NOVA ISSUE 1 HAZİRAN 2000 VANESSA PARADİS RÖPORTAJI''Psikiyatristin sandalyesinde'' Dr.Stuart Fischoff PhD, California
Kendini en yalnız hissettiğin zaman hangisi?Lilly-Rose ve Johnny yanımda değilken.Sanki bir parçam eksik gibi geliyor.
Peki onlar hayatına girmeden önce?Sanırım her zaman yalnız hissediyordum.
Kendini en güçlü hissettiğin zaman?Hep aynı cevabı veriyor gibi olacağım...Johnny ve Lilly yanımdayken.
Bu çizimi sen mi yaptın?(Üstteki çizimden bahsediyor)
Ben yaptım.Özür dilerim.
Ben çok etkileyici olduğunu düşünüyorum.Çizim yapar mısın?Kendimin çizimlerini pek yapmam ama sevgiliminkilerini yapıyorum.Aslında bu çizimi çok hızlı yaptım,bir resim ya da fotoğraf olmadan öylesine bir kalemle.
Tamam,şimdi psikolojist kimliğime bürünüyorum.Evet...Bu anın geleceğini biliyordum.
Bu nasıl bir çizim böyle.Gözlerin kocaman,yüzünde bir durgunluk hatta sertlik var.Çok eğlenceli birisin ve sürekli gülümsüyorsun.Hyatında bir sürü mükemmel şey var,sana zevk veren ama bunlar bu çizime hiç yansımamış.Bence o çizimi nerede ve nasıl yaptığımı bilerek analiz etmelisin.Gece 11 civarında yaptım o çizimi,uykuya yattığım saatlerde çünkü sabahları kızımla beraber erken kalkıyorum.Bu yüzden yorgun ve yalnızdım.Kızım uyuyordu,sevgilim şehirde çalışıyordu.Sanırım bu yüzden..
Yani o anı yansıttın.Evet,o an aynaya falan bakmadım yani nasıl göründüğüme falan kendimi hissettiğim gibi çizdim.
Beden çizmemişsin.
Bence yüz,daha çok şey anlatır.Yüz,eller ve ayaklar.
Ayaklarınla ilgili anlatmak istediğin birşey var mı?Ayaklarım iyi durumda.Çünkü sevgilim onları beğeniyor.(Johnny'de bir ayak fetişi var daha önce de okumuştum.)
''Feminizm'' konusunda ne düşünüyorsun?Sevgilimin kadınıyım.
Bu cümleye istisna bazı insanlar var.Belkide 50li yıllarda doğsaydım farklı konuşurdum ama kadınların oy kullanmaya,fikirlerini belirtmeye haklarının olduğu,onlara insan muhamelesi yapıldığı dönemde doğdum.Eşinden dayak yiyen ya da şiddet gören kadınlar adına konuşamam elbette.Ama Johnny için bir şeyler yapmayı seviyorum.Kadınsı şeyler.Ona ait olduğumu hissetmeye bayılıyorum.Ne kadar güçlü ne kadar zor olsam da onun kollarında kendimi savunmasız hissetmeyi çok seviyorum.Kendimi ondan aşağı bir varlıkmış gibi hissetmiyorum.Çünkü o kadar güzel muhamele görüyorum ki..Belki hakettiğimden de güzel.Kesinlikle öyle.Ona en iyisini vermek istiyorum.Ve bu durumda kadın olmanın benim için bir sakıncası yok.
Her röporatajında sana Johnny Depp hakkında soruyorlar.Beni rahatsız etmiyor.Burada Fransa'da olduğundan daha sık oluyor çünkü burada ünlü değilim.Kariyer peşinde koşmuyorum.
Aranızda problem yok?Hayır,daha çok program yapmakta problem yaşıyoruz.Kim kimi takip edecek..Çünkü uzun süre uzak kalamıyoruz.İyi bir organizasyon gerekiyor.
Bu röportaj senin hakkında.Evet ama o benim içimde.Onun hakkında konuşmadan benim hakkımda konuşabileceğimizi sanmıyorum.Benim sorunum bazen çok az bazen çok fazla konuşmam.Ama ilişkimizi korumak,onu korumak istiyorum.
Kızının soyadı ne?Depp.Kızının ve sevgilinin aynı soyadını taşıyıp senin taşımaman hoş bir duygu değil ama şu anki ilişkim daha önceki deneyimlerimden çok farklı olduğunda evlilik gözümde sadece küçük bir detay.Soyadı konusunda sorun yaşamıyorum henüz.
Ailen duruma nasıl tepki verdi?Johnny ile onlara hamile olduğumu söylediğim gün tanıştılar.Çok komikti.
''Selam anne,baba.Bu Johnny.Bu arada ben hamileyim''falan mı dedin?:img-hyste
Hayır,Johnny ben aileme durumu açıkladıktan birkaç saat sonra geldi.
Ailen çocuk doğurmadan önce evlenmeni mi tercih ederdi?Annem modern görüşlü aileden geliyor.Evlilik konusunda pek üstüme varmaz.Ama birgün evlenirsem mutlu olacağını biliyorum.Aynı zamanda espritüeldir.Durumu öğrenince içini çekip ''Bu elbiseyi sandığa kaldırayım bari''dedi.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
''O benim beyaz atlı prensim.En iyi dostum.İstediğim herşey.Hayalini kurduğum herşey.İhtiyacım olan herşey.Hiçkimse bizim gibi sevemezmiş gibi hissediyorum''Vanessa Paradis

Resmin üstündeki yazı Vanessanın:
''Johnny,Le Tout de ma vie''
''Johnny,tüm hayatım''
çeviri:johnnylover