Login | Register

All times are UTC

It is currently Wed Dec 23, 2009 3:16 am

Welcome
<a href="http://metalheadtr.com" target="_blank">metalhead</a>
<a href="http://metalheadtr.com/forum" target="_blank">metalhead</a>

Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Charlie nin Çikolata Fabrikası - 2004
PostPosted: Wed Jun 27, 2007 10:22 pm 
Paylaşımcı üYe
Paylaşımcı üYe

Image

Yapım Yılı: 2004
Süre: 106 dk

Oyuncular
Johnny Depp
-- Willy Wonka

Freddie Highmore
-- Charlie Bucket
Helena Bonham Carter
-- Bayan Bucket
James Fox
-- Bay Salt
Christopher Lee
-- Willy Wonka'nın Babası
David Kelly
-- Büyükbaba Joe

Yönetmen
Tim Burton

Senarist
John August
Yapımcı
Richard Zanuck
Brad Grey
Müzik
Danny Elfman
Görüntü Yönetmeni
Phillippe Rousselot
Kurgu
Chris Lebenzon

Shot at 2007-06-27
Filmin Konusu

.
Çoğu geceler Bucket ailesinin evinde, akşam yemeği olarak bol sulu lahana çorbası vardır. Charlie bu yemeği annesi (HELENA BONHAM CARTER), babası (NOAH TAYLOR), büyükannesi ve büyükbabasıyla paylaşmaktan mutludur. Charlie’nin her gece penceresinden son gördüğü şey büyük fabrikadır ve küçük çocuk uykuya dalmadan önce fabrikanın içinin nasıl olduğuna dair hayaller kurar.

Neredeyse on beş yıldır, kimse ne herhangi bir işçinin fabrikaya girip çıktığını, ne de Willy Wonka’yı görmüştür; yine de burada, esrarengiz şekilde, yüklü miktarda çikolata üretilmekte ve dünyanın dört bir yanına gönderilmektedir.

Bir gün Willy Wonka beklenmedik bir duyuru yapar: Ünlü fabrikasının kapılarını açacak ve tesadüfen seçilmiş beş Wonka çikolatasının içine saklanmış altın biletleri bulan beş çocuğa “fabrikanın tüm sırlarını ve sihrini” gösterecektir.

İşte o anda, müthiş bir şey olur. Charlie karla kaplı caddede biraz para bulur ve en yakın dükkandaki Wonka Ürünü Leziz Yumuşak bir Şekerleme alır. İşte oradadır: Aldığı şeyin ambalajının altında altın bilet parlamaktadır. Bu son bilettir

Fabrikanın kapıları açıldığında 5 kişi den geriye sadece küçük Charlie Bucket kaldığında, Willy Wonka esas sırrı açıklar: En büyük ödül fabrikanın anahtarıdır. Ailesinden uzun süredir ayrı kalmış olan Wonka, şekerleme imparatorluğunu, hayatını adadığı bu işi devam ettirebileceğine güvendiği birine devretme zamanının geldiğini hissetmektedir ve bu yarışmayı o özel çocuğu bulmak için düzenlemiştir.

Ama asla tahmin edemediği şey, inanılmaz cömertliğinin karşılığında daha da değerli bir şey kazanacağıdır.[b]

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Jun 28, 2007 8:20 am 
<marquee> johnny depp</marquee>

Image

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Sep 09, 2007 1:29 pm 

Image

Profile  

Post subject: Re: Charlie nin Çikolata Fabrikası - 2004
PostPosted: Mon Sep 14, 2009 7:49 pm 

CHARLİE AND THE CHOCOLATE FACTORY - FİLM HAKKINDA

Johnny’nin Sözleri:

*** Willy Wonka seçilmek zaten bir onur.Tim Burton tarafından seçilmek iki,üç kat daha büyük onur.

*** Çocukluğumda,Charlie gibi olduğumu düşünmek isterdim ama annemin dediğine göre…cehennem kaçkını gibiymişim.Sevimsiz ya da anormal davranan bir çocuk değildim ama meraklıydım.Bir sürü şaka falan yapardım.Annemi çok sık sinirlendirirdim.

*** (Willy Wonka’nın Michael Jackson ile karşılaştırılması)Bunu sorun etmiyorum.Herkes istediğini düşünebilir ,düşündükleri şey çok yanlış olsa da.Tuhaf olan ben Michael Jackson ile arasında bir bağlantı kuramıyorum.Bir noktaya kadar anlayabiliyorum yani tüm o makyaj,çocuklar ve fantastik yerlerde yapılan çekimler…Ama bana yine de garip geliyor.Wonka ile karşılaştırılacak biri varsa bence Howard Hughes olmalı.Münzevi ve kontrol meraklısı.

*** Bu filmde Willy Wonka için çalışırken rol modeli olarak seçtiğim belirli bir iki kişi yoktu,ama çocukluğumda izlediğim televizyon şovlarından bazı hatıralar vardı.O yaşımda bile,konuşma tarzları,kameraya doğru çocuklara doğru yaptıkları konuşmaların müzikal kalitesi bana ilginç gelmişti.Kaptan Kanguru,Mr.Rogers ve Al amca gibi karakterler rolümün temelini oluşturdu.O şovları izlerken ‘’Tanrım,evlerinde bu şekilde davranıyor olamazlar.Böyle olamazlar.’’diye düşündüğümü anımsıyorum.Bu da ,o çok önemli olan pozitif gülümsemeyi edinebilmek için yüzlerine bir maske taktıklarını düşünmeme neden oldu.Wonka’nın diğer yanı buydu.Wonka’nın görünüşünü ortaya koymak da çok önmeliydi.Bunu hissetmek,o kostümü giymek,yüzümün şeklini değiştiren kaplamaları takmak.

*** Hikayeye karakterin geçmişini anlatan bir kısım eklemenin senarist ve Tim’in verdiği çok cesurca bir karar olduğunu düşündüm.Bunu kitabın yazarının oluşturduğu ruhu bozmadan yapmak kolay iş değildi.Bir aktör için bu bir lüks çünkü bu adamın nereden geldiğini anlatıyor.Seyirciye ,bu adamın nsaıl ve neye dönüştüğü konusunda derin bir bakış açısı kazandırıyor.Ben bundan çok memnun kaldım.

*** Çok şaşırdım.Tim’in ,Ronald Dahl’ın klasıkleşmiş kitabı için kafasında kurgulayabileceği versiyonların ötesinde Willy Wonka için ,gerçekten ,bana teklif getirmesi beni büyüledi.70-80li yıllarda büyüyen her çocuk için kitabın ilk sinema uyarlaması ve Gene Wilder’ın Wonka’yı canlandırdığı film unutulmazdır.Bu karakteri oynamak için herkesin ne kadar istekli olabileceğini biliyorum ve bu rol bana teklif edildi hem de dünya üstünde en çok hayran olduğum insanlardan biri tarafından.Uzun yıllar boyunca beni filmlerinde oynatmak için stüdyolarla verdiği savaşalrın farkındayım.Bu kadar şanslı olduğuma inanamıyorum.

*** Şimdiden itibaren,Tim ve ben bir araya geldiğimizde insanlar en beklenmedik şeyi beklemeliler.

*** Ben bir Gene Wilder hayranıydım ama projeye beni çeken bu olmadı.En önemli sebep Tim’in teklif etmesiydi.İkinci olara da elbette oynayacağım karakter ve materyallerdi.Ne büyük bir fırsat.Kabul ettiğimi söylediğim anda biliyordum ki riskli olacaktı,hikayeyi berbat edebilirdik.Ama yinde bu her aktöre heyecan verir.Sınav gibidir.Hem kitabı hem de Wilder’ın harika performansı yüzünden çok sevilen bir karakter.Wilder’ın bıraktığı yerden almanın riskli olduğunu biliyordum.Karakterin çarpıltılmış ve saptırılmış bit tarafı var bu yüzden bana doğru görünen yönde oynamaya çalıştım.

*** Lily-Rose ile barbie oyunu oynuyorduk.Daha önceki zamanlarda sesimi değiştirdiğim için kızmıştı ‘’Baba,sesini değiştirme .’’demişti.Ama bu sefer Wonka’nın sesiyle konuşunca hoşuna gitmiş gibiydi.Doğru yoldayım diye düşündüm.

*** Freddie bu rol için mükemmeldi ve çok iyi bir oyuncu.Neverland’de onunla arkadaş olduk ve onunla yeniden çalışma,birlikte takılma imkanı bulmak çok heyecan vericiydi.En yakın arkadaşlarımdan biri.

Diğer Oyuncular ve yönetmenin Sözleri:

*** Johnny’ye rolü oynarken kullanabileceği kaynak olarak televizyon şovlarını önerdim.Her şehrin kanalında bir tane var ve hepsi acayip tuhaf şeyler.Tim Burton

*** Büyükanne rolü olarak gelen iki senaryoyu da okudum.Georgina’nın Johnny’i öptüğünü okuyunca bu projeyi kabul ettim.Çok güzeldi.Liz Smith

*** Büyük Kanyon’da yaz tatilindeyken teklif aldım.Telefonla haber verdiler ve müthiş sevindim.’’Evet!!!Yine Johnny ile çalışacağım’’diye düşündüm.Freddie Highmore

*** Charlie ve ben birbirimize benziyoruz.Finding Neverland bittiğinde çok üzgündüm çünkü Johnny’i bir daha göremeyeceğimi düşünüyordum.Charlie fabrikaya gitmenin hayalini kuruyor.İkimizin de hayalleri gerçek oldu.İkimiz de normal çocuklarız.Freddie Highmore

*** Johnny mükemmel!Herkese aynı şekilde davranıyor ki bu bence harika bir şey.Çok özel bir insan.İlk gün bir araya geldiğimizde zaten birbirimizi tanıdığımız için çok rahattık.Çekimler çok iyiydi.Freddie Highmore

*** Johnny’nin Wonka’yı oynayış şeklini çok sevdim.İyi biri mi değil mi anlayamıyorsun.Çocukları davet ettiği için iyi gibi görünüyor ama dört çocuğun sonu iyi olmuyor o yüzden belkide masum değildir.Freddie Highmore

çeviri:johnnylover

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC