Login | Register

All times are UTC

It is currently Wed Dec 23, 2009 3:20 am

Welcome
<a href="http://metalheadtr.com" target="_blank">metalhead</a>
<a href="http://metalheadtr.com/forum" target="_blank">metalhead</a>

Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Ölü Gelin (Corpse Bride - 2005)
PostPosted: Wed Jun 27, 2007 10:27 pm 
Paylaşımcı üYe
Paylaşımcı üYe

Image

Image

Yapım Yılı: 2005
Süre: 76 dk

Oyuncular
Johnny Depp (ses)
-- Victor Van Dort

Helena Bonham Carter (ses)
-- Corpse Bride
Emily Watson (ses)
-- Victoria Everglot
Tracey Ullman (ses)
-- Nell Van Dort
Paul Whitehouse (ses)
-- William Van Dort

Yönetmen
Tim Burton

Mike Johnson

Senarist
John August
Pamela Pettler
Yapımcı
Allison Abbate
Tim Burton
Müzik
Mike Adams
Danny Elfman
Görüntü Yönetmeni
Pete Kozachik

Filmin Konusu

Viktorya döneminin baskı altındaki küçük, kasvetli bir kasabasında, iki utangaç gencin, daha önce hiç karşılaşmadıkları halde, evlenmelerine karar verilmiştir.

Kaba, sonradan görme, (Tracey Ullman ve Paul Whitehouse tarafından seslendirilen) konserve balık tüccarları Nell ve William Van Dort hep yüksek sosyeteye girebilmeyi düşlemişlerdir. Ne var ki, maddi açıdan noksan olmasalar da, görgüleri büyük ölçüde noksandır.

Everglot Dükü’nün birinci derecede akrabaları olan, (Joanna Lumley ve Albert Finney tarafından seslendirilen) aileden zengin aristokratlar Maudeline ve Finis Everglot de, tam aksine, görgü açısından zengin olmalarına karşın, maddi açıdan dara düşmüşlerdir. Paraları uzun süre önce tükenmiştir. Ellerinde kalan tek değerli şey isimleri ve toplumsal konumları, ve sonradan anlaşıldığı üzere (Emily Watson tarafından seslendirilen) kızları Victoria’dır. Daha önce onda değerli bir yan bulmasalar da, kızlarının toplumsal basamakları çıkmalarına vesile olabileceği anlaşılır, çünkü Van Dort çiftinin (Johnny Depp tarafından seslendirilen) Victor adında bekar bir oğulları vardır.

Everglot çifti statülerini korumak istedikleri için, Victoria’yı, istemeden de olsa, korkunç Van Dort’ların oğluyla evlendirmeye karar verirler; ne de olsa, sonradan olsa da zengin zengindir. Anlaşma yapılır ve iki aileyi bir telaş alır. Herkes yakında gerçekleşecek düğün için büyük heyecan duymaktadır… tabi gelin ve damat hariç. Ama herkes bilir ki evliliğin zaten aşkla ilgisi yoktur; Maudeline ve Finis’e sorabilirsiniz.

Victor ve Victoria, ilk kez, ailelerin gelin ve damat adayını uygun bir şekilde tanıştırmak için bir araya geldiği düğün arifesinde birbirlerini görürler. Bunun hemen ardından da düğün provası yapılır. İki genç birbirinden utangaçtır. Bu ilk buluşmada, çok uzak bir ihtimal gibi görünse de, Victor ve Victoria’nın gerçek aşkı bulma şansı henüz kaybolmamış gibi görünmektedir. Ama prova sırasında, Victor –müstakbel kayınvalidesinin elbisesini kazara yakmadan bile önce- evlilik yeminini o kadar kötü okur ki (Christopher Lee tarafından seslendirilen) Papaz Galswells onu dizeleri doğru öğrenmesi için dışarı çıkartır.

Küçük düşen genç adam, köyü çevreleyen karanlık ormanda dolanmaya başlar. Yalnızken, yeminini mükemmel bir şekilde okur. Hatta, yeminin sonunda alyansı bir ağacın dalına nazikçe takar. Ama aslında bu bir dal değildir.

Dehşet verici bir şekilde, çürümekte olan tuhaf ve güzel bir kadın cesedi yırtık pırtık gelinliğiyle yerden çıkarak Victoria’nın yüzüğünü kemikli parmağına takar. Victor istemeden (Helena Bonham Carter tarafından seslendirilen) Ölü Gelin’le evlenmiştir.

Ölü Gelin düğün gecesinde gizemli bir şekilde öldürülüşünden bu yana, kalbi kırık bir şekilde damadın gelip onu almasını beklemiştir. Kalbi atmaya uzun zaman önce son verse de, genç kadının gerçek aşkı ve ebediyen birlikte olacağı kocasını bekleyişi asla sona ermemiştir. Victor yanlışlıkla bu koca olmuştur. Yerin altındaki Ölüler Diyarı’na çekilir. Genç adamın bildiği mazbut yaşamın tam zıttı olan Ölüler Diyarı’nda, publar hep açıktır ve ölüler, Yaşayanlar Diyarı’ndaki sıkıcı ve kasvetli insanların hepsinden çok daha canlıdırlar.

Victor umutsuzca Victoria’ya dönmenin bir yolunu bulmaya çalışır. Yaşayanlar Diyarı’nda onu hasretle bekleyen Victoria ise, nişanlısının ölü bir kadın tarafından yerin altına çekildiğine kimseyi ikna edemez. Everglot çifti kızlarına yardım etmek yerine, alelacele ikinci bir düğün ayarlarlar. Bu seferki damat adayı (Richard E. Grant tarafından seslendirilen) Barkis Bittern gizemli ve sinsi biridir, ve sadece doğru zamanda doğru yerde olduğu için Victoria’yla evlenebilecektir…

Ölü Gelin, Victor’un kutsal olmayan evlilik yemininden caymasına izin vermeye niyeti yoktur. Genç adamın ise Ölüler Diyarı’ndan kurtulup, hayatının aşkının kollarına dönmenin bir yolunu bulması gerekmektedir.[b]

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Jun 28, 2007 8:24 am 
<marquee> johnny depp</marquee>

Image

Image

Image

Image

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Jun 28, 2007 8:26 am 

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Oct 08, 2007 3:14 am 

kamera arkası

Image

Image

Image

Image

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Oct 08, 2007 12:04 pm 
Yeni üYe
Yeni üYe

ben izledim çok komikti bu arada çok teşekkürler johnny depp bu johnny depp ve animasyonlu resimler harikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :oops:

Profile  

Post subject: Re: Ölü Gelin (Corpse Bride - 2005)
PostPosted: Sun Sep 27, 2009 11:56 am 

CORPSE BRİDE - FİLM HAKKINDA

Johnny’nin Sözleri:

*** Aklımın bir köşesinde,Corpse Bride’ı birkaç ay içinde yapacağımıza dair bir düşünce vardı.Biranda,setteki birgün Tim geldi ve ‘’Bu geceye ne dersin?Film için bir şeyler kaydedeceğiz.’’dedi.Ben de ‘’Olur,yaparız.’’dedim.Bir karakterim yoktu ben de onu oturttum ve 15 dakika sorguya çektim.Seslendireceğim karakteri böyle buldum.

*** Karakter,Edward Scissorhands gibi,Tim için geçmişte oynadığım karakterlerden çok farklı değil.Bir şekilde dışlanmış,güvensiz,endişeli-gerçek hayattaki kişiliğime çok benziyor.Başarısızlık hissi…Beceriksiz ve anlaşılamamış hissetmek.

*** Tim ile çalışmak eve gidip rahatlamak gibi bir şey,alman gereken bir sürü risk,keşfedilecek bir sürü şey olduğunu bilsen bile büyük bir rahatlık ve güven hissi var.Filmlerinde sürekli benimle çalışması onun açısından,ya çok büyük şans ya da çok büyük bir hata .

*** Kızım altı,oğlum üç yaşında,kızım çok uslu,bir prenses ya da leydi gibi oturup yaramazlık yapamdan bir film seyredebilir.Normalde oğlum yaklaşık üç buçuk saniye izler sonra tam gaz odasına koşup orda bir şeyler kırıp döker.Bu filmde,filmi beraber izledik,oğlum kucağımda oturdu ve tüm filmi kıpırdamadan izledi.Bu çok anlamlı bir şey.

*** İşim bu kelimeleri kağıttan alıp onlara tuz,biber eklemek ve organik olmayan bir ortama göndermek.Film yapmak kadar zor olduğunu söyleyemem ama çok da kolay değildi.

Yönetmenin Sözleri :

*** Bu filmle yapmak istedijlerimizden biri ilişkilerin karmaşıklığını ve aşkı yansıtmaktı.Hyatın bir parçası olan hem tutku ve özlem var hem de acı tatlı bir dokusu var.Tim Burton

*** Her peri masalında biraz gerçeklik vardır.Sanırım bu yüzden fantezi türünü seviyorum,oraya bazı şeyler koymak ve insanların kendi hislerini keşfetmesine ,kendi derslerine çıkarmasına izin vermeyi seviyorum.Tim Burton

*** ohnny her zaman ortadan kayboluverir-bu onun bir özelliği.Bu kadroyla çalıştığım için çok şanslı hissettim.Gerçekten,filmin sonundaki kadroyu okuyunca ‘’İnanamıyorum’’dedim,hepsi de harika insanlar ve sesler.Herkes,Johnny de dahil,bir araya geldi ve tam onikiden vurdular.Muhteşemdi.Tim Burton

çeviri:johnnylover

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC