*jack sparrow tiplemesiyle benim replicam oldugunu kanitlamis bir insandir. oyle ki sinema afisinin altinda dururken milletin bana bakislarindan killanip kafami kaldirdigimda aynaya bakiyor hissi uyandi icimde.
(bkz: greenleaf)
(greenleaf, 20.05.2004 15:42)
*pirates of caribbean'daki surmeli gozleriyle insani kendinden alan 8. harika olarak saklanasi insan.
(boxart, 21.05.2004 21:58)
*başrolünü christina ricci yle paylaştığı the man who cried da konuşmadan hatta kimi zaman hareket dahi etmeden oynayan performansı hayran bırakmıştır beni kendisine. çingene rollerine de fena halde yakışmakta (bkz: the man who cried), (bkz: chocolat), dahası asaletinden bir gram kaybetmemektedir. (bkz: hem asi hem asil).
gerçek bir hikayeden uyarlama olup bir uyuşturucu satıcısının hayatının anlatıldığı blow da (2001) ise aynı adamın 20 li ve 40 lı yaş dönemlerini bizzat canlandırmış ve 40 a yakın yaşına rağmen (1964 doğumludur kendisi) 20 yaşındayım dediğinde eksilen 20 yıldan geriye kalan diğer 20 yi de üzerine kalıp gibi oturtabilmiş, blow da oynamakla penelope cruz kişisinin gereksizliğinin bir kez daha gözler önüne serilmesinde inanılmaz yardımcı olmuş bir doğru tercih insanıdır. bi bildiği vardır ki, penelope* ile oynamıştır.
sleepy hollow daki hali aşık olunasıdır. jack sparrow (bkz: pirates of carrabean), "kendimden taviz vermeden akademinin de pek bi seveceği bi karakter çıkarıyim, bakıyim nasıl olucak", dedikten sonra, yönetmeni filan pek sallamayıp zekasını gözler önüne serdiği roldür kanımca.
aklı başında insanların da fanatikliği boyutuna gelebilmesi muhtemel, şeytan tüylü (bkz: şeytan tüyü), (bkz: şeytan tüğü), süper çekici bir erkektir. vanessa paradise ı kıskanma nedenidir. yine de uzaktan uzağa karısı, çoluk cocuğuyla mutlu bi hayat sürmesi dilenir.
(amethysta, 22.05.2004 00:09 ~ 04.06.2004 23:00)
*bir erkek olarak takdir ettiğim 2 oyuncudan biridir kendileri.
öteki ise: (bkz: edward norton)
(roverandom, 24.05.2004 00:57)
*dünya üzerindeki en güzel, en aşık olunası iki kişiden biridir kendisi benim için. ayrıca ilk göz ağrımdır. önceleri keşfedemediğim, ilk görüşte ısınamadığım ama sonra hayatımın bir parçası oluverip resimlerini elimden düşüremediğim insanoğlu. don juan'ı gece yarıları oturup izlememi, her filmine cuma günleri ilk seansta gitmek istememi ama onu görünce koltuktan ekrana sıçrama isteği uyandıran tek kişi.
baka baka doyamayacağın, sesini duymaktan bıkmayacağın, ve yeteneğine sahit oldukça bütün kadınların "allah neler yaratmış", "özenmiş de yaratmış", "bol vaktine denk gelmiş" gibi yorumlarda bulunacağı nadir insan.
hep söylerim, eğer gelirse (!) düşünmeden her istediğini yapacağım tek kişi!!!!
(maggy, 25.05.2004 21:12)
*kızlara hak verdiğim konulardan biri.adam gerçekten çok yakışıklı.zaten son olarak dünyanın yaşayan en seksi erkeği seçildi ayrıca kendisi ilk zamanlarında kısayoldan şöhret olmayı seçmemiş bağımsız filmlerde oynayarak fazlaca takdir toplamıştır.
(morphling, 31.05.2004 23:01 ~ 03.06.2004 18:31)
*kariyeri boyunca populer olmayi reddeden, fakat son donemlerde populerligin tavanina vurmus, cok begendigim sinema oyuncusu. bence her filmde canlandirdigi karakterlerle oyunculuk dersi verir. haziran'da bir stephen king hikayesinden uyarlanan, secret window filmiyle tekrar izleme fırsati bulacagiz. sinema dergisinde de yayinlanan röportajinda populerligi ile ilgili soruya 'beni hicbir zaman ozel jetimle aspen'e ucarken veya isvicre'de aristokratlarla sohbet ederken goremeyeceksiniz' demis ve beni de populerlik sadece bu mudur diye dusunceye sevketmistir.
(gabbiano, 05.06.2004 16:27 ~ 01.10.2004 10:52)
*mtv video ödüllerinde bileğinin hakkı ile en iyi erkek oyuncu ödülünü alan, fransa da pirates of the caribbean 2'yi cekmekte olan ayni zamanda en cok satan erkek posteri unvanini da elinde bulunduran aktor.
(ivy, 15.06.2004 18:40 ~ 18:44)
*uç rollere başarıyla hayat veren insanoğlu. "elmacık kemiği üzeri deli bakışlar bir yüze ne kadar yakışır?" sorusuna en kanlı canlı yanıt... ona oscar vermeyen akademi o oscar' ı alsın da...
(fiandara, 16.06.2004 12:33 ~ 12:36)
*secret window filminin izlenilir olmasının yegane sebebi.. en iyi performansı olmasa da yine de sıradışı bi oyunculuk çıkarmış, sadece bakışlarına bile tapılası aktör..
(charlene, 20.06.2004 23:43 ~ 01.08.2004 22:24)
*her izleyişimde bana birini anımsatan insan.
tüm o yüz mimikleri,gözündeki o deli pırıltı bana "kime benziyor bu adam" diye sordurmuş her seferinde cevapsız bırakmıştır.sorunun cevabını bulduğumdaysa "yok yahu ne alakası var " dedirtmiştir.ancak tüm aksi idaalara rağmen ısrar ediyorum ki;
(bkz: haluk bilginer)*
(ninni, 24.06.2004 22:19)
*efsane bir isim kendisi... kırk yaşını aşmış olmasına rağmen karizmasından bir gıdım ödün vermeden hayatına devam etmektedir. filmlerinde oynadığı karakterlerin ortak bir yönü vardır: hiç biri normal işinde gücünde insanlar diillerdir(uyuşturucu kaçakçısı, korsan, uçmuş dedektif vs.). zamanında winona ryder la kate moss la fln beraber olmuş, ancak son olarak mutluluğu "witch way love" filminden hatırlıcamız vanessa paradis'te bulmuştur. vanessa'dan 2 de çocuğu vardır...
(fishbone is back in town, 25.06.2004 00:13)
*biyikli haliyle de insana ah dedirten adam*
(teneke tulum, 25.06.2004 11:30 ~ 11:36)
*her rolün adamı..pejmürdeyken bile seksi olabilen tanrı lutfu..
ruhunun kac gizli penceresi var diye merak etmemenin zor oldugu sahsiyet..
(cathy, 01.07.2004 12:59)
*sadece yahoo uzerinde bile 300 küsür fan grubu bulunan aktör.
(thelepermessiah, 04.07.2004 19:27)
*benny and joon diye pek bilinmeyen bi filmi vardir, cnbce arada bir gosterir, orada ayri bi dokturur. charlie chaplin ve buster keaton taklitleri inanılmazdır, dunyanin en sevecen, saf, romantik adamini oyle bir canlandirir, erirsiniz.
(passenger of the runaway train, 04.07.2004 19:41 ~ 28.07.2006 19:55)
*yıllar önce* edward scissorhands ile tanıdığım, çocuk ruhundaki beni fazlasıyla etkilemiş, the man who criedda ise tamamen kopartmış insan. ağzım açık seyrettiğim sayılı şahsiyetlerden**
(heliozoa, 05.07.2004 18:34 ~ 17.02.2005 14:37)
*temelleri cok saglam aktör - hayran ilişkisine sahip oldugum şahıs.yıllar önce 21.cadde dizisiyle başladı tanışıklıgımız ve ondan sonrada sinema filmleriyle devam etti.oynadı filmlerin belli bi kalitesi olması seçici davranması sadece yakışıklı adamı oynayıp star olabilme potansiyeli olmasına ragmen karakter oyunculugunu seçmesi gönlüme taht
kurmasına yetmiştir.saon zamanlarda oynadığı filmlerin yüksek hasılatlar yapması eminimki onu farklı karakterlerle izlememize engel olmayacaktır.çünkü tavrını ve tarzını ortaya koymuş bi adamdır.kısacası johnny depp güzel bi adamdır
(baktiaya, 07.07.2004 19:44 ~ 19:49)
*hicbir alternatifi olmayan adam.
(cadi, 02.08.2004 11:32)
*karayip korsanları filminde oyunculuğuna ve karizmasına hasta olduğum insan
(sari civciv, 06.08.2004 08:43)
*hangi filmde oynarsa oynasın filmin adına, konusuna bile bakmadan gidip izleyeceğim yüzüne bakılası insan.. oynadığı her role bürünebilen ilginç bi tip.. baya ilginç bi tip..
kendi de demiş zaten: "i don't pretend to be captain weird. i just do what i do."
son arzum onunla tanışmak olurdu heralde..
(secret window, 09.08.2004 14:51)
*arizona dream de, şimdiki halinden çok farklı olarak, sanki biraz daha kilolu, hatta yanaklı filan görünen*, yeryüzünün kayıtsız şartsız hayranlık duyulası erkeği. film boyunca* çocukluğu anlattığı şaşkın bakışlarını, dünyanın bütün hüzünlü ve kederli ifadelerinin karışımıyla bulandırıp, sonunda sarfettiği iki kelimeyle* kalplere ve akıllara kazınmış, bir daha da çıkmayacak aktör.
(bkz: söz vermiştin)
(amethysta, 10.08.2004 15:28 ~ 15:47)
*çoğu genç kıza, tüm orta yaşlılığına rağmen "ahhhhhhh", "ohhhhhhh", "üfffff" dedirten yakışıklı... (bkz: en büyük korsan bizim korsan)
(nazoly, 11.08.2004 23:18 ~ 23:19)
*yari kizildere olan, kemikli guzel bir yuze, harika saclara ve muthis karizmaya sahip aktor.oynadigi her filmde(rolu kisada olsa) en onemli ve en karizmatik karakter olmayi basarmistir kendisi.
(urasil, 17.08.2004 12:38 ~ 01.11.2005 09:53)
*secret window adlı, ilk yarısının son on dakikasında filmin sonunu apaçık ortaya döken boktan bir filmi bile izlettirecek kadar iyi bir oyuncudur. ayrıca, arıza adam çekicidir ekolünün sembolüdür bir nevi kendisi.
(itchy ve scratchy tom ve jerryi dover, 08.09.2004 01:05)
*tarzının marcello mastorianni ye benzediğini düşündüğüm fena halde yetenekli ve seksi kişi.
(allevote, 10.09.2004 16:34)
*yeni filmi finding neverlandin promosyonu icin cesitli talk showlarda boy gostererek sanirim yakinda bizzat televizyonun kendisine mavi ekran verdirecek sahis. dun seyrettigim bir enstantanede seyirci kendisine "whats the most romantic thing you have ever done on a date?"
seklinde bir soru sordu, arkadas sarabindan bir yudum aldi gulumsedi ve "i dont think i have ever been on a date." diyerek cevap vererek studyonun eriyerek tereyag kivamina gelmesine yol acti. iptal etme potansiyali cok yuksek kendisinin bes dakika tv de izleyen bunye dahi kolay kendine gelemiyor, valla ne diyelim allah vanessa paradise bagislasin - bunun bir de akillara ziyan bir sarisin modeli river phoenix vardi ki genc yasta kaybettik, onu da anmadan gecmemeli.
(szap, 03.11.2004 16:59)
*bir insan her kiliga girebilir mi, her girdigi kilikta yeterince ba$arili ve inandirici olabilir mi sorularinin cevabi niteliginde kar$imizda pis pis siritan harika oyuncu.
(bankoftears, 12.12.2004 08:02)
*whats eating gilbert grape zamanlarından beri hayran olduğum yakışıklı aktör .daha sonraları çok daha ünlü oldu birçok film çekti hepsinde de fazlasıyla başarılıydı ben herzaman kendisini kötü adam rollerine daha çok yakıştırmışımdır .ayrıca korsan rollerindede çok başarılırdrı kendisi * *
(mszebra, 04.01.2005 12:10 ~ 12:17)
*cool olmanın tanımı
(annem bana kiz bul evlen dedi, 07.01.2005 03:59)
*bu ara sira johnny deep diye adlandirilan insan ki artik kendisine insan demek dahi istemiyorum mükemmel varlik, gözümde zamaninda kendisine ölüp dirilen platoon ve a nightmare on elm street seyredip duran kizlarin hatta erkeklerin tarafimdan hor görülmesini saglamis, sevimsiz bir kisilik olarak aklimda yer etmistir. ancak gel zaman git zaman pek kronolojik sirayla olmasa da benny and joonu ve leonardo dicaprioya ragmen whats eating gilbert grapei seyrettigimde ve ardindan es dost sayesinde arizona dreame ve fear and loathing in las vegasa maruz birakildigimda ki artik pek de soguk yaklasamiyordum kendisine -nitekim zaten kate mossla ve winona ryderla beraber olmus birinin nezdimdeki yeri apayridir- bir seylerin ters oldugunu farkettim. sonra ninth gate girdi gösterime ve bir tek ben begendim o filmi de sanki ama johnny depp kervanina katilmamistim daha, yine de anladim ki gicigima ragmen ceken bir seyler de vardi beni ki oturup edward scissorhandsi, sleepy hollowu, from helli ve secret windowu seyretmezdim aksi takdirde. bu sirada da kendime neden? diye
sormadim degil tabii ancak ne zaman ki chocolati ve pirates of the caribbean: the curse of the black pearlü defalarca(!) seyrettim, bir captain jack sparrow delisi oldum iste o zaman tapanlari arasinda yerimi aldim ben de gururla ve o ne karizma!? o ne yetenek!? demecleri vermeye basladim sagda solda. evet, yavas yavas hatta sinsice dolayisiyla cok saglam girdi kanima.
(snyx, 25.01.2005 12:23)
*gelecegin marlon brando'su olarak değerlendirilen üstün yetenek..
(mynameisred, 03.02.2005 18:53)
*törende karizmatik duruşuyla sanki ordakilerden biri olmadığını vurgulamak isteyen aktör.
kanımca bütün penguenlerin ortasında farkını göstermiştir.oscara falan da ihtiyacı yoktur. kendisi oscardan çok daha iyilerini haketmiştir.öyle ki ona layık bir ödül yoktur.
(obscure59, 28.02.2005 13:25)
*günün birinde hayatının film olarak çekileceğine ve o filmde kendisini oynayan aktöre oscar verileceğine inandığım olağanüstü insan. oynadığı rollerle yıllardır alamadığı oscar kendi hayatına, başarısına, üstün oyunculuk yeteneğine ve elbette yakışıklılığına verilecektir.
(selen, 28.02.2005 14:39)
*her filminde ayri bir kiliga girmeyi basarabilen, akademinin gormezden geldigi ama yakinda dayanamayacagi guzel insan. seviyoruz kendisini.. en basarili rollerinden biri edward makaseller'le, ed wood'durdakidir kanimca.. ama beklemek lazim, carli ve cikolata fabrikasi geliyor yakinda. makaseller'deki huzunlu halinin akillardan pek cikmamasi gereklidir. ed wood'da da "cut" derkenki ed d. wood jr.in arzulu yonetmenlik halini yansitmasi apayri bir olaydir..
(whatdreamsmaycome, 03.03.2005 23:04)
*kardeşime captain jack sparrow ve sir j. m. barrie rollerindeki fotoğraflarını gösterip makul bir sessizlikten sonra bu ikisinin aynı kişi olduğunu söylediğimde onunla alay ettiğimi düşündürten inanılmaz adam. (keşke edward scissorhands'i de gösterseydim.) üstlendiği rolleri (en azından büyük bir kısmını) ondan başka kimse yapamazdı herhalde. onun için bir öykü bile yazdım, daha doğrusu yazmışım, çünkü onun için olduğunu sonradan fark ettim (ya da itiraf ettim).
(like a cat in a bag waiting to drown, 07.03.2005 16:50)
*"öldürün beni ,yaşamak istemiyorum bu yaşarken" şeklinde feryatlara neden olan canli türü.
http://img129.exs.cx/img129/4804/thshirt9kw.gif
(frusciantegreenie, 21.05.2005 16:44)
*aktorlugu kesinlikle yakisikliliginin otesinde olan buyuk insan...
(thrylos, 04.07.2005 02:37)
*bu adam hic vampir rolunde oynamadi mi yoksa oynadi da ben mi kacirdim? oynamadiysa niye oynamadi? hic bi allah'in kulu cikipta demedi mi 'bundan daha karizmaktik, daha yakisikli bi vampir bulamayiz' diye? vampir dedigin yakisikli olur, cekici olur, sesi, yuruyusu, mimikleri, hareketleri, durusu bile buyuleyici olur. johnny depp'ten daha iyi vampir mi olur?
(nane, 12.07.2005 17:53)
*tanri'nin ozene bezene yarattigi, dunyadaki en yakisikli iki heriften biri. * *
(sehrazat, 17.07.2005 22:18 ~ 14.01.2006 03:27)
*charlie and the chocolate factory'de yine, her zamanki gibi, daima muhteşem. günün paradoksal sorusu: acaba o mu taptığımız filmlerde oynuyor, yoksa onun oynadığı filmlere mi tapıyoruz? sevinerek ve tekrar tekrar fark ediyorum ki kendisi bir seks sembolü, magazin metası ya da hollywood jönü falan değil. adam aktör işte, ya da büyücü diyelim. her ne yapıyorsa onu çok acayip ve ilham verici bir şekilde yapıyor ve içimizdeki hüzünlü, çocuksu ucubeyi harekete geçirip mutlu kılıyor. bunun yanında tek suçu (oksimorona dikkat...) "korkunç yakışıklı" olduğu için magazin dergilerinin kapaklarına meze olmak, hottest ---- (buraya herşey konulabilir) seçilmek, adi posterlere basılmak. gözlerimizden yaşlar akıtacak ama hatırlandığında neşelendirecek filmler yapmaya devam etsin, sonsuza kadar.
(like a cat in a bag waiting to drown, 12.08.2005 20:49 ~ 07.03.2006 16:58)
*charlie and the chocolate factory'deki performansıyla yine insanı kendine hayran bırakan aktör, o mimikler yok mu ahh ahh!
(kelebenk, 13.08.2005 21:55)
*tim burton'ın vazgeçemediği üstün oyuncu
(silverscreen, 20.08.2005 23:34)
*charlie and the chocolate factory'de sanki o kişi o değilmiş gibi telkin edilmelidir. çok iyi oyuncudur, çok yakışıklı adamdır, süper karizmadır, bayılmayan kadın zevksizdir. o filmde çok çok çirkin ama.. onaltı yaşındaki kızlar gibi seyretmemek gerekir o filmi. el çenenin altına konulup johnny depp'in karakter yaratmadaki performansı üzerine sinematografik yorumlar
yapılacaksa tamam..
(neriman koksal, 21.08.2005 14:51)
*tim burton sandman'i cekse, johnny depp'den baska sandman olacak biri daha akla gelmeyecektir.
(likeinme, 06.09.2005 15:59)