Login | Register

All times are UTC

It is currently Wed Dec 23, 2009 3:34 am

Welcome
<a href="http://metalheadtr.com" target="_blank">metalhead</a>
<a href="http://metalheadtr.com/forum" target="_blank">metalhead</a>

Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Hollywood'dan Uzakta Bir Aktör :JOHNNY DEPP
PostPosted: Sat Oct 18, 2008 10:15 am 
<marquee> johnny depp</marquee>
<marquee> johnny depp</marquee>

D-Smart'ın bu ayki sayısından Johnny Depp röportajı

Image

Hollywood'dan Uzakta Bir Aktör
JOHNNY DEPP

Ekim 2008

En çok sevilen aktörlerden biri olsa da o kendini Hollywood'dan soyutlamayı tercih etti. Fransa'da yaşıyor. Vanessa Paradis ve çocukları onun dünyasının tek sahipleri. Karmaşadan uzak kırsal bölgelerde sade bir hayatı tercih eden Johnny Depp mutluluğunun sırlarını anlattı...

John Christopher Depp, 9 Haziran 1963 yılında doğdu. Babası John Christopher Depp inşaat mühendisi, annesi Betty Su Palmer garsondu. Büyükannesinin kökleri ise Kızılderililere dayanıyordu. Güney Florida'da üç büyük kardeşiyle beraber yetişen Depp, erken yaşta başkaldırdı. "Okul bir işkenceydi" diyerek o günleri hatırlıyor. "Sık sık taşınırdık. 15 yaşına kadar 20'den fazla ev değiştirdik. Kendimi hiçbir zaman bir yere kabul edilmiş hissetmedim." 15 yaşındayken annesiyle babası boşandı ve Johnny. annesinin yanına yerleşti.

UYUMSUZ BİR ÇOCUK
Kendine güvensiz bir çocukluk geçiren Depp, sigara içmeye 12 yaşında başladı. 13 yaşında bekaretini kaybetti ve aynı yıl uyuşturucuya başladı. Okuduğu Miramir Lisesi'nden uzaklaştırma aldı. Hemen sonra rock müzisyeni olmak için okulu bıraktı ve amcasının vaaz verdiği Baptist Kilisesi'nde gitar çalmaya başladı. "Ozamanları çok hatırlamıyorum. Kendimi odama kilitliyor ve gitar çalıyordum. Gitar çalmak bana kim ve ne olduğumu anlamam konusund yardımcı oluyordu. Hayatımın en doğru aşklarından biriydi." Eski eşi sayesinde aktör olmaya karar verdi. Cage de ona bir menajer buldu. Böylece ilk filmi 'Elm Sokağı'nda Kabus2un kapıları açılmış oldu. Ardından genç ve kurnaz bir dedektifi canlandırdığı '21 Sokak' isimli televizyon dizisi geldi.
"Şoktaydım" diyor Depp o günleri hatırladığında. "Bir restorana gidiyordum ve insanlar beni parmakla işaret ediyordu. Fox Tv'de ben gösteriliyordum. Bir ürün gibi sunuluyordum. Bu, benim biraz klostrofobik olmama yol açtı."

HİÇBİR YERE AİT DEĞİLİM
Depp'in ismi önce aktris Jennifer Grey ile anıldı. Sonra Sherilyn Fenn, Winona Ryder ve Kate Moss. Daha hareketli bir hayatı olmaya başlamıştı. New York'ta bulunan Mark Oteli'nin odasını darmadağın etmesi, ona 10 bin dolara patlamıştı.
Bunu televizyondaki '20/20' programında şu şekilde açıkladı Depp: "İnsan bazen kötü günler geçirir. Bazılar golf oynayarak rahatlar, bazıları otel odalarını parçalar." Çılgın geçen günleri hatırlarken, "Ben hiçbir zaman kokain bağımlısı olmadım. Her zaman uyuşturucuyu aşağı gördüm. Benim için boşa geçirilmiş bir zamandı. Ama kendimi alkol ve yüksek dozda ilaçla zehirledim. Bir şeyleri hissetmemeye çalışıyordum." diye itiraf ediyor ve "Asla bir topluluğun parçası olmak istemediğimi biliyorum" diye devam ediyor. "Nereye gitmem, ne yapmam gerektiğinin söylenmesini sevmedim. Kariyerim hiçbir zaman ticari bir başarı olmadı. Çünkü ben bu konuda iyi değilim." Kariyeri git gide büyüyen Johnny Depp, çarpıcı ve aykırı rollerle her zaman dikkatleri üzerine çekti. 'Makas Eller', 'Don Juan De Marco', 'Ed Wood', 'Donnie Brasco', 'Hayalet Süvari', 'Karanlıktan Önce', 'Çikolata', 'Beyaz Şeytan', 'Cehennemden Gelen', 'Bir Zamanlar Meksika', 'Düşler Ülkesi', 'Gizli Pencere', 'Ceset Gelin', 'Çarli'nin Çikolata Fabrikası', 'Karayip Korsanları' ve 'Sweeney Todd' bunlardan yalnızca birkaçı.

MUTLULUK KORKUTUYOR
"Mutlu musunuz?" sorusunu, "Çok mutlu olduğum için bazen kendimi suçlu hissediyorum" diye cevaplıyor. "Köşelerde bir yerlerde seni bekleyen kötü bir şeyler olacakmış gibi geliyor. Benim köşede gördüğüm tek şey, palmiye ağaçları ve ailem. Böyle şeyler hakkında alaycıyım hala, ama karanlık bir dünya görüşüne de sahip değilim artık. Hayat hakkında çok iyi hislerim var. Bu, neredeyse korkutucu bir hal alıyor. Bazen panikleyip 'Ne kötü gidecek?' diye kendime soruyorum. Çünkü her şey doğru olamayacak kadar güzel." 1998 yılından bu yana Fransa'da yaşıyor başarılı aktör. "Fransa ve Avrupa'nın tümü harika bir kültüre ve şaşırtıcı bir tarihe sahip. En önemlisi, buradaki insanlar nasıl yaşanacağını biliyor. Amerikalılar bunu unutmuş durumda. Amerika kültürünün bir felakete dönüşmesinden korkuyorum. "Fransa'da yaşamamın birkaç sebebi var" diyor. "Fransa için neler hissettiğimi her zaman söylerim. Bu birkaç yıl önce başladı. Neden olduğunu gerçekten bilmiyorum 1998 yılında Roman Polanski'nin '9. Kapı' filmi için gelmiştim. Burada hayatımın kadınıyla tanıştım (Vanessa Paradis) ve bir daha ayrılmadım."

HAYATIMIN KADININI BULDUM
Vanessa Paradis, ünlü Fransız pop şarkıcısı ve söz yazarı. Tanıştıktan sonra bir ay içinde, Saint-Tropez'nin yukarısındaki Plan de la Tour'un kırsal bir köyünde, 2 milyon dolarlık villaya taşındılar. 1999'da kızları Lily-Rose Melody Depp'in ardından, 2002'de Jack ismiyle çağırdıkları John Christopher Depp II doğdu. Londra'da 'Sweeney Todd' filminin çekimleri sırasında 7 yaşındaki Liliy hastalandı. Bir bakterinin yol açtığı, ölümcül böbrek enfeksiyonunun acısını çekti. Çocuklar için açılan Great Ormond Street Hastanesi'ne yerleştirildi. "Bu çok büyük bir korkuydu, ama şu anda tamamen sağlıklı" diyor Depp yaşadığı korkuyu anlatırken. Çocuklarından bahsetmeye başladığında gözleri parlıyor. "Bir çocuğun yol açtığı derin aşkı planlayamazsın. Babalık bilinçli bir duygu değil. Yaşadığım yolculuğun muhteşem bir parçası. Bu bir kader. Senelerdir güldüğüm tüm klasik babalık figürlerinin mükemmel bir örneği oldum. Benim için, aile dünyadaki en önemli şey, Bu, senin temelin, kökün, Hayatında elde edeceğin koşulsuz aşk. Fransa, bana çocuklarımla yalın ve temel bir hayat yaşama fırsatı verdi."

SAKİN VE HUZURLU BİR HAYAT
Depp, sebzelerin ve ot bahçelerinin bulunduğu 50 hektarlık çiftliklerindeki huzurlu günlerini detaylarıyla anlatıyor. "Her sabah, köye gidebilirim, evimden çok uzak değil. Elimde bir fincan kahve, yanımda kızım... Paparazzi var mı diye endişe etmeden. Sade şeyleri seviyorum; gündoğumu, ağaçlar, kırsal bölge. Ve alacakaranlıkta, en favori şarabımı yudumlamak..."
Harley Davidson'ıyla dolaşmaya çıktığı zaman bilardo ve meyve makinesi olan Bar de la Poste'a gitmeyi seviyor. Bulunduğu yerde internet kafe yok. Sadece beş televizyon kanalı çekiyor. Ama o, yine de CNN ve BBC'yi izleyebilmek için Fransız uydusuna kaydolmuş. "Senelerdir Fransa'da yaşıyorum, ama hala dünyadaki en kötü Fransız aksanına sahibim. Geliştirmeye çalışıyorum. En azından eşimin ailesi ve çocuklarım Fransızca konuştuğunda onları anlayabiliyorum. Çocuklarım şimdiden iki dili de konuşabiliyor."

HER ŞEY ÇOCUKLARIM İÇİN
Amerika'dan uzakta yaşamaktan son derece memnun. "Hollywood'dan uzakta yaşamak, Birleşik Devletler'de ne olduğu konusunda ilginç bir bakış açısı verdi. Kültürler arasında farklılıklar var, biliyorum. Ama artık şiddet, cahillik ve çılgınlıklara normal gözüyle bakılıyor. Birbirlerine ateş ederek öldüren liseli çocuklara rastlayabiliyorsunuz. Bunlar ender olmaktan çıktı. Bu, sadece delilik. Bununla yaşamak istemiyorum. Benim çocuklarımın televizyonda bunları izleyerek büyümesini istemiyorum. Eğer benim bir bağlantım olmasaydı, benim çocuklarım bu kötülükleri asla bilmeyeceklerdi. Suçtan haberleri olmayacaktı. Bütün insanların iyi olduklarını düşünerek büyümelerini istiyorum."

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Oct 26, 2008 1:12 pm 
Yeni üYe
Yeni üYe

çok yakışıkı yaa seviyorum onu

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat Jan 31, 2009 1:25 pm 
Yeni üYe
Yeni üYe

[font=Verdana] paylaşım için teshekkürler [/font]