Login | Register

All times are UTC

It is currently Wed Dec 23, 2009 3:23 am

Welcome
<a href="http://metalheadtr.com" target="_blank">metalhead</a>
<a href="http://metalheadtr.com/forum" target="_blank">metalhead</a>

Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Johnny Depp ile ...
PostPosted: Fri Feb 22, 2008 12:07 pm 
<marquee> johnny depp</marquee>
<marquee> johnny depp</marquee>

Johnny Depp ile

Hayatımda ilk defa şarkı söyledim. Duş alırken bile hiç şarkı söylememiştim, mahcup olmaktan korkardım. Ama ilk korkum geçer geçmez eğlenceli gelmeye başladı. Sondheim’ın bestelerinde ve sözlerinde gezintiye çıkmak gerçekten büyük keyif, çok güzel parçalar.

Image

Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi – Johnny Depp

Johnny Depp ile Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi’nde şarkı söyleyip gırtlak kesmesine ve intikam tutkunu olma nedenlerine dair sohbet ettik.

İlk müzikalinizi çekmek nasıl bir duyguydu? Buna devam edecek misiniz?

Şu anda devamını yapıyoruz! [gülüşmeler] Aslında yıllar önce John Waters ile Cry-Baby (Sulu Göz) adında bir müzikal yapmıştık ama teknik olarak yarısı bendim; çünkü şarkıları söyleyen ben değildim. Doğrusu Tim (Tim Burton, yönetmen) şarkı söylemeye çalışmama izin verecek cesareti gösteren tek insan. Hayatımda ilk defa şarkı söyledim. Duş alırken bile hiç şarkı söylememiştim, mahcup olmaktan korkardım. Ama ilk korkum geçer geçmez eğlenceli gelmeye başladı. Sondheim’ın bestelerinde ve sözlerinde gezintiye çıkmak gerçekten büyük keyif, çok güzel parçalar. Bir gün tekrar yapar mıyım? Yo, işte ondan şüpheliyim.

Oyunculuk açısından karşılaştığınız en büyük güçlükler nelerdi?

Bu komik bir öykü çünkü önceleri Tim ile Sweeney ve onu yapma fikri üzerine konuştuğumuzda, şarkılar kaydedilerek işin %50’si daha biz sete adım atmadan önce hallolmuş olacaktı. Daha sonra biz girip kaydın üzerine dudak eşlemesini yapacaktık. Ya da biz öyle sanıyorduk… Ama oradaki çocuklar da benim kadar iyi biliyorlar ki, kayıt stüdyosuna girip yiğitçe şarkıyı okuyup kaydedersin ve bunu elinden geldiğince iyi yaparsın, daha sonra sete geçersin. Dudak eşlemesi yapacağımızı sanıyorduk ama aslında bunu yapmanın tek yolu sette bir kez daha yüksek sesle şarkı söylemektir ki, bu son derece küçük düşürücü. Herkes çok ama çok yakınında ve ilk başta kendini aptal gibi hissediyorsun. Ama daha sonra, sette her vakit müzik olması acayip özgürleştiriciydi. İlgi çekiciydi. Tim’in de dediği gibi, sessiz film çekiyormuşuz gibi geldi.

Şarkı sesinizde belirli bir kişiyi esas aldınız mı? Şarkı söylerken sesiniz biraz David Bowie’yi andırıyor da.

Bunu birkaç kişi daha söyledi, ilginç, çünkü David Bowie’nin yolundan gitmeye kalkışmayı hayal bile edemem. O benim en büyük kahramanlarımdan biridir. Eğer bir benzerlik varsa, kasıtlı değil. Öte yandan, hoş bir iltifat.

Bir defasında oynadığınız bütün rollerde sizden bir şey bulunduğunu söylemiştiniz. Sweeney’de hangi yanınız var?

Role kendinizden bir nebze gerçeklik katmanız gerektiğine inanırım ve ilk defa burada itiraf ediyorum ki daha önce bir adamı tıraş etmiştim! Evet, bunu yaptım. Ve o Tim (Burton) değildi.

Hayatta mı?
[gülüşmeler] Yaşıyor, evet, bugünleri gördü.

Aksanınızı nereden kaptınız?

Yalnızca orada zaman geçirerek edindim, özellikle esas aldığım belirli biri yoktu.

Sweeney usturalarıyla biraz silahşor edasında görünüyor. Usturalarla oynamak eğlenceli miydi?

Tabanca kılıfları usturaları koymak için en güvenli yer gibi görünüyordu. Onlarla oynarken eğlenmek mi?! İnsanları öldürmek işin kolay kısmıydı, en zor kısmı ise onları sabunlamak ve tıraş etmekti, beni en çok korkutan kısım budur.

Bunu bir kefaret öyküsü olarak mı görüyorsunuz?

Bence bu, geçen gün intikam teması hakkında konuşurken Tim’in söylediği gibi, çoğu insanın itiraf etmek istemediği bir duygu. Ama sanırım gizliden gizliye hepimizin içinde var. Ben de intikam tutkunuyum, bence bu hikâye, kendisine yaşatılan dehşetin öcünü almak konusunda belirgin saplantıları olan bir adamın hikâyesi.

Siz neyin öcünü aldınız?
[Gülümser] Kendi kendimi töhmet altında bırakamam.

Sweeney Todd çektiği çileden kurtulmuş mu oluyor?

Sonunda bir derece arınmış oluyor.

The Fast Show’da yer aldığınızı göz önüne alırsak, Doctor Who’da rol almak istediğiniz söylentilerinde gerçeklik payı yok mu?

Hayır, gerçekten Doctor Who ile ilgili bir amaç gütmedim. Fakat The Fast Show bana göre, herhangi bir yerde görüp görebileceğim en parlak şeylerden biri. Katılma olasılığım sözkonusu olduğunda, (Paul) Whitehouse’un peşine düştüm, sezdirmeden ona yakIaştım. Onun yatakodası penceresinin karşısındaki ağaçta yüzümde komik bir maskeyle oturuyordum, esasen işi böyle aldım. Bunu Doctor Who için yapmadım.

Söyleşi: Rob Carnevale
Fotoğraf: Warner Bros
Çeviren: Bahar Mucuk Demirtaş

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri Feb 22, 2008 1:03 pm 
Paylaşımcı üYe
Paylaşımcı üYe

gzl;))

Image

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ]