|
SECRET WİNDOW - FİLM HAKKINDA
Johnny’nin Sözleri:
*** Böyle bir filmi asla yapmazdım.David Koepp’in senaryosunu okudum ve çok heyecanlandım.Aynı zamanda Kaptan Jack gibi sıra dışı bir karakterden sonra bastırılmış,içe dönük bir karakteri oynamak çok güzeldi.
*** Gizli Pencere,gizli bahçe temasını hep şöyle düşündüm:Kendine açılan,içindeki asıl Sen’e açılan pencere.
*** Sanatın bir dalıyla uğraşan biri için ama özellikle bir yazar için dünya üstündeki en iyi arkadaş hayalgücüdür.Yaratabilme yeteneğidir.Aynı zamanda en büyük düşmanı da hayalgücüdür.Kafanda çok fazla düşünce,çok fazla bilgi varsa,beynin çok meşgulse tehlikelidir.Aynı zamanda da bu senin ekmeğindir değil mi?Zor bir iş.
*** Senaryoyu okurken,on- onbeşinci sayfalara geldiğimde şöyle düşünüyordum:’’Woow!Bu gerçekten çok iyi yazılmış.Diyolog gerçekçi,zorlamalar yok.’’Benim durumum gerçek ve kötü görünüyordu.Biraz daha okudum,bu adama karşı duygusal bir yakınlık duydum.Mort adındaki karakter ve içinde bulunduğu durum.Sonra sonuna geldim ve tamamen şok oldum.Böyle bir şey beklemiyordum,çok şaşırdım.Bir okuyucu olarak bana böyle bir etki yapıyorsa izleyiciyi ne kadar heyecanlandıracağını düşündüm.
*** Mort’un yemeklerinin genellikle sandviçten oluştuğunu düşündüm ama yaşam kaynağı patates cipsi ve Mountain Dew(bir tür soda) idi.Muhtemelen bunlar onun gününün nasıl geçeceğine etki ediyordu.Bu adam için kafam da bir geçmiş yarattım ve oradan yola çıktım.
*** Mort insanlarla uğraşmak istemiyordu.O,kendi kendine,kanepesinde daha rahattı.Saçının taranmamış olması umurunda değildi.
Diğer Oyuncuların ve yönetmenin Sözleri:
*** Bu filmde neden oynamayı kabul ettiği konusunda emin değilim.Minnettarım ama Johnny’i neyin motive edeceğini bilebilmek zor iş.Sanırım sadece ‘Mort’ adında bir karakter oynamak istedi.David Koepp-senarist,yönetmen
*** Şu anda her aktörün zamanı gelince ulaştığı bir yerde,izleyicinin onunla tamamen özdeşleştiği yerde.Bunu rova gösteriminde gördük.Filmin ilk sahnesinde,Johnny arabadayken yaptığımız yakın çekim sahnesinde,seyirci alkışlamaya başladı.David Koepp-senarist,yönetmen
*** Onun saçını,üstünü başını dağıtabilirsiniz ama onu itici hale getiremezsiniz.Ne kadar deneseniz de olmaz.David Koepp-senarist,yönetmen
*** Senaryoyu yazarken rol için istediğim kişi Johnny’di.Senaryonun taslağını yazarken birden aklıma geldi ve hiç çıkmadı.Düşündükçe daha mantıklı gelmeye başladı.Filmin ilk yarısında ,bu adam, evin içinde ve hiçbirşey yapmıyor.Bana titiz,bir insanın sahip olduğu huyları izlenmesi ilginç hale getirebilecek bir aktör gerekiyordu.Şunu kabul edelim,Johnny Depp bir öğle uykusunu bile ilginç hale getirebilir.David Koepp-senarist,yönetmen
*** O olmasaydı bu filmi nasıl çekerdim bilmiyorum.Sandiviç yemeyi ve uyumayı bile ilginç aktiviteler haline getirdi.Bunu yapabilecek başka birini tanımıyorum.David Koepp-senarist,yönetmen
*** Komik olmayan şeylerde bile komik bir taraf buluyor.Postanede geçen son derece tuhaf bir sahne vardı.Kameranın arkasında gülmemek için kendimi zor tutuyordum.Çok komik görünüyordu.David Koepp-senarist,yönetmen
*** O bir sünger.Çevresinde olanları hemen emiyor.Şu çenesiyle yaptığı hareket gibi-o hareketi ben yapıyorum çünkü dişimi gıcırdattığım için geceleri uyuyamıyorum.bir anda bunu tüm film boyunca yapmaya başladı.Onun yanındayken yaptığın şeye dikkat etmelisin çünkü senden anında çalıyor. David Koepp-senarist,yönetmen
*** Açılış sahnesinde kimsenin kimseye bir şey söylediğini duymak istemedim çünkü bu tür sahneleri milyon kere izledik ve bu sahne çok özel bir sahneydi.Johnny ,diyolog istemediğimi anladı ‘’İçimden gelen şey odaya girip çığlık atmak,sesimi bir şekilde silah olarak kullanmak’’dedi.Bana harika bir fikir olarak göründü.David Koepp-senarist,yönetmen
*** Mort tamamen kendini kaybedip çökmeye başladığında Johnny ,yeniden,değişik sesler çıkarmak istedi.Sanırım o dönem oğlu konuşma öncesi dönemdeydi ama kafası karıştığında ‘Rah!’ diye ses çıkarıyordu.Bunu performansında kullandı.Mort’un duygularını kelimelerle ifade ettiği dönemden de geriye gittiği hissini veriyordu.Artık sadece sesler çıkarıyordu,harikaydı.David Koepp-senarist,yönetmen
*** Johnny’nin görünüşünü Johnny belirledi.Kendine en rahat hissettiği şeyleri seçti.O bornozu görünce hemen giydi ve tüm film boyunca onu giymek istedi.Ben de tüm film boyunca olmaması konusunda onu ikna ettim.Ama harika bir fikirdi,çünkü bornoz onun güvenlik battaniyesiydi,temelde anlatmaya çalıştığı buydu.David Koepp-senarist,yönetmen
*** Johnny gözlüğü,saçıyla göründüğü gibi sete geldi.Bence iyi aktörlerin çoğu bir sahnede nasıl görünmeleri gerektiği hakkında güçlü fikirlere sahip oluyorlar,Johnny de öyle.David Koepp-senarist,yönetmen
*** Johnny ve John Turturo (Shooter) çok deneyimliler.Birlikte oynadıkları yüzlerce film var.Çok fazla provaya gerek duymadık.Onlarıbirbirlerini üstüne saldık.Birbirlerine çok duyarlılar ve çok eğlendiler.Sahnelerde tekrar çekimleri fazla olmadı çünkü ikiside çok iyi,istediğiniz şeyi hemen anlıyorlar.Onlara malzeme verip neler yapabildiklerini izlemek çok eğlenceliydi çünkü çok yetenekli aktörler.David Koepp-senarist,yönetmen
*** (Bir sürü Mort Rainey olan sahneyle ilgili)Kapıdakinin Marlon Brando gibi,koltuktakinin Christopher Walken,mutfaktakinin Roman Polanski gibi konuştuğu bir versiyon çektik.Çok komikti.David Koepp-senarist,yönetmen
*** Johnny’nin fikirleri hakkında en sevdiğimşey onları ilk söylediğinde şaka mı yaptığını yoksa ciddi mi olduğunu kestiremiyorsunuz.Çünkü çok sıra dışılar.Ama sonra bir anda hepsi çok anlamlı geliyor ve başka tür bir şey yapamıyorsunuz.David Koepp-senarist,yönetmen
*** Söyleneni yapan bir aktör değil.Söylediğiniz şeyi alıp beyninin süzgecinden geçirip yapan biri.Bu mükemmel bir yetenek çünkü müthiş,zehir gibi bir beyni var.David Koepp-senarist,yönetmen
*** Filmin sonu geleneksel güzel-kadın-korkunç-ev tarzında ama kadına ne olmasını istediğinizden emin olamıyorsunuz.Onun kaçıp kurtulmasını istiyorsunuz ama öte yanda da sevimli Johnny Depp var.David Koepp-senarist,yönetmen
*** Filmin en son sahnesi için Johnny değişik bir görünüm istedi.Karakter o şeyi içinden atmıştı,artık tamamen kendine odaklanmıştı,temizlenmişti.Saçını kestirdi,tel taktı…Çünkü tüm film boyunca dişini gıcırdatıyordu,çenesiyle tuhaf bir hareket yapıyordu.David Koepp-senarist,yönetmen
*** Johnny ile çalışmak çok rahat.Çok cömert biri.Performansında da bir rahatlık var ve size istediğinizi yapabilmeniz için fırsat tanıyor.Yaptığınız şeyi yakalayıp size geri gönderiyor.Onun filmlerini çok seviyorum.Benzer niteliklerdeki yönetmenlerle çalıştık,ortak ilgi alanlarımız var.Onun performansları beni hep eğlendirmiştir,yeniden beraber çalıştığımız için çok mutluyum.John Turturo
*** İnanılmaz bir aktör.Onun çok büyük bir hayranıyım.Maria Bello
çeviri:johnnylover