Login | Register

All times are UTC

It is currently Wed Dec 23, 2009 3:33 am

Welcome
<a href="http://metalheadtr.com" target="_blank">metalhead</a>
<a href="http://metalheadtr.com/forum" target="_blank">metalhead</a>

Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: jonny depp türk yatını satın aldı
PostPosted: Fri Aug 03, 2007 5:54 pm 
<marquee>Webmaster</marquee>
<marquee>Webmaster</marquee>

Image

Dünyada gişe rekorları kıran Karayip Korsanları filminin ünlü oyuncusu Johnny Depp, 5 milyon dolarlık Türk teknesini satın aldı. Depp, Atatürk'ün yatı Savarona'nın benzeri olan Anatolia'yı, fotoğrafını görüp beğendi ve broker'lar aracılığıyla satın aldı.

Image

Karayip Korsanı artık 'Anadolu'da tatil yapacak-bülent cankurt

Geçen yılın en çok izlenen filmi 'Karayip Korsanları'nın başrol oyuncusu Johnny Depp, NATO müteahhidi Cengiz Yalçın'ın dillere destan yatı Anatolia'yı satın aldı. Hollywood starı Depp artık tatillerini Türk yatıyla yapacak.

Türkiye son yıllarda lüks yat imalatında dünyanın önde gelen ülkelerinden biri haline geldi. Dünyanın en zengin, en ünlü kişilerinin yatları artık Türkiye'deki tersanelerde imal ediliyor. Geçen yıl Türkiye'den suya indirilen birçok lüks yat, dünyaca tanınmış sahipleriyle uluslararası sularda salınmaya başladı. Önceki gün yine dünyaca ünlü bir ismin Türkiye'den bir yat satın aldığını duydum. Türk yapımı yatı satın alan kişi Johnny Depp. Hani, 2006'da en çok izlenen film olan 'Karayip Korsanları'nın başrol oyuncusu Hollywood starı Johnny Depp var ya, işte o.

2000 YILINDA SUYA İNDİRİLMİŞTİ
Fakat Johnny Depp birçokları gibi Türkiye'de yeni bir yat imal ettirmek yerine ihtişamı dünyaya nam salmış olan Anatolia (Anadolu) adlı yatı satın almayı tercih etmiş. Faruk Yalçın'ın kardeşi Cengiz Yalçın'ın sahibi olduğu Anatolia, 2000 yılında suya indirilen, Atatürk'ün yatı Savarona'nın kardeşi olarak tanınan bir yat. Savarona'nın küçük bir kopyası olan 44 metrelik Anatolia; lüksü, ihtişamı ve iç döşemesiyle lüks yatlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Cengiz Yalçın'ın yaptırdığı yatın üretimini Mehmet Karabeyoğlu ve Tanju Kalaycıoğlu'nun ortak olduğu Turkuaz Yatçılık gerçekleştirmişti.

FOTOĞRAFINDAN BEĞENİP ALMIŞ
İçinde 17 lüks suitin yanı sıra sinema odası, Türk hamamı bile bulunan Savarona'dan esinlenerek tasarlanan Anatolia'da her türlü donanımı olan 5 kamara bulunuyor. Tasarımından üretimine kadar tamamen Türk emeğiyle yapılan Anatolia'yı Johnny Depp'in satın aldığını duyunca Cengiz Yalçın'a ulaşmaya çalıştım ama görüşemedim. Bunun üzerine yatı imal eden şirketin ortaklarından Mehmet Karabeyoğlu'nu aradım. O da Anatolia'yı Johnny Depp'in aldığını duymuş. Johnny Depp, yatı satın almak için İstanbul'a gelmemiş ama teknenin resmini görmüş, teknik özelliklerini istemiş, beğenmiş ve brokerlar aracılığıyla satın almış.

5 MİLYON DOLARA İMAL EDİLMİŞTİ
Johnny Depp'in bu çok özel yata ne kadar para verdiğini de öğrenemedim ama Mehmet Karabeyoğlu, 2000 yılında yatı yaklaşık 5 milyon dolara mal ettiklerini söyledi. Üstelik, Cengiz Yalçın'ın bizzat yurtdışından satın alıp getirdiği ve yatta kullanılan bazı malzemeler hariç... Ağabeyi Faruk Yalçın ile birlikte NATO müteahhitliği yapan Cengiz Yalçın'ın özenerek yaptırdığı Anatolia'yı neden sattığını bilmiyorum ama size Cengiz Bey'de benzer özelliklere sahip bir yat daha olduğunu söyleyebilirim. Yani Türkiye'nin en zenginlerinden biri olan Cengiz Bey'in maddi sıkıntıdan dolayı bu yatını Johnny Depp'e sattığını hiç düşünmüyorum.

Teknik Özellikleri

Boy: 43.60 metre
En: 7 metre
Motor: 2 adet 480 hp
Marka: Cat 3406

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image