Vanessa Paradis'i Ararken Hermione Eyre
London Evening Standard
November 27, 2009
Vanessa Paradis Noel'e karşı koyamıyor.''Biraz yoldan çıkıyoruz.''diye itiraf ediyor.''Materyalist olmadığımızı söylemek isterdim ama biliyorsunuz,ağacın altındaki tüm o hediyeler,renkler,o büyülü görüntü...tüm bunları çocukların için istiyorsun.Herşeyi harikulade şekilde yapmaya çalışıyoruz.'' Biz diye hitap ettiği kendisi ve uzun süreli partneri Johnny Depp.Hediye verme konusunda Johnny Depp te eli sıkı sayılmaz.Vanessa'nın hayatında aldığı en güzel hediye birkaç yıl önce Johnny'den gelmiş.''Bir yüzük,mücevher falan değil,küçük metal bir kalp.'' Bir anda öne eğilip fısıltıyla şöyle diyor ''Eskiden Marilyn Monroe'ya aitti.Bu maddesel anlamda aldığım en güzel hediye şüphesiz.'' (Vanessa çocukluğundan beri Marilyn Monroe fanatiği)
Bu kadın Johnny Depp'in ''Sonunda,bu dünyada varolma sebebimi buldum.İki güzel çocuğun ve mükemmel bir sevgilin varsa umursamaz olmak için fazla bir nedenin kalmıyor.''dediği kadın.İkisi de ilk buluşmalarını bir ışık patlaması olarak tanımlıyor.Bu yılın başında Depp ''Paris'te bir otel lobisinde dikiliyordum.Bir sırt ve ense gördüm.Sonra dönüp bana baktı,o anda bitmiştim''diye açıklamıştı.
O ense ve sırt Vanessa'ydı.Sonrası iki çocuk ve 11 yıl...Depp olayı çok basit şekilde anlatsa da biraraya gelmeleri ilk tanışmalarında ancak 4 yıl sonra 1998'te gerçekleşebildi.İlk çocukları Lilly ise çabucak geldi.Johnny onu ''başıma gelen en harika şey''diye tanımlıyor.
Vanessa'nın son single'ı 'Il lya' şarkıcının websitesinde,Johnny Depp klibin yönetmenliğini yaptı.''Klip ev yapımı film tadında' diyor Vanessa.Eski moda stop-motion'ı kendi kelimeleriyle şöyle tanımlıyor :Özgürlük,koşmak,dans etmek,içmek,çılgınlık,insanlar,aşk,yaramazlık,günd üz,gece,bulutlar ;ziller...''daha devam etmesinden korktuğumdan araya giriyorum.Peki Johnny Depp iyi bir yönetmen miydi? ''Çok iyiydi,çok güzel fikirleri var.Yüzüm kamerada,şarkı söylüyorum,sonra bir anda bunu bulutların süzüldüğü bir filme aktarma fikri aklına geliyor.Herşeyde,detaylar hakkında öyle ince fikirleri var ki izlediğinizde hepsini hissediyorsunuz.''
Kısacık bir sahnede,ikisi bir kilisenin önünde eski moda evlilik şapkaları ve paltolarıyla görülüyorlar. 11 yıl boyunca herkese ilişkilerini resmiyete dökmek için bir kağıt parçasına ihtiyaç duymadıklarını söyledikten sonra sonunda evlenmeye mi karar verdiler?''Şunu söyleyebilirim ki o sahne nikah çanlarına falan işaret etmiyor.''
O sahneyi çekmek biraz tuhaf olmalı?...''Hayır , gerçekten çok eğlenceliydi.''
Johnny Depp ,onun son single'nın klibini yönettiyse Vanessa da aktörün son projesi Tim Burton'ın Alice In Wonderland filmine birşeyler katarak geri ödeme yaptı mı? ''Hayır-elbette dişlerimi çalmış olmasının dışında!'' dişlerindeki boşluğu gösterek gülümsüyor.''Orada Mad Hatter'ı oynamaya çalışıyorsa neden o tuhaf yüz,kocaman yeşil gözler ve dişlerindeki boşlukla tıpkı benim gibi görünüyor?'' Kahkahaları biraz durulduktan sonra devam ediyor ''Şaka yapıyorum.Benim yardımıma ihtiyacı yok.İsterse,bazen ona replikleri konusunda yardım ediyorum ama 'Johnny,repliklerini çalışma vakti!''diye ısrar etmiyorum'
İkisinin de boş vakitleri yok.Bu sıkı programla ayrılarken Johnny ile iletişimi kaybetmemeyi nasıl başarıyor?Skype'la mı? ''Çok sık telefonlaşıyoruz.Skype iyi.Ama sürekli kullanmak istemem.Telefona takılıp kalmak yeterince kötü,bir görüntüye takılıp kalmak hiç istemem.''Gerçekten Hollywood'taki en mutlu ilişkilerden birine sahiplermiş gibi görünüyor.Cherie Blair bir keresinde evliliğinin sırrının araya mesafe koymak olduğunu söylemişti.Kocasının onu,bacaklarını tıraş ederken görmesine hiç izin vermemiş.Vanessa ise o kadar iffet düşkünü değil.''Sana söylüyorum,Johnny beni bacaklarımı tıraşlarken gördü.Görmediği şeyler var ama bunu görmesi beni rahatsız etmiyor.Aslında gayet hoş bir şey.!''
çeviri:johnnylover