Login | Register

All times are UTC

It is currently Sat Dec 12, 2009 12:47 am

Welcome
<a href="http://metalheadtr.com" target="_blank">metalhead</a>
<a href="http://metalheadtr.com/forum" target="_blank">metalhead</a>

Post new topic Reply to topic  [ 77 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Mon Aug 03, 2009 12:39 am 
<marquee> johnny depp</marquee>

THE BRAVE - FİLM HAKKINDA

Johnny’nin sözleri:

*** Bu işin altından kalkabileceğimi düşündüğüm için tımarhaneye tıkılmalıydım.Bu iki şey ,oyunculuk ve yönetmenlik birbirine zıt şeyler.Bir yönetmen olarak her şey kontrolün altında olmalı:Sette neler olduğunun,neyin kullanılığının,neyin kullanılmadığının,dekorda neler olması gerektiğinin…Bu delilik.Bir aktör olarak ise bir anlamda kontrolden çıkmalısın.

*** Filme yaklaşımım şuydu:Önümde büyük beyaz ve boş bir kağıt var.Bense buna bir resim çizeceğim.Bu resim güzel ya da çirkin olabilir,insanlar ne düşünürlerse düşünsünler değiştiremeyecekleri tek şey bunun benim resmim olduğu.

*** Her zaman ‘’Ailem için öldürürüm.’’ Ya da ‘’Ailem için ölürüm’’ diyoruz.Ama gerçekten yapabilir miyiz?Demek istediğim işler o noktaya geldiğinde gerçekten kendi hayatından vazgeçebilir misin?Birşeyi ya da birini bu kadar çok sevebilir misin?

*** Bu filmi çekmek bana çok acı verdi.

*** Bu filmde gerçekten kendimi yarattım.Diğer projelerimden katmadığım kadar kattım kendimi.

*** Bu filmi dürüst bir şekilde yönettim,yalansız.Elbette sevmeyen,içine kattığım esprileri anlamayan insanlar olacaktır ama en azından bu beni anlatan bir film olacak.

*** Bu iki işe bir anda kalkışmak delilikti.Tam bir aptalım.Yaptığım en zor işti.Yazmak,yönetmek ve oynamak çok fazla geldi.Kendimi öyle yorgun hissediyorum ki ne kadar uyusam dinlenemeyecekmişim gibi.

*** Filmin başlangıcında Raphael’i çaresiz bir şekilde görüyoruz.Eli kolu bağlanmış,ailesi için en iyisini istiyor ama hiçbir şey yapamıyor.Nefes alıyor ama yaşamıyor aslında.Ve sonra o anlaşmayı yaptıktan sonra ,ölümle randevulaştıktan sonra….Asıl o noktada yaşamaya başlıyor. Bence filmin canalıcı noktası burası .Ölüm vakti yaklaştıkça daha da canlı hale geliyor.Ailesiyle arası düzeliyor ,oğluyla işleri yoluna koymaya başlıyor .

*** (Oyunculuğu bırakıp yönetmenlik yapmayı düşünüp düşünmediği hakkında)Asla.Oyunculuk benim kanımda var.Kendimi en rahat hissettiğim yer.Odaklanmayı seviyorum.Yönetmenlikte odaklanamıyorsunuz,kafanızda onlarca şey oluyor.Hepsini aynı anda düşünmek zorundasınız.

çeviri:johnnylover

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Aug 05, 2009 7:44 pm 

FEAR AND LOATHİNG İN LAS VEGAS - FİLM HAKKINDA

Hunter Thompson’ın aynı isimli romanından uyarlamadır.Yönetmenliğini Terry Gilliam üstlenmiştir.Amerikan yaşam tarzını anlatmayı amaç edinmiş bir filmdir.Başroldeki yazar Raoul Duke karakteri Johnny Depp tarafından canlandırılmıştır.Çekimler boyunca aktör,yazarı iyi yansıtabilmek için Hunter Thompson ile yaşamıştır.

Johnny’nin Sözleri:

*** Amerika hakkında bazı kanaatlerim var.Nasıl bir ülke olduğu,nasıl bir ülke olabileceği ve nasıl bir ülkeye dönüştüğü hakkında.Bence bu film çok komik ama aynı zamanda çok da ciddi bir film oldu.Melankolik bir havası var,Amerikan rüyası denen şeyin ölümünü ,umudun ölümünü anlatıyor.

*** Kendimi aşırı baskı altında hissettim.Hunter’ı hayalkırıklığına uğratmaktan çok korktum.Bana en ağır gelen şey buydu.Bu yüzden onu iyi gözlemlemek için elimden gelen her şeyi yaptım.Amacım onun ruhunu çalmaktı-denemek,alabileceğim kadarını almak ve onu kendi bedenime yerleştirmekti.

*** Biliyorum böyle şeyler kulağa çok saçma geliyor ama kendimi onun gibi hissettim.Özellikle çekimler sırasında.Johnny’i bulmak çok zor hale gelmişti çünkü kendimi daha çok Hunter gibi hissediyordum.Çalışmadığım günlerde,haftasonları bile kendimi onun gibi hissediyordum.

*** Umarım filmi izleyip benden nefret etmez.En büyük korkum bu:Ona bu derece yakın,ona ait bir şeyi tekrar yansıtmak ve onun bundan nefret etmesi.Bu tamamen benim kontrolüm dışında ama o iyi bir filmi hak ediyor.Bende bunu yapmaya çalıştım.

*** Filmi izlediğinde tepkisi Tanrıya şükür çok iyiydi.Söylediği şeylerin arasında tek bir şeyi hiç unutmayacağım.Filmi ‘’Kaybedilen bir savaşalanı ardından çalınan ürkütücü trompete’’benzetti.Bu güzel bir tanımlama değil mi?

*** (Rol için kafasını kazıtmasıyla ilgili)İlk hissettiğim şey tepemde esen rüzgardı.Çok tuhaftı.Sokaktayken,diğer kel adamların farkına varmaya başlıyorsunuz.Birbirinizi anlıyorsunuz.Onlara bakıyorsunuz ve içinizden ‘’Seni anlıyorum adamım.’’diyorsunuz.Benim kelliğim geçici olsa da ‘’Sen kelsin ben de kelim.Yapabileceğimiz bir şey yok.’’diye düşünüyorsun.Hunter beni ilk o halde gördüğünde yeterince kazımadıklarını ve düzeltmek istediğini söyledi.Ben de kafamı tıraş etmesine izin verdim.Ona güvendim.İnanılmaz nazikti.Önce bir cilt kremi sürdü,kafasına küçük bir lamba taktı iyi görebilmek için.Hiç bir kesik falan olmadı.Bana baktığında ‘’Yüce Tanrım!Kapat şunu’’dedi.Çok acayip görünüyordum.Ama kelliğe doğru gittiğimi sanmıyorum.Saçım kalın.Tekrar uzatmak çok güzel bir şey.Şüphelerim vardı-belki tekrar uzamaz diye düşünüyordum.Ya da yeni saçlarım Afro-Amerikanlarınki gibi çıkabilirdi….Veya bukleli bukleli olabilirdi.Neler olabileceğini kimse bilemez.Tekrar uzamasını beklemek,Noel sabahını beklemek gibi bir şeydi.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat Aug 08, 2009 9:17 am 

THE NİNTH GATE - FİLM HAKKINDA

Johnny'nin sözleri:

*** Polanski ile çalışmak çok merak uyandırıcı bir deneyimdi.Kolay bir film değildi özellikle Polanski'nin yönetmenlikteki katı tutumu yüzünden.Ama müthiş bir adam,çok büyüleyici.Çok zeki,komik ve kültürlü.Aynı zamanda da çok inatçı.Biraz sert bir yönetmen.Tim Burton ile çalıştıktan sonra Polanski ile çalışmak şeytan çarpması gibi birşeydi.İşkence görmüş gibi oldum.Yanlış anlamayın,onunla çalışmaktan zevk aldım ama o ve Tim çok farklı türdeki yönetmenler.

*** Emmanuelle Signer'ı öpmem gereken bir sahne vardı,yakın çekim alacaktık.Polanski kameranın arkasında dikiliyordu,benimle arasında 10 santimetre falan vardı.Ona bakıp içimden şöyle dedim içimden ''Bu iş bir aşk üçgenine mi dönüşecek?''(gülüşmeler)Emmanuelle'yi öpmek üzereydim .Bunun grup öpücüğü falan olacağını düşündüm.Polanski ise ''Rahatla Johnny.Yanlış birşey yok.Siz oyuncusunuz, birşey farketmez''diyordu.

*** Polanski'nin eşini öpüyordum ve aynı zamanda göz ucuyla onu kameranın arkasından görüyordum.Çok acayip hissettim.

*** Rosemary's Baby ve Chinatown filmlerini karıştırırsanız bu film ortaya çıkar.Gerilim ve doğoüstü olaylar var ve yine pek sevilecek tarzda olmayan bir karakter.Adam açgözlünün teki.

*** Roman Polanski'nin kafasında belirlediği kendi kuralları var.Fikir alışverişine ya da tartışmaya izin vermiyor.Bana göre fazla katı bir yönetmen.Ama iyiki replikleri nasıl söylemem gerektiğine falan karışmadı.Yoksa şu an hala hapiste olurdum.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat Aug 08, 2009 5:29 pm 

The Astronaut's Wife - FİLM HAKKINDA

Johnny'nin Sözleri:

*** Böyle bir karakteri oynamak eğlenceliydi.İlgimi çeken şey vücudunun bir çeşit varlık tarafından kontrol altına alınması değildi.Uzayda o iki dakika içinde ona her ne olduysa ,ona asıl karakterini açığa vurması için izin verdi.Parlatılmış beyaz dişleri ve sarı saçlarıyla tipik bir Amerikan kahramanı.Berbat bir adam.Onu sevmek istiyorsunuz ama yavaş ve kesin adımlarla gerçek kişiliğini ortaya koyuyor.Bir noktada onu sevebilmek imkansız hale geliyor.Ben kesinlikle bu adamı sevmedim.

*** Eğer insanlara inanıyorsanız bir şekilde uzaylılara da inanmalısınız.Söylendiği gibi küçük yeşil adamlar mı bilmiyorum.Tüm evrende tek canlı varlık olduğumuza inanmak bana saçma geliyor.Neden uzaylılar olmasın?

*** Güneyli mantalitesindeki birini oynamak ilginçti.Çünkü New york ve LA'da insanlar,Orta Batı'daki insanlardan çok farklı davranıyorlar.Erkeklerin centilmence davranış tarzı var.Genelde diğer bölgelerdekine göre kadınlara daha fazla saygı gösteriliyor.

*** Bence gayet iyi oldu.Astronotlar bir şekilde Amerikan rüyasını temsil ediyor.İnsanlar gerçek olamayacak kadar güzel görünen bir şeye inanamamayı öğrenmeliler.Çünkü genelde gerçek değildir.Toplum politikacıların yalanları ile besleniyor ,kimse dürüst davranamıyor çünkü bu sistemi berbat eder.Politika yalanlar üzerine kurulu ve günümüzde insanlar herzamankinden çok şüpheci.Bence şüpheci olmak iyi bir şey.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Aug 09, 2009 5:03 pm 

1998 de yapılmış bir röportajdan alıntılar :

Image

***Çocukken Johnny alev püskürtmüş

12 yaşlarındaydım.Ben ve arkadaşım sopanın ucuna bir tişört bağladık ve onu benzine batırıp yaktık.Sonra ben benzini ağzıma döktüm ve Gene Simmons gibi alev püskürttüm.Alevler yüzünden yüzüm ateş aldı,caddeden aşağı suratım alevler içinde koşuyordum.Annemin yüzümdeki yanığı farkedeceği kesindi ben de yalan söyledim.Havaifişek attığımızı ve birinin yüzüme geldiğini söyledim.O da inandı.''Ağzıma benzin koyup kocaman ateşten bir çubuğa üfledim anne.''şeklinde bir açıklama beklemiyordu zaten.Havaifişek hikayesi onun için inanması daha kolay bir şeydi tabii benim de işime geldi.Yaptığım en salakça şeylerden biriydi.En salakça şey değil ama...O kadar çok salaklık yaptım ki.

***Johnny ,okuldayken kızları peşinde koşturan bir delikanlı değilmiş.

Okuduğum lisede değişik sınıflardan çocuklar vardı.Zeki çocuklar,spor yapanlar,dinciler ve serseriler.Ben serseri takımındaydım.Hiçbir kız benimle takılmak istemezdi.Ben biraz...Bilirsiniz tuhaf bir çocuktum.Bruce Lee olmak,SWAT ekibine katılmak falan istiyordum.

***Dövüş taktiklerini Johnny'e annesi vermiş.

Baban dev gibi ,korkunç görünümlü bir adamdı ama dövüş konusunda öğütlerimi hep annemden aldım.Ben çok küçükken bana ''Dinle oğlum.Senden büyük birileriyle kavga edersen,bulabildiğin en büyük sopayı al ve kafalarına geçir.''demişti.Bunu hiç unutmayacağım.Annem dünyadaki en iyi arkadaşlarımdan biri.

***Johnny ateş etmeyi seviyor.

Evde birkaç tüfeğim var her ihtimale karşı bir şey olursa diye.Bazen atış yapmaya gidiyorum.Çölde bira şişelerine ateş ediyorum çünkü güneşte şişeler ısınıyor ve ateş edince küçük bir patlama oluyor.Bu hoşuma gidiyor.Hareketli nesnelere asla ateş etmiyorum ama.Canlı varlıklar hedefimin dışında.Babam yıllardır beni ava çıkmaya ikna etmeye çabalıyor.Ama ben hayvan öldüremem.Bir kaç hayvanın etini yiyorum ama asla bizzat gidip kendim vuramam.

***Johnny için ayaklar göğüslerden daha önemli.

Ayaklar önemli.Çok çok önemli.Öncelikler listesinin en başlarında.İkinci sırada diyebiliyorum.Uzun tırnaklı ayaklar kötüdür.Büyükannemin ayaklarını hatırlyorum.Uzun ve kıvrık ayak tırnakları vardı.Pençe gibi.Korkunç,düşünemiyorum bile.İğrenç bir imaj.Ayaklar çok şey söyler.Eğer bir kız ayaklarına bakmıyorsa başka yerlerde de sorun vardır.

***''Wino Forever'' dövmesi

Dövme yaptırmak acı verici bir şey.Sildirmek daha da çok acıtıyor.Özellikle uyutulmadığınız zaman.Ama buna değer.Acı gelip geçici.Yaptırmama da sildirmeme de değdi.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Aug 10, 2009 9:16 pm 

SLEEPY HOLLOW - FİLM HAKKINDA

Johnny'nin Sözleri:

*** Her zaman Rody Mcdowall'ın Tanrı'nın ilginç bir hediyesi olduğunu düşünmüşümdür.İlginç bir aktördü,çok özgün bir adamdı.Angela Lansburry de ilham kaynağıydı.Death On The Nile filminde ona bayıldım.Büyüleyiciydi.Bu ikisi benim en büyük ilham kaynaklarımdı.Biraz da Basil Rathbon'dan esinlenmiş olabilirim,onun daha kızvari versiyonu.

*** Tim ve benim amacımız Ichabod karakterini kitaptakine yakın yapmaktı.Kitaptakinden biraz ileri gitmeyi de düşündük.Onu biraz aşırı titiz bir adam olarak canlandırmaya çalıştım,panik halindeki bir genç kız gibi.Bir ölü gördüğünde hemen midesi bulanıyor.Bir böcek gördüğünde....eyyyyyykkk ödü kopuyor.

*** Başlangıçta aklımda olan fikir biraz protez kullanmaktı.Kocaman kulaklar,uzun eller,kollar...Tim buna ihtiyacımız olmadığını söyledi.Zekice bir düşünceydi.Ichabod Crane'i dıştan bakıldığında Stoacı,kendini gerçek bir erkek gibi hisseden ama gerçekte çok kırılgan,hassas ve kusurlu bir adam olarak yansıtma konusunda çok haklıydı.Ichabod biraz...ben onu bir genç kız gibi düşündüm.O bir döküntü,harabe.

*** Christopher Lee ile çektiğimiz sahnede bir aygıt vardı,resmen aşık oldum.O sahnede,bir adam o aygıtın içine hapsedilmişti,çevresinde kıskaçlar vardı.O aygıtı eve götürdüm,saklıyorum.

*** Ichabod'u hep çok kırılgan,narin ve feminen tarafıyla fazla iletişimde olan ,korkmuş küçük bir kız gibi hayal ettim.

*** Ichabod bir yaratık.Gerçekten dışlanmış bir karakter.Bazı sorunları var,tuhaf tikleri falan var.

*** Bu hikayeyi seviyorum.Küçükten beri duyduğum bir hikayeydi-harika Amerikan hikayelerinden biri.Çok ilginç bir karakterdi.Başrol olup da standart kahraman özelliklerini taşımayan birini oynamak bir sınavdı.

*** (Christina Ricci ile öpüşmesi hakkında)Aklıma ilk gelen şey ''Aman Tanrım!Onu dokuz yaşından beri tanıyorum ve şimdi öpüşüceğiz!''İlk başta biraz tuhaftı.Ama gayet sakindik.İkimizde nevrotik krizler geçirmiyoruz,geçirsek bile bunu işimize taşımıyoruz.

*** Filmdeki at ve benim aramda tedirgin bir ilişki var.Bazen aramız iyi oluyordu ama bazen de...biraz yabani davranıyordu.Sürekli osuruyordu.Bence genel olarak filmlere bir tepkisi var.Ne işle uğraştığımız umrunda bile değil.Sürekli osurup sette her yere kakasını yapıyordu.O atı çok sevdim gerçekten.

*** Ichabod'un kabadayı bir tarafı var ama bir böcekle karşılaşsa ağlıyacak gibi oluyor.Kaskatı kesildiğini hissedebiliyorsunuz.Bu filmin kahramanını çok sevdim.Seyirci onun romantik biri falan olmasını umuyorum.O ise yarıdan fazla kadın aslında.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Aug 12, 2009 11:56 am 

THE MAN WHO CRİED - FİLM HAKKINDA

Johnny'nin Sözleri:

*** Cezar ve Suzie arasında sözlere gerek duyulmadan kurulmuş bir anlayış ve kabullenme var.

*** Cezar,insanların dünyasında rahat olmayan bir insan-o, tamamen dürüst ve masum olan canlılarla,atı ve diğer hayvanlarıyla mutlu.

*** Cezar,Stoik bir figür,duygularını kontrol altında tutmak için büyük çaba harcayan adamlardan.

*** Cezar ve Suzie birbirlerine deli gibi aşık olsalar bile beraber olmaları imkansız.Savaş olmasa bile beraber olamazlardı.Romeo ve Juliet gibi bir hikaye.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Aug 12, 2009 9:36 pm 

BEFORE THE NİGHT FALLS - FİLM HAKKINDA

Johnny'nin Sözleri:

*** Julian Schnabel'i New York'tan yıllardır tanıyorum.Kendini beğenmiş bir herif,adamın matrak hikayeleri bile kendi hakkında.Beni aradı ve bu filmde travesti olrak küçük bir rol oynayıp oynayamayacağımı sordu.Yapabileceğim birşey olduğunu düşündüm,tek ihtiyacım olan topuklu ve elbise giymekti.Böyle bir teklif yapması çok hoş.

*** Gerçek Bon Bon'u derinden inceledim ve onun aynı Sophia Loren gibi olduğunu farkettim.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Aug 16, 2009 6:30 pm 

CHOCOLATE - FİLM HAKKINDA

Sıradışı bir kadın olan Vianne eski moda bir Fransız kasabasına geldiğinde,hiç kimse onun kasaba üzerinde böyle çarpıcı bir etki yapacağını tahmin etmiyordu.Açtığı çikolata dükkanında,Vianne insanların ağzını sulandıran ,kasabanın tutucu köylülerini bile tutkularına teslim olmaya zorlayan çikolatalar yapmaya başlar.Ama Vianne kendi tutkularının farkına ancak yakışıklı bir yabancı olan Roux kasabaya geldiğinde varacaktır.

Johnny’nin Sözleri:

*** İstediğimden daha fazla çikolata yedim.Üç saniyelik çekim aralarında çikolataları mideye indiriyordum.

*** Juliette inanılmaz.Güzel ve derin.İnsanı kendine aşık ediyor.Bence bir aktris olarak işine çok düşkün,kuvvetli.Çok ama çok çalışıyor ve aynı zamanda sürekli düşünüyor.Herşeyi yapabilecek düzeyde,hiçbir şeyi iki kez yapmıyor o yüzden sizi hep şaşırtıyor.Bence çok yetenekli ve iyi seçimler yapıyor.Eğer sinema alanında sanat yapmak mümkünse ,o bunu yapabileceği en iyi şekilde yapıyor.

*** Senaryoyu okuyunca ilgimi çeken şeylerden biri filmin temesıydı.Neyin normal olduğu ya da neyin normal olarak nitelendirildiği konusundaki bağları kırmanın iyi bir şey olduğunu anlatıyor.Bu kalıpların içinden çıkıp,rutin şeylerden vazgeçmeli,yeni şeyler denemekten korkmamalısın.

*** İçimde bu filmdeki herkesten daha fazla çikolata yiyeceğim konusunda bir his vardı.Çikolata hayranı değilim.Özellikle pahalı,koyu bitter çikolataları pek sevmem.Ucuz şeyler severim.Ve ben çektiğimiz her sahnenin sonunda çikolata yiyordum.

*** Dışlanmış ama bu durumdan rahatsız olmayan bir rolü oynamak istedim.Kurban statüsünde olmayan,kendine ihanet etmemiş,kurban gibi hissetmeyen birini.O,dışarıda olmak istediği için dışarıdaydı.Ben de dışarıda olmayı seviyorum.Şu kim kiminle saçmalığının içine çekilmek istemiyorum.Oyun oynamak istemiyorum.Beni hiç ilgilendirmiyor.

*** Filmin sihirli bir kalitesi var.Amerikan filmiymiş gibi değil.Amerikan mahsulü havası yok.Avrupai bir tarz var bu filmde.

*** Judi Dench’e aşık oldum.İnanılmaz.Ne harika bir varlık,Ne büyüleyici bir kadın.Çok eğlenceli.Bazı insanlar vardır eğlenceli olmalarını beklemezsiniz.Espri anlayışları yokmuş gibi gelir.Çok ciddi insanlarmış gibi…Judi beni çok şaşırttı.Sürekli kahkaha atıyordu.

*** Lasse bana bu film teklifiyle geldiğinde çok şaşırdım.Gilbert Grape filminden güzel deneyimlerimiz vardı ama öte yandan da çok zordu.O filmi çekerken iyi değildim.Benimle yeniden çalışmak istemesi beni çok şaşırttı.Dengesiz,suratsız bir aptal olduğumu düşünüyor olmalıydı.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Aug 19, 2009 10:48 pm 

" Çirkinlik güzellikten daha iyidir çünkü daha uzun sürer.Nasıl görünürsen görün,kimse karşı koyamaz,sonunda yerçekimi hepimizi etkileyecek elbette kendine iyi bir estetik cerrah bulmadıysan.Ama nasıl göründüğünün ne önemi var ki?
Hiçbir önemi yok.Eğer bu dünyaya bırakabileceğin başka bir şeyin yoksa görünüş kimin umurunda?"Johnny Depp

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Aug 20, 2009 1:10 pm 

BLOW - FİLM HAKKINDA

Gerçekten yaşanmış bir hikayeyi anlatan film Amerika’daki Kolombiya Kokaini’nin en büyük ithalatçısı haline gelen George Jung’ın inişli çıkışlı hayatını konu alıyor.

Johnny’nin Sözleri:

*** Umarım izleyici George’un başına neler geldiğini, verdiği karaları neden verdiğini,dönüştüğü adama neden dönüştüğünü anlayacaktır.Yaptığı birçok şeyin çocukken yaşadıklarıyla ilgisi var.Olmak istemediği her şey oldu.Anne babası gibi bir insana dönüştü.Umarım insanlar bunu izleyip bir şeyler öğrenebilecekler.Umarım gençler bunu izleyip öğrenebilecekler.Uyuşturucunun kendimizi eğlendirmek için kullandığımız bir şey olduğunu düşündük.Geri dönüşü olabilen bir yol olduğu yalanına kendimizi inanadırdık ama öyle değil.Birşeylerden saklanmaya,bir şeyleri maskelemeye,bir şeyleri hissetmemeye çalışıyoruz.Bu sadece kaçınılmaz olanı ertelemek,günün birinde korkularınla yüzleşmek zorunda kalacaksın.Korkularının gözünün içine bakıp ‘Tamam,hadi şu işi bitirelim.’demek zorunda kalacaksın.

*** George Jung,bir sürü şey.Karmaşık bir adam.Ama ilk ve her şeyden önemlisi-ki bunu öğrenmek beni sevindirdi-olabildiği kadar insan.Şeytani bir adam falan değil.İçinde kötü niyet yok.Açgözlü değil.Sadece yaptığı hataların farkına varmış ve bunların verdiği acıyla yaşamak zorunda olan iyi bir adam.Onunla tanıştığımda karşımda güçlü bir adam gördüm.O çok güçlü,eğlenceli ve kırgın bir adam.İronik bir durum.Bence o vaktini doldurdu,topluma karşı ödemesi gereken bedeli ödedi.Hapiste kalması hiç kimseye fayda sağlamıyor.Adam ıslah olmuş.Bunu sistemin yaptığından emin değilim.Bence kafasındaki düşünceler ve başa çıkması gerektiği akrabaları onu ıslah etmiş.Dışarıda daha iyi işler yapabilir.Şu anda DARE (Uyuşturucu Kullanımına Karşı Eğitim Programı) görev alıyor.Bu program dahilinde çocuklara uyuşturucu hapların tehlikeleri hakkında yardımcı olabilir.Aynı zamanda kızına olan borcunu ödeyip ona ;sonunda; babalık yapabilir.

*** Bu adamın bir suçlu ya da kötü adam olduğunu düşünmek çok zor.Etkileyici,eğlenceli gerçek bir adam anlıyor musun? Bedelini ödüyor ve bundan şikayetçi değil.Onu oynarken yansıtmak istediğim buydu.Ben onu bir kurban olarak görüyorum.Topluma çok fazla katkı sağlayabilecek bir adam.Hapiste kalmasının kimseye yararı yok.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat Aug 22, 2009 12:02 pm 

2000 yılında yapılan bir röportajdan alıntılar

Image

-En sevdiğin ses?

-Kızımın sesi.

-En nefret ettiğin ses?

-Vakkumlu temizlik süpürgesinin sesi.

-En sevdiğin kelime?

-Neden?

-En sevmediğin kelime?

-Hayır.

-Cennetin kapısında Tanrı ile karşılaşsan,seni gördüğünde ne demesini isterdin?

-Woooow!

-Oyuncu olmasaydın hangi mesleği seçerdin?

-Yazarlık.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat Aug 22, 2009 12:34 pm 

FROM HELL - FİLM HAKKINDA

Johnny’nin Sözleri:

*** Tür olarak Sleepy Hollow’a benzeyen bir film ama benim açımdan karakterler birbirinden çok farklı.Bence Abberline Ichabod Crane’i küçümserdi.

*** Karındeşen Jack hikayelerinin çoğunu okudum.From Hell güçlü bir hikaye.Okuduğunuz bir sürü şey sizi şaşırtmıyor çünkü hepsi rivayetler üzerine kurulu.Ama Hughes kardeşler ve Alan Moore’un bakış açısının birarya gelmiş hali…bu Karındeşen Jack konusunda en şaşırtıcı ve önemli teorilerden biriydi.

*** Her zaman karanlık şeylere ilgi duymuşumdur.Okuldayken Frankestein çizimleri yaptığım için başım belaya girmişti.Karın Deşen Jack hakkında bir film,yapmak istediklerimin en başında gelir.Hughes Kardeşlerin yaptıkların işlerin hep hayranı olmuşumdur.Bu yüzden beni From Hell filmi için aradıklarında projenin üstüne atlayıverdim.

*** Bu aksanı kıvırabilmek için taklit ettiğim birkaç adam vardı.Çoğunlukla Keith Richards ve biraz da Pete Townshend.

*** Geçmişe karşı büyük bir sempatim var.Her zaman bir tarih aşığı olmuşumdur,zamanda yolculuk etmek falan istiyordum.Böyle dönem filmleri bana bu imkanı tanıyor.

*** Her tür tehlike ilgimi çeker.Karanlık taraf,aydınlık taraf;negatif,pozitif.Neden bilmiyorum.İnsan davranışları dünyanın en büyüleyici şeyi.

*** Bence filmlerin bir yararı varsa o da insanlara gerçek hayattan birkaç saat kaçma imkanı tanımaları.Ama bu filmin kaçış için isteyecekleri film olduğundan emin değilim.

*** Role uyuşturucu olayını katmak istedim çünkü bir yerde okuduğuma göre o dönem polis müfettişleri,işlerinin doğasından dolayı,alkolik ya da hap bağımlısı insanlarmış.Eğer bunları almazlarsa işlerini yapamıyorlarmış.Bu yüzden Fred Abberline opium bağımlısı olarak oynadım.

*** Ben de bir dönem opium kullandım.Opium çektiğinizde tek istediğiniz şey uzanıp kıpırdamadan yatmaktır.İnsana kendini çok rahatlamış hissettirir bu yüzden çok tehlikelidir.Ve marihuana…dozunu biraz kaçır Van Gough’un neden kulağını kestiğini anlarsın.Bu günlerde içtiğim tek şey kırmızı şarap.Sıkıcı bir adamım.

Profile  

Post subject: Re: Johnny depp in kendisine ait sözleri :
PostPosted: Thu Aug 27, 2009 11:45 am 

ONCE UPON A TİME IN MEXICO - FİLM HAKKINDA

Johnny’nin Sözleri:

*** Projeyi kabul ettiğimde yönetmen Rodriguez ile karakteri ne şekilde canlandırmak istediğim hakkında konuştum.’’Sen bu konuda ne düşünüyorsun? Senin gitmek istemediğin bir yere gitmek istemem.’’dedim.Kafamda tüm hayatını turist gibi geçiren bir adam belirdi.Mutsuz bir turist.Sert bir turist.Berbat tişörtlere düşkün olan biri.

*** Sands’i bir başbelası olarak gördüm.Başkalarının onun kıyafetleri hakkında kötü şeyler söylemesini sağlayabilmek için tuhaf kıyafetler giyen,böylece onları öldürmek için kendine sebep bulan bir adam.

*** Sands bir yönüyle bana Hollywood’tan tanıdığım birini hatırlatıyordu.Çok yumuşak konuşan,dıştan bakıldığında çok çok çekici ama özünde canavar olan bir adamdı.Karakteri canlandırırken bu yönde gittim.Ağzından çıkan her kelimeyi ölçerek konuşan,asla küfür etmeyen çünkü bunun onu cehenneme göndereceğine inanan ama rahatlıkla birilerini öldürebilen biri.

*** Ajan Sands iyi bir adam değil.CIA deki arkadaşlarından çok uzağa gönderilmiş ,öfkeli bir ajan.Sosyopatik,piskopatik,zarar görmüş ve kendisinin de tek isteği başkalarını incitmek olan bir karakter.

*** Şu harika ‘’Salakla Beraberim’’ yazılı tişörtü ablamdan aldım:En sevdiğim tişörtlerden biri.

Profile  

PostPosted: Mon Aug 31, 2009 9:30 pm 

SECRET WİNDOW - FİLM HAKKINDA

Johnny’nin Sözleri:

*** Böyle bir filmi asla yapmazdım.David Koepp’in senaryosunu okudum ve çok heyecanlandım.Aynı zamanda Kaptan Jack gibi sıra dışı bir karakterden sonra bastırılmış,içe dönük bir karakteri oynamak çok güzeldi.

*** Gizli Pencere,gizli bahçe temasını hep şöyle düşündüm:Kendine açılan,içindeki asıl Sen’e açılan pencere.

*** Sanatın bir dalıyla uğraşan biri için ama özellikle bir yazar için dünya üstündeki en iyi arkadaş hayalgücüdür.Yaratabilme yeteneğidir.Aynı zamanda en büyük düşmanı da hayalgücüdür.Kafanda çok fazla düşünce,çok fazla bilgi varsa,beynin çok meşgulse tehlikelidir.Aynı zamanda da bu senin ekmeğindir değil mi?Zor bir iş.

*** Senaryoyu okurken,on- onbeşinci sayfalara geldiğimde şöyle düşünüyordum:’’Woow!Bu gerçekten çok iyi yazılmış.Diyolog gerçekçi,zorlamalar yok.’’Benim durumum gerçek ve kötü görünüyordu.Biraz daha okudum,bu adama karşı duygusal bir yakınlık duydum.Mort adındaki karakter ve içinde bulunduğu durum.Sonra sonuna geldim ve tamamen şok oldum.Böyle bir şey beklemiyordum,çok şaşırdım.Bir okuyucu olarak bana böyle bir etki yapıyorsa izleyiciyi ne kadar heyecanlandıracağını düşündüm.

*** Mort’un yemeklerinin genellikle sandviçten oluştuğunu düşündüm ama yaşam kaynağı patates cipsi ve Mountain Dew(bir tür soda) idi.Muhtemelen bunlar onun gününün nasıl geçeceğine etki ediyordu.Bu adam için kafam da bir geçmiş yarattım ve oradan yola çıktım.

*** Mort insanlarla uğraşmak istemiyordu.O,kendi kendine,kanepesinde daha rahattı.Saçının taranmamış olması umurunda değildi.

Profile  

PostPosted: Tue Sep 01, 2009 3:12 pm 

FINDING NEVERLAND - FİLM HAKKINDA

Johnny’nin Sözleri :

*** Yaşlanmak kaçınılmaz.Ama hiç büyümemek mümkün.Çocukluğundan kalma şeyleri koruyabilirsen-başkalarının gitmesini istemediğin yerleri,alışkanlıklarını-onları kaybetmeyeceğine inanıyorum.

*** Düşler Ülkesinin altında yatan düşünce,hayalgücünle kendi hayali dünyanı yaratmak.Hayal dünyamı görmek için gözlerimi kapatmama gerek yok çünkü hergün içinde yaşıyorum.Çocuklarım,sevgilim,hayatım….Olabileceği kadar mükemmel şekilde.

*** Sonsuza kadar çocuk kalabilme düşüncesi çok güzel ve buna inanıyorum.Yaşamlarının son döneminde küçük çocuklar gibi olan,onların enerjisine,merakına sahip bir sürü insan tanıyorum.Bence bunu koruyabiliriz.Bunu korumamız önemli.

*** Belirli bir izleyici kitlesinin peşinden gidiyor falan değilim ama bu film harikaydı çünkü kendi çocuklarım için kesinlikle Fear And Loathing’den daha izlenilesi bir film oldu.

*** (Hayal ürünü sahnelerin çekimi hakkında)Çok eğlenceliydi.Yetişkin bir adam için böyle sahnelerde oynamak ilginç oluyor.

*** Sanırım içimde hala ergenlik dönemimde sıkışıp kalmış olan bir parça var.Ama çocuk sahibi olmak size büyürken hissettiklerinizi yeniden hissettiriyor.Herşeyi çocuklarınızın gördüğü gibi görmeye başladığınız yeni bir alan açıyor.Sanki ilk kez görüyormuş gibi.

*** (Osuruk makinesi fikri hakkında)Fikir,’’’Çocukları güldürmek için ne yapabilirim?’’diye düşünmemle ortaya çıktı.Böyle şeyler yapmaya başlıyorsunuz ve bu çocuklara da bir şeyler yapma şansı veriyor sonra ortalık karışıyor.Yönetmen asistanları ve prodüktörler ‘’Tamam,burada kısıtlı bir zamanımız var.’’demeye başlıyor.Ve çocuklar koşuyor,çığlık atıyor,gülüyor.Kaos ortamını dizginlemek konusunda pek yardımcı olabildiğimi söyleyemem.

*** Her zaman izlediğiniz türden bir film olmaması en sevdiğim yanı oldu.Sevimli ve üzücü ama duyguları dürüst bir şekilde yansıtıyor.Bir şey olmaya çalışan bir film değil,zaten bir şey olan bir film.

Profile  

PostPosted: Sun Sep 06, 2009 11:29 am 

Johnny'nin eskilerden sevdiği bir başka şarkı da,

1995:

BL: 12 ya da 13 yaşındayken,gitarı eline yeni almaya başlamışken,sana herşeyi anlatan belirli bir şarkı var mıydı?
JD: Bir düşüneyim..12 yaş..Sanırım Aerosmith'in Season of Wither adında bir şarkısı vardı.

Profile  

PostPosted: Sun Sep 06, 2009 8:59 pm 

THE LİBERTİNE - FİLM HAKKINDA

Johnny ‘nin Sözleri:

*** Wilmot ölümüne içti,ölümüne ilişkiye girdi.Benim asıl ilgimi çekense bu noktaya nasıl geldiği? İçmekten zevk mi alıyordu? Kesinlikle hayır.İlişkiye girmekten zevk mi alıyordu?Kesinlikle hayır.Çok karmaşık bir adamdı.

*** İngiliz Kütüphanesi’ne gidip mektuplarının inceleme fırsatı yakaladım.Bu bana Wilmot’un tamamen farklı bir yanını gösterdi.O çok sevgi dolu bir baba ve bir eşti,hayatındaki kadınlara duygu yüklü mektuplar yazmıştı.Ama hayatındaki acılar ona derin bir işkence uygulamış.Kendini öyle bir noktaya kadar zehirlemiş ki sonunda berbat bir yola girmiş.

*** Hakkında okuduğum bu adamı hayata geçirmek için elimden gelenin en iyisini yaptım,bunu yaparken de ona biraz adaletli davranmaya çalıştım.Yüzyıllardır bu adam sarhoş,zevk düşkünü bir satirist olarak yazıldı.Tüm bunlar onun harcında olan şeyler olabilir ama onda bunlardan daha fazlası da vardı.

*** Bence Rochester harika bir şairdi.İngiliz literatüründe,literatürün kendisinde çok önemli bir sanatçı.Bir anlamda dikkate alınmamış bir şair çünkü hep satirist ya da pornografik olarak gösterilmiş.Bana göre,yaşadığı zamandan 200-300 yıl ilerde olan bir adamdı.

*** Rochester bir sürü değişik şekilde hala varlığını sürdürüyor.Jack Kreouac şeklinde.Oscar Wilde,Shane McGowan,Allan Ginsberg…Bir sürü örnek verebilirim.Hatta Fransızlara bakarsak:Frances Villon,Jean Cocteau.Bence etrafta bir sürü Rochester var.

*** Dışardan bakıldığında ‘’Ben bu adamı sevmedim’’ demek çok kolay çünkü insanlara karşı kaba.Ama bu özelliğini alıp,bir şekilde içini açtığınızda,araştırdığınızda ‘’İnsanlara kaba mı davranıyor yoksa dürüst mü?’’diye düşünüyorsunuz.Bence onun en büyük sorunu buydu.Gerçeğe,dürüstlüğe karşı takıntısı var,sahte olduğunu hissettiren bir şeyi asla destekleyemiyordu.

*** Yaklaşık 10 yıl önce John Malkovich’ten bir telefon aldım,Chicago’da onun tiyatro oyununu izlemeye davet etti beni.Ben de gittim,neden böyle bir şey istediğini bilmiyordum.Oyunu izledim ve çok beğendim.Sonra birlikte akşam yemeği yedik,bana ‘’Bu rolü senin oynamanı isterim’’dedi.Şaşırdım çünkü o bu rolde muhteşemdi ‘’Neden sen oynamıyorsun?’’dedim.Çünkü senin oynamanı istiyorum dedi.Bu kadar.Teklifi kabul ettim.Hayata geçirebilmemeiz 10 yılımızı aldı.

*** Wilmot bir insandı,karmaşık,sevecen bir baba ve kafası karışmış,acı çeken bir koca.Yalana tahammülü yoktu.Bu özelliğine çok saygı duyuyorum!Çok acı çekmiş bir adamdı.

*** Kendimle bağlantı kurabildiğim birkaç şeyden biri de buydu.Hayat,yalanların çevresinde yüzmek için çok kısa.Sadece özüne,meselenin kalbine,gerçeğin tam kalbine ulaşmaya çalış.Ben de bunu yapmaya çalışıyorum.Yine de bu garip bir şey çünkü oyunculuğun kendisi bir yalan.Yalanın içinde gerçeği bulmak.

Profile  

PostPosted: Mon Sep 07, 2009 2:10 pm 

*** Önemli olduğunu düşündüğün şeylere takılıp kalma.Önemli olan ne biliyor musun? Asıl önemli olan basit şeylerdir.Bazen basit şeyler inanılmaz karmaşık olabilir ,mesela,insan bedeni,yaşamak,yaşamın kendisi,nefes almak,gülmek,sevmek....

*** Oynadığın her rolde sana ait birşeyler olmalı.Aksi taktirde o, oyunculuk değil yalancılıktır.

*** Gün içinde,eğer birini gülümsetmez ya da kendini iyi hissettirmezsen insan değilsindir. Bence insanoğlu olarak yaptığın anlaşmanın sana düşen kısmını yerine getirmiyorsundur.

*** Haftalık Dünya Haberleri gibi dergilerde beni ilgilendirebilecek tek dedikodu-Bir kadının sütyeni patladı,11 yaralı...gibi bir haber olabilir.

*** Hayatı olduğu gibi kabul ediyorum.En önemli şey içindeki mutluluk.Kafandaki,kalbindeki ve ruhundaki.

Profile  

PostPosted: Mon Sep 14, 2009 7:54 pm 

CHARLİE AND THE CHOCOLATE FACTORY - FİLM HAKKINDA

Johnny’nin Sözleri:

*** Willy Wonka seçilmek zaten bir onur.Tim Burton tarafından seçilmek iki,üç kat daha büyük onur.

*** Çocukluğumda,Charlie gibi olduğumu düşünmek isterdim ama annemin dediğine göre…cehennem kaçkını gibiymişim.Sevimsiz ya da anormal davranan bir çocuk değildim ama meraklıydım.Bir sürü şaka falan yapardım.Annemi çok sık sinirlendirirdim.

*** (Willy Wonka’nın Michael Jackson ile karşılaştırılması)Bunu sorun etmiyorum.Herkes istediğini düşünebilir ,düşündükleri şey çok yanlış olsa da.Tuhaf olan ben Michael Jackson ile arasında bir bağlantı kuramıyorum.Bir noktaya kadar anlayabiliyorum yani tüm o makyaj,çocuklar ve fantastik yerlerde yapılan çekimler…Ama bana yine de garip geliyor.Wonka ile karşılaştırılacak biri varsa bence Howard Hughes olmalı.Münzevi ve kontrol meraklısı.

*** Bu filmde Willy Wonka için çalışırken rol modeli olarak seçtiğim belirli bir iki kişi yoktu,ama çocukluğumda izlediğim televizyon şovlarından bazı hatıralar vardı.O yaşımda bile,konuşma tarzları,kameraya doğru çocuklara doğru yaptıkları konuşmaların müzikal kalitesi bana ilginç gelmişti.Kaptan Kanguru,Mr.Rogers ve Al amca gibi karakterler rolümün temelini oluşturdu.O şovları izlerken ‘’Tanrım,evlerinde bu şekilde davranıyor olamazlar.Böyle olamazlar.’’diye düşündüğümü anımsıyorum.Bu da ,o çok önemli olan pozitif gülümsemeyi edinebilmek için yüzlerine bir maske taktıklarını düşünmeme neden oldu.Wonka’nın diğer yanı buydu.Wonka’nın görünüşünü ortaya koymak da çok önmeliydi.Bunu hissetmek,o kostümü giymek,yüzümün şeklini değiştiren kaplamaları takmak.

*** Hikayeye karakterin geçmişini anlatan bir kısım eklemenin senarist ve Tim’in verdiği çok cesurca bir karar olduğunu düşündüm.Bunu kitabın yazarının oluşturduğu ruhu bozmadan yapmak kolay iş değildi.Bir aktör için bu bir lüks çünkü bu adamın nereden geldiğini anlatıyor.Seyirciye ,bu adamın nsaıl ve neye dönüştüğü konusunda derin bir bakış açısı kazandırıyor.Ben bundan çok memnun kaldım.

*** Çok şaşırdım.Tim’in ,Ronald Dahl’ın klasıkleşmiş kitabı için kafasında kurgulayabileceği versiyonların ötesinde Willy Wonka için ,gerçekten ,bana teklif getirmesi beni büyüledi.70-80li yıllarda büyüyen her çocuk için kitabın ilk sinema uyarlaması ve Gene Wilder’ın Wonka’yı canlandırdığı film unutulmazdır.Bu karakteri oynamak için herkesin ne kadar istekli olabileceğini biliyorum ve bu rol bana teklif edildi hem de dünya üstünde en çok hayran olduğum insanlardan biri tarafından.Uzun yıllar boyunca beni filmlerinde oynatmak için stüdyolarla verdiği savaşalrın farkındayım.Bu kadar şanslı olduğuma inanamıyorum.

*** Şimdiden itibaren,Tim ve ben bir araya geldiğimizde insanlar en beklenmedik şeyi beklemeliler.

*** Ben bir Gene Wilder hayranıydım ama projeye beni çeken bu olmadı.En önemli sebep Tim’in teklif etmesiydi.İkinci olara da elbette oynayacağım karakter ve materyallerdi.Ne büyük bir fırsat.Kabul ettiğimi söylediğim anda biliyordum ki riskli olacaktı,hikayeyi berbat edebilirdik.Ama yinde bu her aktöre heyecan verir.Sınav gibidir.Hem kitabı hem de Wilder’ın harika performansı yüzünden çok sevilen bir karakter.Wilder’ın bıraktığı yerden almanın riskli olduğunu biliyordum.Karakterin çarpıltılmış ve saptırılmış bit tarafı var bu yüzden bana doğru görünen yönde oynamaya çalıştım.

*** Lily-Rose ile barbie oyunu oynuyorduk.Daha önceki zamanlarda sesimi değiştirdiğim için kızmıştı ‘’Baba,sesini değiştirme .’’demişti.Ama bu sefer Wonka’nın sesiyle konuşunca hoşuna gitmiş gibiydi.Doğru yoldayım diye düşündüm.

*** Freddie bu rol için mükemmeldi ve çok iyi bir oyuncu.Neverland’de onunla arkadaş olduk ve onunla yeniden çalışma,birlikte takılma imkanı bulmak çok heyecan vericiydi.En yakın arkadaşlarımdan biri.

Profile  

PostPosted: Mon Sep 21, 2009 9:13 am 

SWEENEY TODD - FİLM HAKKINDA

Johnny’nin Sözleri:

*** Daha önce de keskin objelerle çalıştığım için sorun olacağını düşünmedim.Taki gerçekten birini tıraş etmem gerekene kadar.Cidden endişelendim.

*** Sanırım en çok korkan bendim.Tim şarkı söyleyebilecek miyim bilmiyordu,ben de bilmiyordum.Başarabilir miyim gerçekten bilmiyordum.Arkadaşlarımdan birinin stüdyosunda demo kayıtları yaptım.İçimdeki korkuyu yenebilecek miyim görmek için bu şarkıları söylemeye başladım.İçgüdülerim bana nasıl söyleyeceğini bilmenin önemli olmadığını hissettirdi.Sadece söyle! Ben de öyle yaptım.

*** Sweeney’nin görünümü bir karışımdan oluştu.Başlangıçta Tim ile uzun süre sessiz filmler hakkında konuştuk.Korku temalı sessiz sinemaların kralı Lon Chaney idi.Bu yüzden o büyük bir ilham kaynağıydı.Boris Karloff,bu kötü karakterlerin ikonudur.Peter Lorre de öyle.Ses konusuysa zordu.Sanırım Iggy Pop’tan esinlendik.Derin ve güzel bir kalitesi var.

*** Bu karakter insanları kesip biçerken,izleyiciye onun acısını hissettirmek,ona anlamalarının sağlamak çok zor işti.Ama kesinlikle bunu başarabildiğimizi umuyorum.

*** Korsanların üçüncü filmini bitirirken,sete varmak için iki saat araba sürmem gerekiyordu.Eve dönmek için de elbette.Bunu hergün yapıyordum.Bu sırada durmaksızın orkestra müzikleri dinliyordum.Çeşitli versiyonları.Sonrada sadece müzikal versiyonları dinlemeye başladım.Beynimi bunlarla doyurdum.

*** Uzaklara götürüldüğü ve hapsedildiği için bir travma geçirmesi fikrinden yola çıktık.Saçındaki beyaz tutam,yaşadığı öfkenin şokuyla oluşmuş.Bu fikrin ilk kullanılışı değil.Ama etkileyici.Tek başına tüm hikayeyi anlatıyor.

*** İlk şarkımı söylediğimde kendimi gerizekalı gibi hissettim.Yaptığım en çılgınca şeylerden biriydi.43 yıl boyunca ilk defa bir şarkıyı baştan aşağı söyledim.

*** İlk korkumu yendikten sonra eğlenceliydi diyebilirim.Sondheim’in meleodilerini,sözlerini seslendirmek bir zevk.Ama yeniden böyle bir şey yapar mıyım? Bundan şüpheliyim.

*** Öldürme kısmı kolay olandı.Beni zorlayan onları tıraş etmek.En çok o anda korktum.

Profile  

PostPosted: Sat Sep 26, 2009 11:49 am 

johnny depp ile yapılan röportaj dan alıntı:

Paris'teki Meksika yemekleri nasıl?

Ne biliyor musun?Meksika yemekleri benim evimde.Sevgilim iyi bir aşçı,burritolar,taccolar,ne istersen yapabilir.Öte yandan Frasa'da iyi bir Meksika yemeği bulamazsın.

Profile  

PostPosted: Sun Sep 27, 2009 12:00 pm 

CORPSE BRİDE - FİLM HAKKINDA

Johnny’nin Sözleri:

*** Aklımın bir köşesinde,Corpse Bride’ı birkaç ay içinde yapacağımıza dair bir düşünce vardı.Biranda,setteki birgün Tim geldi ve ‘’Bu geceye ne dersin?Film için bir şeyler kaydedeceğiz.’’dedi.Ben de ‘’Olur,yaparız.’’dedim.Bir karakterim yoktu ben de onu oturttum ve 15 dakika sorguya çektim.Seslendireceğim karakteri böyle buldum.

*** Karakter,Edward Scissorhands gibi,Tim için geçmişte oynadığım karakterlerden çok farklı değil.Bir şekilde dışlanmış,güvensiz,endişeli-gerçek hayattaki kişiliğime çok benziyor.Başarısızlık hissi…Beceriksiz ve anlaşılamamış hissetmek.

*** Tim ile çalışmak eve gidip rahatlamak gibi bir şey,alman gereken bir sürü risk,keşfedilecek bir sürü şey olduğunu bilsen bile büyük bir rahatlık ve güven hissi var.Filmlerinde sürekli benimle çalışması onun açısından,ya çok büyük şans ya da çok büyük bir hata .

*** Kızım altı,oğlum üç yaşında,kızım çok uslu,bir prenses ya da leydi gibi oturup yaramazlık yapamdan bir film seyredebilir.Normalde oğlum yaklaşık üç buçuk saniye izler sonra tam gaz odasına koşup orda bir şeyler kırıp döker.Bu filmde,filmi beraber izledik,oğlum kucağımda oturdu ve tüm filmi kıpırdamadan izledi.Bu çok anlamlı bir şey.

*** İşim bu kelimeleri kağıttan alıp onlara tuz,biber eklemek ve organik olmayan bir ortama göndermek.Film yapmak kadar zor olduğunu söyleyemem ama çok da kolay değildi.

Profile  

PostPosted: Sun Oct 04, 2009 8:41 pm 

Hayranlarınızdan duyduğunuz en çılgınca şey neydi?

Bir keresinde bir hayranım hayaletlere inanıyor muyum diye sormuştu.

İnanıyor musun?

İnanıyorum.Her geçen gün daha da fazla.(gülüyor)

Bir filmin gerçek hayata dönüşecek ve sen ordaki karakterle gerçekten tanışacak olsan hangi filmini seçerdin?

Willy Wonka ile tanışmak istemezdim.(Gülüyor)Sanırım....Edward Scissorhands olurdu.

Profile  

PostPosted: Sat Oct 31, 2009 9:57 pm 

" Müzik gibi hiçbir şey,hiçbir şey yok.Bize bu kadar derinden dokunan başka hiçbir şey yok.Varlığından bile haberdar olmadığımız bir sürü duyguyu uyandırabilir müzik.Müzik bize ,duygusal olarak, sadece kelimelerin dokunamadığı şekilde dokunur."JohnnyDepp

"Neden Fransız vatandaşlığına girmedin?

Çünkü Amerikalı olmayı seviyorum.

Yaşlanmaktan çok korkuyor musun?

''Hayır.Tam tersine.Sinemada,tamamen yeni bir repertuar keşfettim.Sırtımın ağrımaya başlayacağı,çarpıntılarımın olacağı ya da sabah kalktığımda bir ayağımı ötekinin önüne atmakta zorlanacağım anları merakla bekliyorum.Dört yıl önce 40 yaşıma bastığımda,bir şeylerden kurtulmuş gibi hissettim.Artık 'delikanlı' rolleri oynamak zorunda kalmayacaktım.40 yaşımda sonunda ailemle evde vakit geçirmek,11 olduğunda yatağa gitmek mantıklı gelmeye başlamıştı.Bu benim hayalim.''

Jack ve Johnny'nin ortak yanları neler?(Kaptan Jack'ten bahsediyor.)

Jack ve benim saygısız ve küstah taraflarımız ortak.Ama ben gerçek hayatta çok utangaç olduğumdan,Jack bana tamamen özgür olabilme imkanı veriyor.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 77 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC