Login | Register

All times are UTC

It is currently Wed Dec 23, 2009 3:26 am

Welcome
<a href="http://metalheadtr.com" target="_blank">metalhead</a>
<a href="http://metalheadtr.com/forum" target="_blank">metalhead</a>

Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: PUBLİC ENEMİES İÇİN JOHNNY DEPP RÖPORTAJI
PostPosted: Sat Jun 27, 2009 5:09 pm 
<marquee> johnny depp</marquee>
<marquee> johnny depp</marquee>

PUBLİC ENEMİES İÇİN JOHNNY DEPP RÖPORTAJI

Daily Telegraph - By John Hiscock

25 haziran 2009

Image

Johnny Depp , geçmişte ailesinin işlediği suçlar nedeniyle Toplum Düşmanları filminde canlandırdığı John Dillinger karakterinden çok etkilenmiş.

Çığlıklar ve alkış sesleri aktör,partidekilerin gelişini bir saattir bekledikleri klubün merdivenlerine daha ayak basmadan başladı.

Aktör son basamağa adım attığı anda kalabalık bir anda karıştıherkes ona dokunmaya ,fotoğrafını çekmeye ya da imzasını almaya çalışıyordu.

Johnny Depp,kameralara poz verdi,kendisine sorulan sorulara ve yapılan yorumlara mümkün olduğunca cevap vermeye çalıştı.

Yani Johnny Depp olmak böyle birşey miydi?Neredeyse fanatik olan bir kalabalık tarafından sürüklenmeden insan içine çıkamamak.

Ertesi gün o gece olanları düşündüğünde ''Gerçekten ilginçti değil mi?''diyor aktör.''Bu şeye hiçbir zaman alışamıyorsunuz.Bu yüzden evden dışarı nadiren çıkıyorum.Hiç bi yere gitmiyorum.Bunu neden yaptıklarını biliyorum,gerçekten çok değer veriyorum ama bu şey insanın kaldırabileceğinden çok daha fazla.''Johnny Depp ile Chicago Peninisula otelinin süitinde gala ve partinin yapıldığı günden bir gün sonra konuşuyoruz.Röportajlarına her zaman geç kaldığı bilinen aktör-saatler hatta bazen günlerce geç kalıyor-randevumuza 2 saat geç kaldı.Geldiğinde gülümsüyor ve oldukça şık görünüyordu.

Hayranlarının Chicago da bir gece önce oluşturduğu kalabalıktan bahsettğimde ''Kendimi 'ünlü' kavramı içinde göremiyorum'' diyor.

''Bu çok tuhaf.Eğer herkesin gözünün üstünüzde olması ya da karanlık bir odada sandalyede oturmak arasında seçim yapmam istenseydi karanlık odayı seçerdim.'' diyor Toplum Düşmanları filminin promosyonunu nedeniyle tekrar göz önünde olan aktör.

''John Dillinger o dönemin rock and roll starıydı.Çok karizmatik bir adamdı ve istediği gibi yaşadı.Ben onu bir çeşit Robin Hood olarak görüyorum çünkü insanlara gerçekten değer veriyordu.Zamanının kısa olduğunu biliyordu ,kendini bulmuştu ,yolunun uzun değil ama anlamlı olduğu gerçeğiyle huzur bulmuştu.

Çocukluğundan beri 46 yaşındaki aktör John Dillinger efsanesinden etkilenmiş.Bunun bir sebebi de Dillinger 'ın gençliğinin geçtiği Kentucky,Owensborough da doğmuş olması.Diğer bir önemli sebep ise Depp'in üvey babasının da kanunla başının belaya girmiş olması.

''Bu ailem ve yetiştirilme tarzımla ilgili.Çocukken çok yakn olduğum büyükbabam ve üvey babam da suç işlemişti.Üvey babam soygunlar,hırsızlıklar yaptı ve bu filmin çekimlerinde kullandığımız Statesville Hapishanesinde yattı.Bir şekilde karakterle aramda bağlantılar vardı.''

''Üvey babam esin kaynağım oldu.Geçmişini biliyordum.Ben büyüme çağındayken o yılları kolej zamanı olarak değerlediriyordum.Büyüdüğümde ona hangi koleji bitirdiğini sormuştum o da Statesville Hapishanesi demişti.Böylece üvey babama kendimi daha yakın hissebilbim ve bu çok önemliydi.Hayatta kalabilmek için yapması gerektiğini yaptığı için onunla gurur duyuyorum.O ve büyükbabam Dillinger'ı canlandırırken bana esin kaynağı oldular.''

Depp kısık sesle,zekice konuşuyor ve konuşurken şapkasının kenarıyla oynuyor.Ortama sukunet veren bir ses tonu var.O birçok aktörün aksine asla star olmaya çabalamamış ama kendisine rağmen ona birçok ödüle getiren Kaptan Jack Sparrow rolü sayesinde şu anda oynadığı filmlere en çok para kazandıran aktörlerden biri.

Bir diğer Oscar adaylığının da Sweeney Todd filmiyle alan aktörün Toplum Düşmanları filmindeki derin performnsı sayesinde yeniden bu ödüle aday gösterilmesi işten bile değil.

Ama Depp her zaman sütten çıkmış ak kaşık değilmiş.''12 yaşındayken gitar çalmayı öğrenmek istedim.Bir mağazada nota kitabı gördüm ve kitabı pantolonumun içine sakladım.Bu şekilde gitar çalmayı öğrendim.''Depp ilk parasını da Kids adlı grupta gitar çalarak kazanmış.O dönem annesi ve üvey babası ile beraber Florida da yaşıyorlarmış.Florida grubun beklentilerini karşılayamayacak kadar küçük geldiğinde adlarını Six Guns Method olarak değiştirip Los Angeles'a taşınmışlar.Depp'in ilk oyunculuk deneyimleri de burada başlamış.Oynadığı ilk rol Elm Sokağı Kabusu filminde başrolün erkek arkadaşını canlandırmak olmuş ve sonra da başka küçük rollerle devam etmiş.

Aktörün patlaması 21 Jump Street dizisinde bir polis memurunu oynamasıyla gerçekleşmiş.O andan sonra aktör hep olmaktan korktuğu ''gençlik idolü'' imajına büründürülmüş ve bir gece polis tarafından bilbordlardaki kendi posterlerinin üstünü boyayarak kapatmaya çalışırken yakalanmış.

Canlandırdığı ilk orjinal karakter ise 1990 da oynadığı Edward Scissorhands karakteri olmuş.90 lı yıllar boyunca aktör torlumun dışladığı,tuhaf karakterleri ve gerçek hayatta yaşamış olan kişileri canlandırmaya devam etmiş.

Depp 11 yıldır beraber olduğu sevgilisinin ve 2 çocuğunun ona hiç sahip olamadığı aile hayatının tattırdığını söylüyor.Zamanlarını güney Fransa ve Los Angeles taki evlerinde ve aktör herşeyden tamamen uzaklaşmak istediğinde ise karayiplerdeki adalarında geçiriyorlarmış.

''Hayatımdaki herşey gibi bu da plansız olan bişeydi.Karayip Korsanları ve Gizli Pencere filmlerini yeni bitirmiştim.Sevgilim ve çocuklarımla tatile çıkmıştık ve birisi orada satılık bir ada olduğunu söyledi.Ben de hadi gidip görelim dedim.Adaya ayak bastığımız anda tutuldum.Kararımı vermiştim.Hemen menejerimi aradım ve ''lütfen'' dedim. Böylece adayı satın aldık.Mükemmel bir zamanlamaydı''.

Adaya sahip olmak bir lüks olarak değerlendirilebilir ve öyle zaten ama benim için sade bir hayatı temsil ediyor.Orada kimse suratıma kamera dayamıyor,parmağıyla beni işaret etmiyor.Orada varolabiliyorum.Benim için tek önemli şey bu.Oradayken hiçbir şey yapmıyoruz.Çocukların orada hiç oyuncağı yok.Denizkabuklarından kaleler yapıyorlar.''Adası aktöre özel hayatı ve rahatlaması için yardım ederken işi de farklı şeyler denemesini sağlıyor.

4.Karayip Korsanları filminin yolda olmasının getirdiği finansal güvenceyle aktör,kendisini zorlayacak farklı projelerin arayışı içinde.

Rum Diary filminin çekimlerini yeni bitirmiş ve yakında Tim ile 7. kez biraraya Alice in Wonderland filmi için gelecek.Aynı zamanda Tonto rolünü canlandıracağı Lone Ranger filminin senaryosunun tamamlanmasının bekliyor.

Johnny Depp kariyerinin tamamen planlanmamış olaylarla oluştuğunu itiraf ediyor.''Hiçbir zaman bir yerlere ulaşma hırsı içinde olmadım ama yeni şeyler yaratmayı seviyorum.Bu bir çizim,tablo,bir film ya da bir müzik eseri olabilir.Sanırım bu yaratma isteği beni bir yerlere getirdi.Yaptığım herşey doğal bir süreç içinde gelişti.Hiç bir şeyi kariyerimi ilerletsin diye yapmadım.

Ben sadece bir aktörüm ve çocuklarımın benimle gurur duyacağı işler yapmak istiyorum.Yaptığım hiçbir şeyden utanç duymalarını istemem.''Sonra son bir kez şapkasının düzeltiyor ve gülümseyerek dışarıda kendisini bekleyen kalabalığa gidiyor.

çeviri:johnnylover

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC