden pişman!

Eva Mendes Johnny Depp ile olan kısa öpüşmesinden ne kadar pişman olduğunu itiraf etti! Çünkü Once Upon a Time in Mexico'nun başrol oyuncusuyla olan öpüşme süresinin daha uzun olmasını umuyordu.

2003'teki filmde aktris Eva Mendes Depp'e karşı çok ezik durumlar yaşamış.Bu sebeple filmdeki bir çok öpüşme sahnesini çekememişler.

Mendes açığa çıkardı "Benim sahnedeki öpüşmelerimin hemen hepsi çok iyiydi.Johnny Depp ile daha uzun öpüşmediğim için pişmanlık duymama rağmen..Ondan çok çekindim...İlk kez bir aktörün yanında küçük bir kız gibi ezik hissettim kendimi.."

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri Nov 30, 2007 7:02 pm 

"Johnny Depp'in performansı tamamıyla olağanüstü..Sweeney'in öç alma arzusu ve gittikçe sakinleşen kızgınlığı hikayenin ileri gitmesine engel oluyor..Johnny duygu yoğunluğu bakımından kısıtlı bu sette şaşırtıcı bir şov sergiliyor.Öfkenin doruğa ulaştığı anlarda asla istifini bozmadı..Gerçek bir öfkeydi bu." -

(Stephen Sondheim..)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Dec 05, 2007 9:07 pm 

sweeney todd filmdeki performansı için yapılan yorum :

Sahnenin ve perdenin en mükemmel barbar karakterini Oscar-çapında bir performans ile yaratan Depp, güçlü , hipnotize edici, yıkıcı, olağanüstü bir biçimde oynuyor ve şarkı söylüyor.
Önce aktör sonra film yıldızı olunması gerekildiğini ve hiç bir ticari başarısızlığı umursamadığını , bizlere yıllarca tekrar ve tekrar ispatlayan bu oyuncudan büyüleyici bir performans.

Paul Fischer

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri Dec 07, 2007 4:04 pm 

Johnny Kızımı Öptü
Yargıç Turpin'in (Alan Rickman) kurnaz ortağı Beadle Bamford'u oynayan Timothy Spall anlatıyor: " Johnny harikaydı. 22 yaşında olan en küçük kızımı, son çekim günümde sete beraberimde götürdüm. O (yani johnny) kızım için bir tanrı ve kızıma çok tatlı davrandı. Onunla çene çaldı ve veda öpücüğü verdi. O çok hoş biri ve müthiş görkemli bir aktör. Helena Bonham kadar hoş davrandı. Müthiş bir deneyimdi"

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri Dec 07, 2007 4:54 pm 

Johnny Depp
Lead Actor: 'Sweeney Todd'
By JEFF GOLDSMITH

Johnny Depp meydan okumaktan asla kaçınmayan biridir.
Kemerinin altında ki bugüne kadar 40'dan fazla canlandırdığı rollerin içersinde geleneksel tarza nadiren yaklaşım göstermiştir. Örneğin Sweeney müzikalinde baş rol oynamaktan büyük heyecan duyduğu halde hiç daha önce perdede şarkı söylememişti.

Sakın Cry Baby'nin sizi aldatmasına izin vermeyin, zira Johnny'i şarkılarda John Intveld seslendirmişti çünkü yönetmen John Waters Johnny Depp'in kendi sesi ile şarkı söylemesini planlamamıştı.
John Waters hatırlıyor :" Johnny bana kendisi söylemeyi teklif etmişti , onun bir müzik grubunda çaldığınıda biliyordum ve bana bir kaset de dinletmişti ama sanırım o dönem fazla ilerlemiştik (filmin yapımıyla) ve bilmiyorum...belki de yanlış kararı verdim" diyor.

Sweeney'e başlamadan önce Depp , besteci Sondheim ile bir araya geldi ve rolü hakkında görüştükten sonra Sondheim'dan onay aldı.

Sonrasında Depp 'den alışık olunmayan bir karar geldi: tüm şan derslerinden vaz geçti.

Yapımcı Zanuck :" Johnny'nin yaptığı her film risk'dir. En başlarda biz ona şan hocaları gönderdik , ve Johnny hepsine candan davrandı, hoşgeldin etti ama asla onlara şarkı söylemedi. Johnny'e karşı çok büyük saygım vardır ama evet işte hepimiz huzursuz olmuştuk"

Sweeney'in yapımına başlamadan 2 ay evvel Johnny; Zanuck ve Tim Burton'a , içinde My Friends şarkısını okuduğu, bir demo-band gönderdi.

Yapımcı Zanuck: " ikimizde dinlerken çok heyecanlandık, Johnnny'nin altından kalkamayacağı bir şeye asla yaklaşmayacağını bilmemize rağmen, en çılgın rüyalarımızda bile bu kadar güzel şarkı söyleyebileceğini hayal etmemiştik" dedi

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 106 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC