Playboy dergisinin 1996 da Johnny ile yaptığı röportajdan alıntılar...
Tim Burton seninle tanışıp sen rolü kapana kadar ,Scissorhands filmi için yapılan listede değildin.Eski 21 Jump Street yıldızında ne gördüğünü hiç söyledi mi? O,böyle şeyleri sözle ifade eden biri değil,ama yaptığımız küçük konuşmalarda gözlerimle ilgili bir şey olduğunu söyledi.Gözlerim,yaşadığımdan daha fazla yılı beraberinde taşıyor gibi görünüyordu.Aynı zamanda dış görünüşümün yanıltıcı olduğunu hissetti çünkü insanların düşündüğü şey değilim.
(İnsanlardan aldığı tepkilerle ilgili)
Bazıları eğlenceli olmalı? İnsanların gelip ‘’Dun Juan Demarco’yu çok beğendim.Lütfen peçetimi imzalar mısın?’’demesi çok hoş.Beni kızdıran takip edilmek,arkamdan fısıltıyla konuşulması.Hiç cadde de yürürken birinin yanına gidip ‘’Selam,seni öpebilir miyim?’’diyebilir misin?Hayır,yumruğu yersin.’’Cüzdanının içine bakabilir miyim?Ayak numaran kaç?Şapkanı alabilir miyim?’’Bazı istekler aşırıya kaçıyor.Dead Man’i çekerken Jarmusch ve ekipten arkadaşlarla takılıyordum,sigara içiyorduk ve beni gözetleyen bir adam vardı.Normal görünüyordu ama gözleri biraz fazla açıktı.Yanıma geleceğini biliyordum ve geldi.’’Selam Johnny!Benimle içki içmek ister misin?’’’’Teşekkürler,böyle iyiyim’’dedim.’’Dinle,bana gerçekten yardım edebilirsin.Karımla ayrılıyoruz ,ben onu geri kazanmak istiyorum.Senin büyük bir hayranın.’’Onunla evine gidip boşanma olayına çözüm bulmamı istedi.Yapamazdım,o da karısını telefonla arayacağını,hemen konuşabileceğimizi söyledi.Şimdi,burada işler fazla ileriye gidiyor.İçinizden ‘’Hadi öpüşelim.Dilini gırtlağımdan içeri ittir de bitsin şu iş.’’demek geliyor.
Kadınları bu derece etkileyecek kadar yakışıklı olmak nasıl bir duygu? Bu benim kontrolümde olan bir şey değil.İnsanların görünüşüm hakkında konuşmaları alçaltıcı bir şey.Bana göre genelde b*k gibi görünüyorum sanırım çoğu insan bana hak verecektir.
Çocukluğunda bir sürü korkuların vardı. Evet.Kardeşim Christie’nin ben 17 yaşımdayken bir bebeği oldu ve ben o dönem beşik ölümü denen şeyi ilk defa duymuştum.Korkunç olan şey olayın fark edilememesi.Bilinmeyen sebepten bebeğin solunumu durabiliyor.Bu yüzden gizlice bebeğin uyuduğu odağa girip elimi beşine uzatıyor,onun küçük parmağını tutuyordum.Bu pozisyonda yerde uyuyordum.Salakça biliyorum.Ama elimin sıcaklığının ona yardım edeceğini,nabzımın atışının ona nefes almayı hatırlatacağını düşünüyordum.
Çok hassas birisin. Tam bir paranoyağım.
Başka sorunların da var.Şehirde dolaşıp sen olduğunu iddia eden bir adam vardı.Senin onun kimliğini çalan bir sahtekar olduğunu söylüyordu. Hasta.Korkunç.Dungeons-Dragons oyunu gibiydi.Düşman bendim.
Scissorhands filminde oynadığı için para vermeleri için çalıştığın stüdyoyu aradı.Çoğu insan bunu komik buldu.Sen ne düşünüyorsun? İnsanı düşündürüyor.Başka tehditler de alıyorum.Seni etkileyen şey bu insanların söylediklerine kendilerinin gerçekten inanması.Senden nefret etmekte haklı olduklarını düşünüyorlar çünkü sen onların dünyasında düşmansın.Birini bu kadar derin etkilediğini görünce yaptığı işi yeniden sorgulamak zorunda kalıyorsun.Bana göre onlar ölümcül değiller.
Nasıl uyuyabiliyorsun? Dikkatliyim ama paranoyak değilim.Silah taşıyorum.Şu an değil ama tehditler almaya başlayınca taşıyorum.Silahların yanında büyüdüm,atış yapabiliyorum.Kim peşinde bir koruma ordusuyla gezmek ister?Starlara özgü bu ayrıcalığı kendime yakıştıramıyorum.Kendi başımın çaresine bakmak daha iyi.Orada bir yerde hayatını almak isteyen birisi varsa hazırlıklı olmalısın.
Kötü alışkanlıkların seni öldürebileceğini hiç düşündün mü? Bir dönem sigara,kahveyle,yemek yemeden,uyumadan yaşıyordum.Kalp atışlarım dakikada 200’e dayandığında bazı arkadaşlarımla oturuyordum.Bu korkutucu.Zihinsel olarak kalp atışlarını yavaşlatmaya çalışıyorsun ama olmuyor.Sanki uçakta göklerdesin ve biranda uçağın tabanı kayıp gidiyor,düşmeye başlıyorsun.Bütün aile fotoğrafların kafanın içinde dönüyor.Çok yalnız hissediyorsun.Annemin her zaman yanında olan,taptığım adam büyükbabamı düşünüyordum.Bir gün kalbi duruvermişti.Çarpıntım başladığında panik atak falan olmasını umdum ama 45 dakika sonra hala devam edince öyle olmadığını anladım.Bedenime yaptığım şeyler yüzündendi.Arkadaşlarım beni hastaneye taşıdılar.Orada kalbini bir saniyeliğine durduran elektro şok uyguladılar.Kıvrılıp iki büklüm olduğumu hissedebiliyordum.Sonra bitti.Evime gittim.Düzgün davranmamı sağlayacak bir deneyim oldu.
Ekranda öpüşmeyi gerçek öpücükten farklı kılan nedir? Ben normal şekilde öpüşmeye çalışıyorum.Bazen karşındakinin rahatsız hissettiği ya da senin rahatsız hissettiğin oluyor,o zaman numara yapıyorsun.Belki hep böyle yapmalıyız çünkü etrafta dolaşıp öpüşmek akıllıca iş değil.Hijyenik değil.Bir gece önce o insanın nerde ne yaptığını bilemezsin o da seninkini bilemez.Film öpücüğü,aşkın söz konusu olduğu gerçek öpücükle kesinlikle aynı olmaz.Öpücüğü mükemmel kılan duygulardır.
Hiç bırakacağın efsaneyle ilgili düşündün mü?Film stokları asla kaybolmaz,100 yıl sonra da insanlar filmlerini görüyor olacak. Evet ‘’Johnny Dope? Jimmy Dipe?...Şu makaselli adam işte..ne oldu ona?’’ diyecekler.
çeviri:johnnylover