Login | Register

All times are UTC

It is currently Wed Dec 23, 2009 3:25 am

Welcome
<a href="http://metalheadtr.com" target="_blank">metalhead</a>
<a href="http://metalheadtr.com/forum" target="_blank">metalhead</a>

Post new topic Reply to topic  [ 44 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Johnny depp fanlarının onun hakkındaki yorumları :
PostPosted: Thu Jun 28, 2007 10:55 am 
<marquee> johnny depp</marquee>

Image

ekşi sözlükte johnny depp için yazılanlar :

*fear and loathing in las vegas isimli filmi bu hafta gösterime girecek olan, tim burton yapımı sleepy hollow'u heyecanla beklenen siyah saçlı ve gözlü guzel insancık. elm sokaginda kabus ve 21 jump street gibi yapimlarda 2. sinif rollerden bagimsiz amerikan sinemasi ikonuna donusen (bkz: yuru ya kulum) basarili amerikali aktor. kariyetindeki bu hayırlı gelişmeyi, tim burtona borçlu olduğuu her fırsatta dile getirmekte. yakin zamanda fransiz sarkici kilcik vanessa paradi'den bir cocugu olmus. (bkz: allah sahibine bagislasin)

(eowyn, 03.01.2000 10:56 ~ 05.11.2003 17:09)

*jim jarmush'un dead man'inde mutlaka izlenmesi gerek

(deyvidbovi, 02.03.2000 01:50)

*arizona dream'de bir ambulansın içinde aya doğru ilerlerken tüylerimi diken diken eden aktör.
(diniszz, 15.05.2001 21:04)

*(bkz: johnny) (bkz: deep) (bkz: derin devlet)
(dementia, 15.09.2001 22:05)

*kerouac tribute'u kicks joy darkness'de de var.. kendisi visions of cody'den bir bolum okumus, arkasinda da come, muzigiyle ona eslik etmis.. mucizevi.. hem come, hem depp..
(aritmi, 16.01.2002 09:31)

*the man who cried'da canlandirdigi cingene roluyle genc ve genc olmayan kizlarin gonlunde kurdugu tahti yaldizlayan aktor.
(koyumavi, 22.01.2002 20:36)

*her filmini izlediğimde randevumuz varmış gibi hissettiğim kişi. kendisi aynı zamanda da müzisyen.
(veralynn, 22.01.2002 23:14)

*from hell'de super karizma yapmis abi. adam acayip cehiyor otu, zehiri...
(mir, 08.03.2002 23:37)

*from hell'den sonra keş olduğuna kanaat getirdim.
(flut, 09.03.2002 18:40)

ekşi sözlükten devam

*karizma dedigin boyle olur dedirten zamaninda genclik idolu olmayi reddetmi$ super aktor
(inoxes, 13.05.2002 12:10)

*ismini baya bi kisinin coni diiiip olarak telafuz ettigi,1963 kentucky dogumlu,don juan demarco,edward scissorhands,ninth gate,benny and joon,ed wood,arizona dream,whats eating gilbert grape,sleepy hollow,elm sokagi kabusu(91) son kabus gibi filmlerde oynamis,bi donemde 21st jump streette gorunmus,muthis karizma,alkolik,bir defasinda los angelesta bir otelde manyaklasip odada ne var ne yoksa yoktigindan hapiside boylamis,sigarayi elinden dusurmeyen,serseri imaji olan,suan vanessa paradis le evli,tom petty nin into the great wide open adli sarkinin klibinde de oynamis basarili bir aktor.
(ohwis, 23.05.2002 15:46)

*oasis in bir parcasinda gitar calmisligi da var.
(coldplay, 19.10.2002 23:53)

*cok basarili, karizmatik ve yakisikli bir aktor. jim jarmusch'un dead man filminde ozellikle hayran olmustum
(fazalyan, 11.11.2002 19:17)

*bir söyleşisinde neden amerika'da yaşamadığı sorusuna verdiği yanıtla kalbimi bir kez daha fethetmiştir: sigara içenlere ikinci sınıf insan muamelesi yapılan bir yerde yaşamaktansa hemen hemen her yetişkin insanın parmaklarının arasından çıkan duman eşliğinde çalıştığı, yürüdüğü, kafenin her yerinde oturabildiği, kültürel gelenekleri olan avrupa topraklarında özgürce sigaramı içerek yaşamayı yeğliyorum.
(in cold blood, 11.11.2002 23:08)

*fear and loathing in las vegas filminde saçlarına ettikleriyle şaşırtmış başarılı aktör.
(loststone, 23.12.2002 15:17)

*# serseri olması ve kızıldereli kanı taşıması onu zaten çekici yapmaya yetiyor dedirten adam.
(adore, 23.12.2002 23:46)
#2069634 !?

*ekranda bırakın 45 dakikayı *45 sn bile görünse yeter detirtebilecek insan evladı, edward scissorhands de görüp sevmiştim, 21. jump street'in hastasıydık küçükkene, arizona dream*de ne kadar iyi bir aktör olduğunu kanıtladı. bir de geçenlerde gecenin bi saatinde don juan de marco'yu seyreyleyince sevgim daha da bir depreşti ve neden bu adamdan sadece bir tane war gibi acıklı bir soru kafama takıldı. lakin cevabını zaten biliyoruz*
(disarm, 26.01.2003 01:53)

*bir kadına aşık gözlerle bakma rolünü en iyi yapan sahsiyet. bu dalda ikinci basarili arkadas da luke wilson'dur.
(yummy, 24.02.2003 07:22 ~ 05.06.2005 20:09)

*gözlerinden ışığı çekmiş bir adamdır kendisi. artık bunun bir makinası vardır da onunla mı karartıyorlardır gözlerini, yoksa bir doğum kusuru mudur, çözebilmiş değilim. nesli içinde bir tanedir. rakip tanımaz. hani ne dediğini anlamasak resimlerine baksak bile yeter, ki fazlasını da vermektedir yaratıcılığıyla.
(scissorshands, 10.05.2003 01:57)

*guns n roses ile alakali bir filmin cevrilmesi durumunda axl rose u oynayabilecek tek insan
(hirsizin soyulup meslegi biraktigi an, 10.05.2003 02:15)

*oynadigi her filmde "baba bu adamdan daha iyi, bu rolu kimse oynayamazdi" dedirten adam
(bourock, 15.07.2003 13:36)

*ve tanrı erkegi yarattı.
(thick, 12.09.2003 14:05)

*kendisi gözleri sürmeli kulakları küpeli sakalı boncuklu eli kılıçlı jack sparrow haliyle gözlerimizi yuvalarından fırlatacak kadar tatlı bir hale bürünmüştür.
(henne, 20.09.2003 23:20)

*guzelligi tanimlanamayan, 21 jump street dizisinin ilk bolumundeki ilk gorunumunden itibaren once genc kizlik duvarlarina tukenmezle, sonra kalbinize kanla ismi yazilan bir adam.
sirf gozlerinin guzelligiyle, don juan de marco filminde pece takip dolastiginda, erkekleri bile kendisine asik eden bu varlik; guzellik, yetenek, duygu karisimi birseydir. bakislari yeter..
yuzu kusursuz bir bicimdedir, oval.. gozleri.. onu anlatmaya gerek yok zaten. burnu bicimli, kucuk ve duzgun, dudaklari estetik operasyon sebebidir.
ince ufak tefek kadinlardan hoslanmasiyla da takdirimizi kazanmistir.
(mylia, 20.09.2003 23:52)

*oldum olasi sevdigim, ilk favori aktorum.
daha kucukken bana ozel sanardim onun seklini begenmeyi, keza oyleydi de. 21 jump street'in ilk bolumunde siradan bir sokak genc polisten yeni departmanina gecerken ki yasadigi fiziksel evrimi -ki saclari duz iken havalanir, ellere kollara takilar dosenir, etkileyici bir grunge hale burunmustu iki dakkada erkek guzellik salonunda- o ergen yasimda her berbere gidisimde yasayabilmeyi hayal eder, berbere ne desem de tabi ki ayni sekle donusemez, yurdumun berberlerine kuserdim. aklimdan hep gecerdi, yurdumda da olmali oyle erkek guzellik salonlari ki uzamis one taranmis duz saclar ve pantalon ceket ile girip, canavar bir grunge halde cikip milleti bayiltabilmeyim; ama bilmezdim olayin baska yerlerde oldugunu.

istikrar sahibi olmamistir uzun sure, olmasin da, oyle ruhlarin istikrari olmamali bastan zaten. icine girdigi rollerin farkliliginda ne kadar kassa da her defasinda farkettirdigi gevrek aksani ve ince biyiklari ile her daim beynimdeki imajini korumus, edward scissorhands'de ne kada gotik dibe gitmis ise yada don juan ile ne kadar asaletini surmus ise kendisini bilenler icin ilk gunden daha fazla gotik yada asil olmamistir, kendisinin ruhu zaten yuze carpmaktadir. o ruh ile 35'ine kadar zaten bir suru sanli kadinin icine girip cikmis, o yastan sonra yasadigi kendince aydinlanma ile kendini ailesi ile inzivaya cekmistir.

su dakika itibari ile fransa'da gevrek aksanli fransizcasi ile veletlerinin pesinden kosmakta ve isim avrupa'da evim anadolu yakasinda olsun tribini yasayanlar gibi bir eli amerikada bir eli fransa'da yasamaktadir. bu hali ile dibine vurdugu amerikan yasam tarzinin eksilerini ve artilarini daha net olarak gorebildiginden kelli bu aralar baskan bush'a bile gecirebilmektedir.

ayni brad pitt gibi oynadigi karakterlerin etkisinden degil, oynadigi karakterler ile buyumesinden ve adam gibi adam, bizim gibi adam olmasindan dolayi sevdigimiz bir sahsiyettir. sevdigimiz bir arkadasimiz gibidir bizimle buyuyen, bunu hissettirebildiginden zaten basarili bir aktordur ya.
(vpr, 15.10.2003 12:48)

*- aa johnny depp, sen nasi bi aktorsun olayin nedir?
- replik.doncorleoneefekti("mukemmelim i$te, yani, o kadar, ba$ka bi$ey yok..");
(kokomichu, 03.11.2003 09:12 ~ 09:13)

*(bkz: ne guzel yaratmis yar yar seni yaradan)
(mushroom, 03.11.2003 09:22)

*pirates of the caribbean'da muthis rol yapan insan.
(turcopolis, 08.11.2003 22:22)

Last edited by johnny depp on Fri May 22, 2009 8:03 am, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Jun 28, 2007 10:57 am 

*kendisi gözleri sürmeli kulakları küpeli sakalı boncuklu eli kılıçlı jack sparrow haliyle gözlerimizi yuvalarından fırlatacak kadar tatlı bir hale bürünmüştür.
(henne, 20.09.2003 23:20)

*guzelligi tanimlanamayan, 21 jump street dizisinin ilk bolumundeki ilk gorunumunden itibaren once genc kizlik duvarlarina tukenmezle, sonra kalbinize kanla ismi yazilan bir adam.
sirf gozlerinin guzelligiyle, don juan de marco filminde pece takip dolastiginda, erkekleri bile

*captain jack sparrow* rolüyle gönüllerimize taht kurmuş aktör. o nasıl bir karizmadır anlamak mimkin değil, adamın olduğu her sahnede perdeden yayılıyor resmen.
(mathcat, 20.11.2003 10:07)
*göz kaleminin yakıştığı nadir erkeklerden.
(angelic purple, 22.11.2003 21:31)

*benny and joon isimli filmdeki sam karakteri ile yeryuzundeki en yakisikli erkek olmasinin, ve korkunc karizmasinin disinda muthis bir komedi yetenegi oldugunu da ispatlamistir kendisi.. oyle masum oyle harika bir oyunculugu vardir ki, bu adami sevmek disinda elinizden birsey gelemez.
guzelligi ve sarap misali yillari icine katmasi bir kenara, gercekten muazzam bir oyuncudur. dram, komedi, macera, ne olursa olsun, bu adam o role girer.. her rolun hakkini verir, her kisiligi canlandirir.
benzer bir oyunculuk yetenegi hakkinda (bkz: sean connery) ve tabi (bkz: peter sellers).
(mylia, 22.11.2003 21:35 ~ 21:40)

*iddia ediyorum ki hayatımda gördüğüm en güzel ikinci erkektir bu.
edit : kendisi erkek değil değerli bir taştır evet.
edit2: kendisini sıralama dışı bırakıyoruz. kimseyle karşılaştırmamak en iyisi galiba.
benimki böyle tek taraflı hastalıklı bir aşk işte.
(probabilite, 25.11.2003 00:27 ~ 19.01.2006 23:00)

*dün chocolat ta/da izlediğim, hiç bir hollywood yıldızını idare eder bile bulmazken fiziksel açıdan bu adamın çekiciliğinin sınırı nasıl olmaz, her role nasıl yakışır, her rol ona nasıl yakışır. tek umudumun yakından da bu kadar güzel görünmesi olan, bize uzak allaha yakın oyuncu.
(emile ajar, 25.11.2003 00:53)

*tanrı var mı sorusunun cevabı.
people dergisinin anketinde yaşıyan en karizmatik -veya seksi tam hatırlamıyorum- erkek seçilmiş. insanlık gerçekleri görmeye başlamış nihayet. zira geçen seneki ben affleck miş. hızla gelişiyoruz.
(firkete, 25.11.2003 23:42)

*harika bi oyuncu. anti-hollywood. bu yuzden oscar almasi biraz zor. hakikaten her filminde ayri karaktere giriyor. film cevirip de direktorun kopegi olmayan sayili aktorlerden biri. karaip korsanlarindaki karakterini yaratirken yonetmenle bu yuzden kavga etmis. yonetmen depp in ozgur karakter secimlerinden hic memnun degilmis. bunun uzerine depp'in yonetmene attigi "benim boyle oynamama izin vermezsen filmi birakiyorum, cekmiyorum" tribi sonucunda bu performans ortaya cikmis.
(bocuk, 21.12.2003 13:17)

*captain jack sparrow tiplemesiyle oscar ödülünü sonuna kadar hakeden tatlı mı tatlı bi insan evladı.
(xeyn, 27.01.2004 22:39 ~ 22:40)

*ne kadar ilginçtir ki ben filmi* izledikten sonra "müthiş olmuş, oscar'lık bir karakter* olmuş" dememin akabinde bu adama oscar adaylığı verdiler. her ne kadar sean penn gibi güçlü rakipleri olsa da ve ben rakiplerini henüz izlememiş olsam da son birkaç yılda (hayatım boyunca demek istedim ama sonra abartıyor muyum diye düşündüm) bunun gibi* bir oyunculuk görmediğim için oscarı sonuna kadar hakettiğine inancım sonsuz. hatta oscar'ı verdim gitti. bundan sonra academy'e pek laf düşmez sanırım.*
(faervian, 28.01.2004 13:48 ~ 13:49)

*kendisine siir yazdigim insan,

soyleki

-siir-

siir
bir siir gibi
siir
sensin siir
benim ol lan!
ol ma mı?
uf
(cadi, 28.01.2004 15:15)

*bi vampir rolunde gormeyi diledigim kisi...
(sappy, 02.02.2004 15:34 ~ 22.09.2004 22:03)

*muhtesem mimikleriyle sasırtan insan..
(ucurum, 05.02.2004 14:04)

*21. cadde'deki en iyi taştı kendisi...
(cristabella, 16.02.2004 22:24)

*daha eskilere ait olan deri ceketli, dudaklarına kadar inmiş güneş gözlükleriyle alttan alttan baktığı görüntüleriyle beni benden alan insan. hayatımda böyle bi şey görmedim. doyamıyorum bakmaya.
(angelic purple, 16.02.2004 22:47)

*pirates of the caribbean: curse of the black pearl filmindeki rolüyle abd'deki beyaz perde aktörleri derneği'nden en iyi erkek oyuncu ödülünü alan aktör.
(uzum, 23.02.2004 14:00)

*"kırırım bu akademiyi" dememize sebebiyet vermiş oyuncu. bu oyunla oscar alamayacaksın da hangi oyunculukla alacaksın şeklinde sormak istiyorum akademiye. tabi johnny depp'in (jack sparrow) filmde ezilmemiş, dayak yememiş olması ve hiçbir özrünün de bulunmamasının bu kararda etkili olduğu yadsınamaz. bu mantıktan yola çıkarak akademinin büyük kısmının ezilenin, mağdurun yanında yer alan türk halkından oluştuğunu da çıkarsayabiliriz.
(faervian, 01.03.2004 07:12)

*mirgün cabas tarafından hollywood'un arıza tiplerinden olduğu söylenen insan.
(dalamar, 01.03.2004 08:47)

*kanımca 76. oscar töreninin neredeyse tek çekişmeli kategorisi olan en iyi erkek oyuncu
kategorisinde oscar’a aday olmus, lakin aday olmakla yetinmek durumunda kalmıs süper yaratık. sen nasıl bir yaratıksın ki biz senin o oscarı alamayacagını icten ice bilerek son dakikaya kadar alacagına inanmaya devam ettik; sen nasıl bir yaratıksın ki o saçlarına, simsiyah gözlerine, jack sparrow’kenki sersemligine, zekiligine ve kimseye benzemezligine tavaf ettik; sen nasıl bir insansın ki ilk defa oscara aday oldun, ödül alamadın ama sean penn’i ayakta alkışladın; sen nasıl bir yaratıksın ki lost in translation’daki bill murray’a de tapındıgımız halde onu gölgede bıraktın. yani ben diyorum ki sen öyle bi yaratıksın ki oscar alsan da, almasan da olur. savvy?
(bee, 01.03.2004 11:29 ~ 11:30)

*oscar gibi, daha önceden kime neden verileceği bile belli olan ödüllerin yakışmadığı, adam gibi adamdır.
(augustin, 01.03.2004 11:42)

*güzel bir ikizler erkeği. muhabettinin de çok hoş olduğuna inanırım hep.
(bubez laab, 16.03.2004 22:11)

*edward scissorhands ve jack sparrow gibi iki ayrı uçtaki karakteri nasıl canlandırdığını farkedince insan daha bir hayran oluyor oyunculuğuna. ayrıca sözlükteki bannerlerine hastayım, bannarım, hatta merhaba johnny ben uzun bacaklıyım.*
(magicflute, 21.04.2004 06:15 ~ 26.09.2004 19:55)

*pirates of the caribbean'da daha ilk sahnesinde batan bir sandalın üstünde kıyıya yanaşırken yarmış geçirmiş, karizmatik aktör.
(justhink, 16.05.2004 20:27)

*farklı karakterleri başarı ile canlandıran aktör. her karakterine mistik bir hava katıyor. karayip korsanları'ndaki oyunculuğu ile ben ona kalbimin oscar'ını vermiştim.
(marlock, 20.05.2004 05:37)

*pirates of the caribbean'daki captain jack sparrow rolunu keith richards'dan etkilenerek yaratmis olmasi sebebiyle ilk duydugumda harbi harbi gozlerimi doldurmus kisi..
(jamie lee, 20.05.2004 15:35)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Jun 28, 2007 11:01 am 

*jack sparrow tiplemesiyle benim replicam oldugunu kanitlamis bir insandir. oyle ki sinema afisinin altinda dururken milletin bana bakislarindan killanip kafami kaldirdigimda aynaya bakiyor hissi uyandi icimde.
(bkz: greenleaf)
(greenleaf, 20.05.2004 15:42)

*pirates of caribbean'daki surmeli gozleriyle insani kendinden alan 8. harika olarak saklanasi insan.
(boxart, 21.05.2004 21:58)

*başrolünü christina ricci yle paylaştığı the man who cried da konuşmadan hatta kimi zaman hareket dahi etmeden oynayan performansı hayran bırakmıştır beni kendisine. çingene rollerine de fena halde yakışmakta (bkz: the man who cried), (bkz: chocolat), dahası asaletinden bir gram kaybetmemektedir. (bkz: hem asi hem asil).

gerçek bir hikayeden uyarlama olup bir uyuşturucu satıcısının hayatının anlatıldığı blow da (2001) ise aynı adamın 20 li ve 40 lı yaş dönemlerini bizzat canlandırmış ve 40 a yakın yaşına rağmen (1964 doğumludur kendisi) 20 yaşındayım dediğinde eksilen 20 yıldan geriye kalan diğer 20 yi de üzerine kalıp gibi oturtabilmiş, blow da oynamakla penelope cruz kişisinin gereksizliğinin bir kez daha gözler önüne serilmesinde inanılmaz yardımcı olmuş bir doğru tercih insanıdır. bi bildiği vardır ki, penelope* ile oynamıştır.

sleepy hollow daki hali aşık olunasıdır. jack sparrow (bkz: pirates of carrabean), "kendimden taviz vermeden akademinin de pek bi seveceği bi karakter çıkarıyim, bakıyim nasıl olucak", dedikten sonra, yönetmeni filan pek sallamayıp zekasını gözler önüne serdiği roldür kanımca.
aklı başında insanların da fanatikliği boyutuna gelebilmesi muhtemel, şeytan tüylü (bkz: şeytan tüyü), (bkz: şeytan tüğü), süper çekici bir erkektir. vanessa paradise ı kıskanma nedenidir. yine de uzaktan uzağa karısı, çoluk cocuğuyla mutlu bi hayat sürmesi dilenir.
(amethysta, 22.05.2004 00:09 ~ 04.06.2004 23:00)

*bir erkek olarak takdir ettiğim 2 oyuncudan biridir kendileri.
öteki ise: (bkz: edward norton)
(roverandom, 24.05.2004 00:57)

*dünya üzerindeki en güzel, en aşık olunası iki kişiden biridir kendisi benim için. ayrıca ilk göz ağrımdır. önceleri keşfedemediğim, ilk görüşte ısınamadığım ama sonra hayatımın bir parçası oluverip resimlerini elimden düşüremediğim insanoğlu. don juan'ı gece yarıları oturup izlememi, her filmine cuma günleri ilk seansta gitmek istememi ama onu görünce koltuktan ekrana sıçrama isteği uyandıran tek kişi.
baka baka doyamayacağın, sesini duymaktan bıkmayacağın, ve yeteneğine sahit oldukça bütün kadınların "allah neler yaratmış", "özenmiş de yaratmış", "bol vaktine denk gelmiş" gibi yorumlarda bulunacağı nadir insan.
hep söylerim, eğer gelirse (!) düşünmeden her istediğini yapacağım tek kişi!!!!
(maggy, 25.05.2004 21:12)

*kızlara hak verdiğim konulardan biri.adam gerçekten çok yakışıklı.zaten son olarak dünyanın yaşayan en seksi erkeği seçildi ayrıca kendisi ilk zamanlarında kısayoldan şöhret olmayı seçmemiş bağımsız filmlerde oynayarak fazlaca takdir toplamıştır.
(morphling, 31.05.2004 23:01 ~ 03.06.2004 18:31)

*kariyeri boyunca populer olmayi reddeden, fakat son donemlerde populerligin tavanina vurmus, cok begendigim sinema oyuncusu. bence her filmde canlandirdigi karakterlerle oyunculuk dersi verir. haziran'da bir stephen king hikayesinden uyarlanan, secret window filmiyle tekrar izleme fırsati bulacagiz. sinema dergisinde de yayinlanan röportajinda populerligi ile ilgili soruya 'beni hicbir zaman ozel jetimle aspen'e ucarken veya isvicre'de aristokratlarla sohbet ederken goremeyeceksiniz' demis ve beni de populerlik sadece bu mudur diye dusunceye sevketmistir.
(gabbiano, 05.06.2004 16:27 ~ 01.10.2004 10:52)

*mtv video ödüllerinde bileğinin hakkı ile en iyi erkek oyuncu ödülünü alan, fransa da pirates of the caribbean 2'yi cekmekte olan ayni zamanda en cok satan erkek posteri unvanini da elinde bulunduran aktor.
(ivy, 15.06.2004 18:40 ~ 18:44)

*uç rollere başarıyla hayat veren insanoğlu. "elmacık kemiği üzeri deli bakışlar bir yüze ne kadar yakışır?" sorusuna en kanlı canlı yanıt... ona oscar vermeyen akademi o oscar' ı alsın da...
(fiandara, 16.06.2004 12:33 ~ 12:36)

*secret window filminin izlenilir olmasının yegane sebebi.. en iyi performansı olmasa da yine de sıradışı bi oyunculuk çıkarmış, sadece bakışlarına bile tapılası aktör..
(charlene, 20.06.2004 23:43 ~ 01.08.2004 22:24)

*her izleyişimde bana birini anımsatan insan.
tüm o yüz mimikleri,gözündeki o deli pırıltı bana "kime benziyor bu adam" diye sordurmuş her seferinde cevapsız bırakmıştır.sorunun cevabını bulduğumdaysa "yok yahu ne alakası var " dedirtmiştir.ancak tüm aksi idaalara rağmen ısrar ediyorum ki;
(bkz: haluk bilginer)*
(ninni, 24.06.2004 22:19)

*efsane bir isim kendisi... kırk yaşını aşmış olmasına rağmen karizmasından bir gıdım ödün vermeden hayatına devam etmektedir. filmlerinde oynadığı karakterlerin ortak bir yönü vardır: hiç biri normal işinde gücünde insanlar diillerdir(uyuşturucu kaçakçısı, korsan, uçmuş dedektif vs.). zamanında winona ryder la kate moss la fln beraber olmuş, ancak son olarak mutluluğu "witch way love" filminden hatırlıcamız vanessa paradis'te bulmuştur. vanessa'dan 2 de çocuğu vardır...
(fishbone is back in town, 25.06.2004 00:13)

*biyikli haliyle de insana ah dedirten adam*
(teneke tulum, 25.06.2004 11:30 ~ 11:36)

*her rolün adamı..pejmürdeyken bile seksi olabilen tanrı lutfu..
ruhunun kac gizli penceresi var diye merak etmemenin zor oldugu sahsiyet..
(cathy, 01.07.2004 12:59)

*sadece yahoo uzerinde bile 300 küsür fan grubu bulunan aktör.
(thelepermessiah, 04.07.2004 19:27)

*benny and joon diye pek bilinmeyen bi filmi vardir, cnbce arada bir gosterir, orada ayri bi dokturur. charlie chaplin ve buster keaton taklitleri inanılmazdır, dunyanin en sevecen, saf, romantik adamini oyle bir canlandirir, erirsiniz.
(passenger of the runaway train, 04.07.2004 19:41 ~ 28.07.2006 19:55)

*yıllar önce* edward scissorhands ile tanıdığım, çocuk ruhundaki beni fazlasıyla etkilemiş, the man who criedda ise tamamen kopartmış insan. ağzım açık seyrettiğim sayılı şahsiyetlerden**
(heliozoa, 05.07.2004 18:34 ~ 17.02.2005 14:37)

*temelleri cok saglam aktör - hayran ilişkisine sahip oldugum şahıs.yıllar önce 21.cadde dizisiyle başladı tanışıklıgımız ve ondan sonrada sinema filmleriyle devam etti.oynadı filmlerin belli bi kalitesi olması seçici davranması sadece yakışıklı adamı oynayıp star olabilme potansiyeli olmasına ragmen karakter oyunculugunu seçmesi gönlüme taht
kurmasına yetmiştir.saon zamanlarda oynadığı filmlerin yüksek hasılatlar yapması eminimki onu farklı karakterlerle izlememize engel olmayacaktır.çünkü tavrını ve tarzını ortaya koymuş bi adamdır.kısacası johnny depp güzel bi adamdır
(baktiaya, 07.07.2004 19:44 ~ 19:49)

*hicbir alternatifi olmayan adam.
(cadi, 02.08.2004 11:32)

*karayip korsanları filminde oyunculuğuna ve karizmasına hasta olduğum insan
(sari civciv, 06.08.2004 08:43)

*hangi filmde oynarsa oynasın filmin adına, konusuna bile bakmadan gidip izleyeceğim yüzüne bakılası insan.. oynadığı her role bürünebilen ilginç bi tip.. baya ilginç bi tip..
kendi de demiş zaten: "i don't pretend to be captain weird. i just do what i do."
son arzum onunla tanışmak olurdu heralde..
(secret window, 09.08.2004 14:51)

*arizona dream de, şimdiki halinden çok farklı olarak, sanki biraz daha kilolu, hatta yanaklı filan görünen*, yeryüzünün kayıtsız şartsız hayranlık duyulası erkeği. film boyunca* çocukluğu anlattığı şaşkın bakışlarını, dünyanın bütün hüzünlü ve kederli ifadelerinin karışımıyla bulandırıp, sonunda sarfettiği iki kelimeyle* kalplere ve akıllara kazınmış, bir daha da çıkmayacak aktör.
(bkz: söz vermiştin)
(amethysta, 10.08.2004 15:28 ~ 15:47)

*çoğu genç kıza, tüm orta yaşlılığına rağmen "ahhhhhhh", "ohhhhhhh", "üfffff" dedirten yakışıklı... (bkz: en büyük korsan bizim korsan)
(nazoly, 11.08.2004 23:18 ~ 23:19)

*yari kizildere olan, kemikli guzel bir yuze, harika saclara ve muthis karizmaya sahip aktor.oynadigi her filmde(rolu kisada olsa) en onemli ve en karizmatik karakter olmayi basarmistir kendisi.
(urasil, 17.08.2004 12:38 ~ 01.11.2005 09:53)

*secret window adlı, ilk yarısının son on dakikasında filmin sonunu apaçık ortaya döken boktan bir filmi bile izlettirecek kadar iyi bir oyuncudur. ayrıca, arıza adam çekicidir ekolünün sembolüdür bir nevi kendisi.
(itchy ve scratchy tom ve jerryi dover, 08.09.2004 01:05)

*tarzının marcello mastorianni ye benzediğini düşündüğüm fena halde yetenekli ve seksi kişi.
(allevote, 10.09.2004 16:34)

*yeni filmi finding neverlandin promosyonu icin cesitli talk showlarda boy gostererek sanirim yakinda bizzat televizyonun kendisine mavi ekran verdirecek sahis. dun seyrettigim bir enstantanede seyirci kendisine "whats the most romantic thing you have ever done on a date?"
seklinde bir soru sordu, arkadas sarabindan bir yudum aldi gulumsedi ve "i dont think i have ever been on a date." diyerek cevap vererek studyonun eriyerek tereyag kivamina gelmesine yol acti. iptal etme potansiyali cok yuksek kendisinin bes dakika tv de izleyen bunye dahi kolay kendine gelemiyor, valla ne diyelim allah vanessa paradise bagislasin - bunun bir de akillara ziyan bir sarisin modeli river phoenix vardi ki genc yasta kaybettik, onu da anmadan gecmemeli.
(szap, 03.11.2004 16:59)

*bir insan her kiliga girebilir mi, her girdigi kilikta yeterince ba$arili ve inandirici olabilir mi sorularinin cevabi niteliginde kar$imizda pis pis siritan harika oyuncu.
(bankoftears, 12.12.2004 08:02)

*whats eating gilbert grape zamanlarından beri hayran olduğum yakışıklı aktör .daha sonraları çok daha ünlü oldu birçok film çekti hepsinde de fazlasıyla başarılıydı ben herzaman kendisini kötü adam rollerine daha çok yakıştırmışımdır .ayrıca korsan rollerindede çok başarılırdrı kendisi * *
(mszebra, 04.01.2005 12:10 ~ 12:17)

*cool olmanın tanımı
(annem bana kiz bul evlen dedi, 07.01.2005 03:59)

*bu ara sira johnny deep diye adlandirilan insan ki artik kendisine insan demek dahi istemiyorum mükemmel varlik, gözümde zamaninda kendisine ölüp dirilen platoon ve a nightmare on elm street seyredip duran kizlarin hatta erkeklerin tarafimdan hor görülmesini saglamis, sevimsiz bir kisilik olarak aklimda yer etmistir. ancak gel zaman git zaman pek kronolojik sirayla olmasa da benny and joonu ve leonardo dicaprioya ragmen whats eating gilbert grapei seyrettigimde ve ardindan es dost sayesinde arizona dreame ve fear and loathing in las vegasa maruz birakildigimda ki artik pek de soguk yaklasamiyordum kendisine -nitekim zaten kate mossla ve winona ryderla beraber olmus birinin nezdimdeki yeri apayridir- bir seylerin ters oldugunu farkettim. sonra ninth gate girdi gösterime ve bir tek ben begendim o filmi de sanki ama johnny depp kervanina katilmamistim daha, yine de anladim ki gicigima ragmen ceken bir seyler de vardi beni ki oturup edward scissorhandsi, sleepy hollowu, from helli ve secret windowu seyretmezdim aksi takdirde. bu sirada da kendime neden? diye
sormadim degil tabii ancak ne zaman ki chocolati ve pirates of the caribbean: the curse of the black pearlü defalarca(!) seyrettim, bir captain jack sparrow delisi oldum iste o zaman tapanlari arasinda yerimi aldim ben de gururla ve o ne karizma!? o ne yetenek!? demecleri vermeye basladim sagda solda. evet, yavas yavas hatta sinsice dolayisiyla cok saglam girdi kanima.
(snyx, 25.01.2005 12:23)

*gelecegin marlon brando'su olarak değerlendirilen üstün yetenek..
(mynameisred, 03.02.2005 18:53)

*törende karizmatik duruşuyla sanki ordakilerden biri olmadığını vurgulamak isteyen aktör.
kanımca bütün penguenlerin ortasında farkını göstermiştir.oscara falan da ihtiyacı yoktur. kendisi oscardan çok daha iyilerini haketmiştir.öyle ki ona layık bir ödül yoktur.
(obscure59, 28.02.2005 13:25)

*günün birinde hayatının film olarak çekileceğine ve o filmde kendisini oynayan aktöre oscar verileceğine inandığım olağanüstü insan. oynadığı rollerle yıllardır alamadığı oscar kendi hayatına, başarısına, üstün oyunculuk yeteneğine ve elbette yakışıklılığına verilecektir.
(selen, 28.02.2005 14:39)

*her filminde ayri bir kiliga girmeyi basarabilen, akademinin gormezden geldigi ama yakinda dayanamayacagi guzel insan. seviyoruz kendisini.. en basarili rollerinden biri edward makaseller'le, ed wood'durdakidir kanimca.. ama beklemek lazim, carli ve cikolata fabrikasi geliyor yakinda. makaseller'deki huzunlu halinin akillardan pek cikmamasi gereklidir. ed wood'da da "cut" derkenki ed d. wood jr.in arzulu yonetmenlik halini yansitmasi apayri bir olaydir..
(whatdreamsmaycome, 03.03.2005 23:04)

*kardeşime captain jack sparrow ve sir j. m. barrie rollerindeki fotoğraflarını gösterip makul bir sessizlikten sonra bu ikisinin aynı kişi olduğunu söylediğimde onunla alay ettiğimi düşündürten inanılmaz adam. (keşke edward scissorhands'i de gösterseydim.) üstlendiği rolleri (en azından büyük bir kısmını) ondan başka kimse yapamazdı herhalde. onun için bir öykü bile yazdım, daha doğrusu yazmışım, çünkü onun için olduğunu sonradan fark ettim (ya da itiraf ettim).
(like a cat in a bag waiting to drown, 07.03.2005 16:50)

*"öldürün beni ,yaşamak istemiyorum bu yaşarken" şeklinde feryatlara neden olan canli türü.

http://img129.exs.cx/img129/4804/thshirt9kw.gif
(frusciantegreenie, 21.05.2005 16:44)

*aktorlugu kesinlikle yakisikliliginin otesinde olan buyuk insan...
(thrylos, 04.07.2005 02:37)

*bu adam hic vampir rolunde oynamadi mi yoksa oynadi da ben mi kacirdim? oynamadiysa niye oynamadi? hic bi allah'in kulu cikipta demedi mi 'bundan daha karizmaktik, daha yakisikli bi vampir bulamayiz' diye? vampir dedigin yakisikli olur, cekici olur, sesi, yuruyusu, mimikleri, hareketleri, durusu bile buyuleyici olur. johnny depp'ten daha iyi vampir mi olur?
(nane, 12.07.2005 17:53)

*tanri'nin ozene bezene yarattigi, dunyadaki en yakisikli iki heriften biri. * *
(sehrazat, 17.07.2005 22:18 ~ 14.01.2006 03:27)

*charlie and the chocolate factory'de yine, her zamanki gibi, daima muhteşem. günün paradoksal sorusu: acaba o mu taptığımız filmlerde oynuyor, yoksa onun oynadığı filmlere mi tapıyoruz? sevinerek ve tekrar tekrar fark ediyorum ki kendisi bir seks sembolü, magazin metası ya da hollywood jönü falan değil. adam aktör işte, ya da büyücü diyelim. her ne yapıyorsa onu çok acayip ve ilham verici bir şekilde yapıyor ve içimizdeki hüzünlü, çocuksu ucubeyi harekete geçirip mutlu kılıyor. bunun yanında tek suçu (oksimorona dikkat...) "korkunç yakışıklı" olduğu için magazin dergilerinin kapaklarına meze olmak, hottest ---- (buraya herşey konulabilir) seçilmek, adi posterlere basılmak. gözlerimizden yaşlar akıtacak ama hatırlandığında neşelendirecek filmler yapmaya devam etsin, sonsuza kadar.
(like a cat in a bag waiting to drown, 12.08.2005 20:49 ~ 07.03.2006 16:58)

*charlie and the chocolate factory'deki performansıyla yine insanı kendine hayran bırakan aktör, o mimikler yok mu ahh ahh!
(kelebenk, 13.08.2005 21:55)

*tim burton'ın vazgeçemediği üstün oyuncu
(silverscreen, 20.08.2005 23:34)

*charlie and the chocolate factory'de sanki o kişi o değilmiş gibi telkin edilmelidir. çok iyi oyuncudur, çok yakışıklı adamdır, süper karizmadır, bayılmayan kadın zevksizdir. o filmde çok çok çirkin ama.. onaltı yaşındaki kızlar gibi seyretmemek gerekir o filmi. el çenenin altına konulup johnny depp'in karakter yaratmadaki performansı üzerine sinematografik yorumlar

yapılacaksa tamam..
(neriman koksal, 21.08.2005 14:51)

*tim burton sandman'i cekse, johnny depp'den baska sandman olacak biri daha akla gelmeyecektir.
(likeinme, 06.09.2005 15:59)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Jun 28, 2007 11:03 am 

*bir insan gözleri olmadan bile bu kadar güzel olmayı nasıl basarir? bir insan gözleri olmadan güzel görünüyorsa insan mıdır? (bkz: once upon a time in mexico) bir insan bu kadar mı iyi oyuncu olur ki yeri gelir cingene,(bkz: chocolate), yeri gelir hafif psikopat bir masal kahramanı olur? (bkz: charlie and the chocolate factory) nasıl önceki rolundeki mükemmel performansı unutturup, sizi tek bedende farklı kisilerle tanıstırma yetenegine sahip olur? sorularını akla getiren ve cevabı sadece yüzünde bulabildigimiz insandır. tapmamak elde degil ki kardesim?
(black cursed doll, 02.10.2005 19:23)

*dış görünüş değerlendirme kriterlerinde çıtayı yukselten,onu goren bır bayanın baska bır beyefendıyı begenme olasılıgını cıddı bıcımde dusuren bakış ustası.(bkz: evde kalacaz laaan)
(frusciantegreenie, 09.10.2005 22:56 ~ 02.04.2006 22:23)

*bayan olduğum halde göz kalemi bana ona yakıştığı kadar yakışmıyor.
(kellandros, 13.10.2005 11:40)

*yorgun bakislariyla insana huzur veren aktör...insan dizine yatirip uyutmak istiyor..
(niniel, 13.10.2005 11:51)

*aklıma geldiği an beni dilek-şart kipi moduna sokan adam.

bir gün hasbel kader karşı karşıya gelsek bir yerlerde, o benim gözlerimin içine baksa, ben onunkilere baksam ve kendimi "pardon siz gerçek misiniz" demekten alıkoyabilsem..
(probabilite, 15.10.2005 15:18)

*gerçekten çok güzel olan şeylerden biri
bir estetik harikası
sanat şaheseri
tablo gibi oturup izlenesi adam

http://www.enoma.org/eno/g/2/depp/24.htm
http://www.enoma.org/eno/g/2/depp/4.htm
http://plaza.rakuten.co.jp/...er/99/61/4929961/17.jpg
http://artfiles.art.com/...depp-poster-c10284062.jpeg
http://www.justjared.com/...rose-depp-johnny-depp.jpg

http://pub.tv2.no/.../johnnydepp-artikkel_205362a.jpg
http://www.johnnydeppfan.com/xmovies/pirates4.jpg
http://www.johnnydeppfan.com/candids/c94.jpg
http://www.johnnydeppfan.com/...ds/frenchpremiere.jpg
http://www.johnnydeppfan.com/candids/c177.jpg
http://www.celebrity-exchange.com/...hnny-depp-01.jpg
http://www.born-today.com/today/pix/depp_johnny2.jpg
http://i.imdb.com/...johnnydepp_grani_1247119_400.jpg
http://images.art.com/.../large/10102000/10102295.jpg
(cisterna, 07.11.2005 04:43 ~ 18.02.2007 12:07)

*dokuzuncu kapı'da, çikolata'da, erkeğin göyaşları'nda, karayip korsanları'nda, makaseller'de,don juan de marco'da, blow'da, dead man'de, ölü gelin'de, cehennemden gelen'de, hayalet süvari'de, donnie brasco'da, once upon a time in mexico'da, ed wood'da, nick of time'da, arizona dream'de, what's eating gilbert grape'te, fear and loathing in las vegas'ta, astronotun karısı'nda, gizli pencere'de, finding neverland'de, karanlıktan önce'de izlediğim müthiş insan!!
(johnny depp mania, 05.01.2006 21:02 ~ 28.06.2006 21:48)

*arizona dream, edward scissorhands, ed wood, sleepy hollow, charlie and the chocolate factory, dead man, fear and loathing in las vegas gibi müthiş filmlerin belkemiği olmuş aktör. tim burton, emir kusturica ve jim jarmusch gibi yönetmenlerin bu adamla çalışmak istemeleri, onun üstün oyunculuk yeteneğinin kanıtıdır. filmografisinde başarısız denebilecek film yoktur.
yer aldığı her film zevkle izlenir, bunda insanı çıldırtabilecek güzelliğinin de etkisi olduğunu inkar edemem.
(rumblefish, 11.01.2006 22:58 ~ 23:03)

*yaşayan en seksi adam olması bir yana seçtiği senaryolarla da yaşayan en iyi karizmatik oyuncu sıfatını bence fazlasıyla hak ediyor. oynadığı her film gerçekten çok başarılı seçimlerini çok doğru yapıyor ve her seferinde onikiden vurmayı başarıyor. bir de söylemeden edemeyeceğim çikolata bu adama çooook yakışıyor....
(vanilya, 16.01.2006 13:58)

*ismini yazarken bile insanın içini bir tuhaf eden, gelmiş geçmiş en yetenekli, en karizmatik aktördür. ayrık dişli vanessa ile evlenerek hayranlarını yasa boğm.. böhü!
(probabilite, 19.01.2006 22:57)

*üst üste dört tim burton filmi izleyince****, bir pazar sabahı birlikte uyanılmak istenen kişi halini alan insan.
(brena, 21.01.2006 01:02 ~ 01:05)

*2 sene önceki akademi ödül töreninde billy crystal'ın hakkında "sexiest man alive" tanımlaması yaptığı aktör.
(danny de vito, 21.01.2006 01:55 ~ 01:56)

*dustin hoffman kendisi icin soyle demisti "takdire sayan bir yetenegi var. ama o, bir yıldız olmamak icin tum yetenegini kullanıyor.cok yakısıklı ama gorselligi hic kullanmıyor."
ben ne diyorum onun icin, yuzune baktıgımda yaramaz bir cocuk goruyorum hep, hangi role burunurse burunsun yakısıyor ona.
psikopat bir katili oynarken de sevimli, kaptan jack sparrow'u oynarken de. her filmi izlenesi holywood yıldızı.
(magpieee, 14.03.2006 15:39 ~ 15:59)

*kendisi aslında johnny deeep bir insandır...
(shalala, 18.03.2006 02:06)

*(bkz: süper varlık) başka bir boyuta aitmiş ve de yaşsızmış izlenimi veren, farklı sayılabilecek her tür rolün altından başarıyla kalkabilen yetenekli bünye... kendisini beyazperdede izlemek bir keyif. hem gözler hem de sinema zevki açısından...
(kacin kurbagasi, 20.03.2006 02:15 ~ 18.02.2007 14:20)

*21 jump streetin 2. sezon 1. bolumunde* gordugum oldukca guzel kadinlardan biri kiligina girmis bu adam. aa bu kadin da kim simdi diye izlerken bakakaldim kendisine.. ayrica kesinlikle gelecek nesiller de faydalansin diye klonlanmasi gerekiyor bu adamin..
(assos, 31.03.2006 22:18)
*son hali akıllara zarar olan insan (!)

http://www.johnnydeppfan.com/candids/c211.jpg
(charmofsmyrna, 05.05.2006 00:41)

*hayran olunası karizmatik kişilik.finding neverland filminde "işte bu!!" dedirtmiştir bana.
(edili, 05.05.2006 11:31 ~ 11:32)

*seda sayan kişisinin kendisinden "john deep"* diye bahsettiği, dünyanın en karizmatik ve seksi erkeklerinden biri. özellikle elleri ve ses tonu süperdir.
(blatta hiberna, 17.05.2006 14:24)

*arizona dreamde oynarken otuz yaşında olduğuna hala inanamadığım aktör.
(clariebutterfly, 28.06.2006 20:53)

*pirates of the caribbean dead man s chest filminde tekrar usta oyunculuğunu konuşturmuş sanatçıdır, filmin beğenilmesindeki en önemli etkendir.
(xeroquark, 16.07.2006 19:00)

*(bkz: seyretmeye doyulamayan seyler)
(plynoz, 19.07.2006 00:41)

*bir aktör yakışıklı olabilir (bkz: brad pitt)
karizmatik olabilir (bkz: marlon brando)
çekici olabilir (bkz: keanu reeves)
iyi bir oyuncu olabilir, soluksuz izlenebilir (bkz: robert de niro)
her filmini izlerim, asla kaçırmam diyebilirsin (bkz: al pacino)
anti-kahraman olabilir, bambaşka bir tarafı vardır (bkz: james dean)
"her rolü oynayabilir pekala" diyebilirsin (bkz: jim carrey)
bazı filmlerdeki bazı rollerle zihnine kazınabilir, adı geçtikçe takdir edebilirsin (bkz: edward norton)
şeytani bir tarafı vardır, izleyeni uçurur (bkz: jack nicholson)
ama bir aktör bunların hepsi birden olursa adı johnny depp olur.
(mornehir, 19.07.2006 01:08)

*pirates'a kadar hak ettigi ilgiyi gormedigi simdilerde ise oyunculugunun yakisikliliginin golgesinde kalip yine hakkinin yendigi zamaninda cok dandik filmlerde bile cok iyi performans sergilemis aktor.
(man of five, 19.07.2006 01:57)

*imdb'in dediğine göre bazen oprah noodlemantra olarak da geçermiş ismi.. elm sokağında kabus 6 adlı filmde bu adla oynamış..
(koparnick, 19.07.2006 02:10)

*insanların aksine kendi evrim aşamasını tersine yaşamaktadır.. bu adam yaşlanmıyor ,aksine her geçen gün biraz daha gençleşiyor sanki. hala eski filmlerine baktığımızda da görebiliriz bu durumu elm sokağıya da edward scissorhands de oynadığı halinden çok daha genç görünür gözümüze pirates of the caribbean'de..
yazmamış olmayayım: ileride sperm olarak göçecek bu dünyadan kendisi.
(crysania, 21.07.2006 03:23)

*annesine benzeyen bir kadın seçtiğini ima eden şahsiyet.
kate moss tamam taş ama uyutan ve uyuşturan zevkleri var, hopp değiş tonton paradis , sabah kahvaltısını, banyosunu hazırlayan kadın, çocuklarının annesi. daha ne olsun be.
iyi günde,kötü günde, hastalıkta sağlıkta, ölene dek, deep deeebe.
(camurr, 01.08.2006 22:36 ~ 22:50)

*son günlerde, karayip korsanları 2 sebebiyle, sinema salonlarının girişinde köşede duran tekli kocaman karton afişini çalıp eve götüresim gelen yakışıklı ve yetenekli oyuncu.
(didaydidayday, 04.08.2006 10:20)

*acilen bir nazar boncuğu, muska falan takması gereken insan gibi görünen fakat aslında insan olmayan, tanrının yarattığı en güzel şey.

(bkz: ohjohnny)
(suicides underground, 22.08.2006 02:36)

*tim burton'un 6. filminde katil bir berberi canlandırmak için çalışmalara başlamış usta oyuncu. filmin çekimleri 2007'de başlayacağı duyurulmuş, 2008'de de gösterime gireceği...
(bkz: sweeney todd)
(biohazard, 25.08.2006 08:31 ~ 08:33)

*a long way down isimli nick hornby romaninin film haklarini satin almis sahis. heyecanla bekletiyor insani.
(sirius black, 08.09.2006 18:15)

*birisi mikrofonu agzina dayayip romantik misiniz diye sordu? hay allahim ne sikici soru diyip kanali cevirecektim, keza johnny depp ne begendigim bir oyuncu ne de kendisine karsi bir hoslantim olan bir fantizi/erkek. idi yani o ana kadar.
ve johnny depp soyle dedi, bana mi soruyorsunuz, ben (bkz: wuthering heights) i en az on kere izlemisimdir. tabii ki romatigim.

vallahi oyle bir etkilendim ki, hani su romantizm kaldirmaz ruhum bile vidalarini gevsetti.

biz de kizlar ilen her kadinin hayatindan bir heathcliff gecmeli diye yillarca konustuk durduk. bosu bosuna degilmis yani o konusmalar.
(nerdetakordabirak, 24.12.2006 23:51 ~ 25.12.2006 11:04)

*az önce okuduğum bir habere göre,robert de niro'nun şirketi tarafından çekilecek ve freddie mercury'nin hayatını anlatacak olan filmde,başrole düşünülen ve aman allahım dedirten,koltuğumda zıplatan kişi.brian may de kendisinin mercury rolüne çok yakışacağını düşündüğünü belirtmiştir.
http://www.ekolay.net/...amp;hid=1&haberid=449990
(calmind, 31.01.2007 19:36 ~ 19:37)

''her hareketiyle insanın yüzünde ufacıkta olsa bi sırıtıklık bırakmayı başaran,hiçbişey yapmayıp öylece dursa bile insanın gözlerini ayıramayacağı, bu dünyada var olduğunu bilmenin bile insana mutluluk verdiği,tv de onu görebilmek için bütün film kanallarını teker teker gezdiren,elinde tuttuğu gitarın bu kadar çok yakıştığı,cool tavırlarıyla farklı olduğunu her fırsatta belli eden,her karakterin bu kadar çok oturduğu,korsanlığın ancak bu kadar mükemmel taşınabileceği,mimiklerle her duygunun anlatılabileceğini hissettiren ve bunu çok iyi başarabilen,yavaş yavaş yaşlandığını kabul etsede kimseyi buna inandıramayan,dünyada bunca artistin arasında tanımlamayı bile beceremediğimz,bize söylenicek laf bırakmayan,sadece hayranlıkla izlenmeyi gerektiren tek kişilik......"
(lilysue )

sosyomat sitesinden alıntı ( midyat ve seyfo adlı üye tarfından yazıldı)

"karizması tavan yapmış mükemmel oyuncu, köstebek, hayalet süvari, makas eller, cehennemden gelen en sevdiğim filmleridir, ayrıca fransada yaşadığı ve hollywooda pek gitmediği için amerikan film eleştirmenleri tarafından sevilmediğini ve bu yüzden yeterince oskara aday gösterilmediğini okumuştum, hala öyle diildir umarım... selametle"

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Sep 04, 2007 11:16 pm 

ekşi sözlükten :

fiziksel guzelliginden ve karizmasindan bagimsiz olarak da hayatimda onemli bir yere sahiptir.
ilk olarak 1991'de, bayagi kucukken, tam o aralar hayatimda gordugum ilk savasta guvercinlerin ve cocuklarin olumune neden olan bir baska ulkeye gitmek uzere ulkemden ilk kez ayrilmis, anneannemi ilk kez cok uzun sure goremeyecek olmanin endisesi ve korkusuyla ilk kez bindigim ucakta gosterilen edward scissorhands ile hayatima girmisti. bu film cocukluk anilarimin icinde alti cizili sekilde duran resimlerden biri, elektrik carpmis gibi havalanmis saclari, mosmor dudaklari ve her daim endiseli, korkak bakislariyla edward kesip bictigi her agaci hayal gucu dunyamin ortasina heykel gibi birakmisti. (bkz: tim burton)
bu filmden cook uzun sure sonra, the ninth gate'in son sahnesinde gordum bu adami ve o zaman hatirladim "bu edward!" diye ve "oha" dedim bi taraftan da "sinema bu galiba" (bkz: roman polanski) ve sanirim bu filmden sonra johnny depp cilginligi, ki johnny "deep" zannediyodum o zamanlar, bunyeme yerlesmeye basladi.
mukemmel bi oyuncu oldugunu herkes kabul etmeyebilir ama herkes hemfikirdir ki oyunculuguyla her zaman "farkli"dir johnny depp, ve oynadigi filmler de oyle, her zaman icinde garip biseyler vardir o filmlerin, o donemki diger islerden hep daha baska, daha "fazla" biseyler tasir. zaten johnny depp'in olayi bana gore buradan geliyor, yoksa sirf kasi gozu icin kimseye o kadar hayran olmazdim sanirim. kendisi oncelikle sinema anlayisimin gelismesinde cok buyuk katkisi olan bi adamdir. digerlerinden hep farkli olan havasi ve tarzi sayesinde pesinden surukleyip cok guzel filmler kesfettirmistir bana. ve guzel filmler dedigim oyle "guzel film" deyip gecilecek seyler degil, harbiden izledikten sonra "vay be" dedigin filmler olur ya hani, what’s eating gilbert grape, dead man, blow ve "hayatimin filmi" dedigim iki filmden biri olan arizona dream gibi yani.. ayrica emir kusturica, jim jarmusch ve tim burton ile olan butun munasebetim de tamamen johnny depp kaynaklidir, ki bu adamlari yalnizca bilmek, birkac filmlerini izlemis olmak bile buyuk bir hediye..
johnny depp'in cektigi filmler hicbir zaman cok unlu olmadi (karayip korsanlari bir sok onun icin, o istisna, bir roportajinda "gercekten cok sasirdim, ben filmlerimi 18 kisinin izlemesine alisigim" diyordu.) ve birlikte calistigi yonetmenler de piyasa tabir edilen hollywood yonetmenlerinden cok "sanat adami"ydilar hep. bundan anladigimiz ise, ona gore iyi olan bircok sey cogunluga gore iyi olmamasina ragmen adamin baskalarini takmadan ve "herkes bana hasta naparsam tutar" (ki yanlis bir tespit degil bu aslinda) megalomanisine girmeden kendine gore guzel olan seyi yapmak istedigi ve yaptigidir. bu sartlar altinda kendisine hayranlik duymamak daha da zor bir hal aliyor.
neyse cok uzadi, benim demeye calistigim sey su ki adamin sirf disi degil ici de guzel.. kendisi guzel yani ben bunu goruyorum.. yirmi sene sonra surati kiristiginda, kilo alip saclari dokuldugunde bile sanirim ayni sekilde bakiyor olacagim ben bu adama. ellerini bileklerinden arkaya sarkitip kaslarini ve ust dudagini yukari kaldirarak "are you sure?" dedigi bi sahne var su an aklimda, heheh, valla kac sene gecerse gecsin dogacak hic kimse bu adama benzeyemez diye dusunuyorum. ne mutlu ki unlu olmus, filmlerde falan oynamis da biz de onu tanimisiz.. sans iste..
(cisterna, 18.07.2007 00:27 ~ 00:41)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Feb 10, 2008 5:57 pm 

**onu bunu bilmem, bu adamı sevmeyen bi kız varsa ya yalan söylüyordur ya da lezbiyendir. lan ben bu halimle adama aşık olacam nerdeyse, lezbiyen olsa ne yazar.. savvy?

edit: saryade hanım çemkiriyor bana, aman sen bana yalancı mı diyorsun lezbiyen mi diye.. tamam ikisi de değil, üçüncü bi olasılık var eyvallah.. zevksizzzz.. abi nasıl beğenilmez bu adam ya, hayır bunu bile beğenmezseniz biz ne yapacağız o zaman. biz doğarken ölmüşüz anasını satiyim o zaman..
(brick top, 20.12.2007 09:10 ~ 09:29)

**bende ilk etkisini blow ile yapmış; ardından fear and loathing in las vegas ve arizona dream ile hayranlık yaratmış oyuncu, aile babası.blow'un asisi, chocolateın romantik aşığı , pirates of the caribbean'da nevrotik, komik, hergele bir kaptana; edward scissorhandsdeki kırılgan-duygusal hali, once upon a time in mexico'da seksi bir ajana dönüşür. girdiği her role "bu kadar mı yakışır" dedirten bu adamın karakteristik yüzü, kışkırtıcı bir çekiciliğe sahiptir ki bu afrodizyak etkisi her mimiğinde somutlaşır; taş taş üstüne bırakmaz.

(bkz: insan değil)
(kifayetsizmuhteris, 19.01.2008 01:17 ~ 01:19)

**altın küre'de toplam 8 kez "en iyi erkek oyuncu" dalında (komedi&müzikal ve drama dallarında) aday olup, 2008'de sweeney todd the demon barber of fleet street'deki rolüyle ödülü alabilmiş oyuncu. bugün ise 3. kez oscar adayı oldu, şeytanın bacağını kırmasını istiyoruz. (lakin yine vermeyecekler gibi geliyor bana)

aday olup alamadığı ödüller (altın küre ve oscar):

altın küre:
1991 - edward scissorhands - en iyi erkek oyuncu - komedi/müzikal
1994 - benny and joon - en iyi erkek oyuncu - komedi/müzikal
1995 - ed wood - en iyi erkek oyuncu - komedi/müzikal
2004 - pirates of the caribbean the curse of the black pearl - en iyi erkek oyuncu - komedi/müzikal
2005 - finding neverland - en iyi erkek oyuncu - drama
2006 - charlie and the chocolate factory - en iyi erkek oyuncu - komedi/müzikal
2007 - pirates of the caribbean dead man's chest - en iyi erkek oyuncu - komedi/müzikal

oscar:
2004 - pirates of the caribbean: the curse of the black pearl - en iyi erkek oyuncu
2005 - finding neverland - en iyi erkek oyuncu
(lord esseginziki, 22.01.2008 21:46 ~ 21:52)

**etrafta gördüğüm reklamlardan anladığım kadarıyla bu ay rolling stone dergisinin* kapağında falan resimleri kullanılmış, ve özellikle metroda her yerde kocaman ve harika suratıyla karşıma çıkarak yol boyunca eblek eblek sırıtmama neden olmuş kişi.*
(ashtraygirl, 07.02.2008 19:52)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Feb 10, 2008 6:03 pm 

**özellikle erkek arkadaşlar tarafından, "ben bu herifin giydiği kıyafeti giyip çıksam dalga geçersin ama" şeklinde yargılanan, akabinde google'dan en kötü fotoğrafları bulunup "işte beğendiğin adam bu!" diyerek kötülenen ama aslında mükemmel kelimesinin karşılığı olan tapılası adam.
(countess, 08.02.2008 00:33)

**ben bu adama özeniyorum arkadaş. bak bunu kolay kolay duymazsın benden. kendime çaktırmasam da kendimle barışık olma geyiği megalomanlığıma kadar gider hafiften çünkü. e insanız haliyle ne yapah?..neyse konumuza dönelim; ben bu adama özeniyorum. küçüklükten bir oyunculuk hayali vardır çünkü bende. bir kenarda durur hala. daha adamı hiç izlemediğim, tanımadığım zamanlarda ne zaman tiyatro için oyuncu seçimleri olsa damlardım hemen. neyse geldim 12-13 yaşlarına, lgs* dayandı kapıya, etkinlikler falan yalan oldu. gerçi yine tembelim, film falan izliyorum paso. neyse işte, bir ara tgrt'de edward scissorhands veriliyordu sürekli. arkadaşın biri de methedip duruyo "yok şöyle film, yok böyle film" diye. "iyi" dedim, "izleyeyim bakayım.". akşam yattım yatağa, izledim filmi. ağlayıp ağlamadığımı hatırlamıyorum ama epey etkilenmiştim. ama oyuncudan değil..pek sallamazdım oyuncuları o vakit. yani karizmatik rollerde değillerse (misal: neo - keanu reeves) çok dönüp bakmazdım "vay iyi oyuncuymuş" diye. yine de epey bir aklımda yer etmişti film. ee tim burton'ın elinden çıkmış bir kere, unutmak kolay değil. neyse, öyle kaldı işte bu film hatırımda. bir daha da uzun süre boyunca hiçbir filmini izlemedim bu adamın.

sene oldu 2003. pirates of the caribbean vizyona girdi. izlemedim. dandik diyen oldu, güzel diyen oldu ama neden bilmem gitmedim filme. sonra dvd'si falan çıktı. annem almış bir arkadaşından. oturduk, izledik beraber. hah işte ordan itibaren başlıyoruz b.ka sarmaya...ulan ağzım açık, adam müthiş oynamış. tamam, karizmatik rol, takibe başladık hafiften ama adam oynamış yahu bildiğin, sadece karizmayla falan da ilgisi yok.

neyse, daha önce de dediğim gibi, bu film sayesinde ben bu adamın işlerini hafiften başladım takibe. bir de bir arkadaşım vardır benim. 4 yaşından beri tanırım adamı. mahalleden. hep aynı şeyleri severiz, müzik olsun, film olsun vs. bu adamı da beraber takibe almıştık. bir gün bu arkadaşım geldi bize yine, sohbet ediyoruz, geyik yapıyoruz falan. "abi uzun süredir filme gitmiyoruz. bi bakalım neler varmış." diyerekten vizyonda ne var ne yok baktık. bir baktık ki johnny depp'in yeni filmi gelmiş; secret window. hemen o gün gittik filmi izlemeye, "vay " diyerekten çıktık filmden. adam yine döktürmüş çünkü.

neyse yine gel zaman git zaman bu adamı izleyedurdum. a nightmare on elm street, cry baby, ed wood, sleepy hollow, the ninth gate, the astronaut's wife, from hell, once upon a time in mexico, finding neverland, charlie and the chocolate factory, corpse bride, dead man's chest*, at world's end* ve son olarak da dün gece itibariyle dead man, izlediğim öteki johnny depp filmleri arasındadır. daha birçok önemli filmi var izlemediğim ama onları izlemem de gerçekten an ve maddiyat meselesi. ve her izlediğim filmde bana sürekli batan bir şeyler oluyor. her seferinde kendi kendime diyorum ki "ulan bu rolü oynamak için neler vermezdim.". hadi the ninth gate'i, the astronaut's wife'ı falan atın. filmler de dandik, roller de kıytırık ama çoğunlukla öyle olmuyor işte. bu gavat işini bilip, öyle güzel rollerde oynuyor ki, içim gidiyor her seferinde.

neyse daha duuuuur, daha gelmedik kallavi b.ka saran yerlere...nerden başlasam. mesela fransa'da aşık olmak. tanrının bir lütfu resmen anasını satayım. ve gidip vanessa paradis gibi mükemmel birini bulmak. bir dinleyin u2'nun one'ını backvocal-johnny depp destekli vanessa paradis'in ağzından bakalım. bu şarkıyı bu kadından dinleyip de kadındaki sıcaklığı hissetmeyen yoktur heralde. bir ara bir gavatlık yapıp mentor'u marlon brando'yu kıramadı gitti ada aldı. bir süre oranın keyfini çektikten sonra, bir suçluymuş* gibi hissettiği için adayı falan da s..tir etti.hala adaya sahip olduğu yazıyor orada burada ama ben kendisinin yalancısıyım.. eee üzerinden che guevara'nın yüzünü eksik etmeyen ve subcomandante marcos'u desteklediğini söyleyen bir adama da ada satın almak gibi bir gavatlık yakışmazdı zati..

daha bitmedi...

...herif iggy pop'la aynı kulisi paylaşmış, oasis'le beraber çalmış, chuck berry'nin alt grubu olarak çıkan the kids'in gitaristliğini yapmış...ulan adam keith richards'la oturup gitar çalma şerefine erişmiş!!!beni özendirmek için her şeyi yapıyor davar.neyse siz anladınız..çemkirmek, küfretmek falan bizim gibi duygudan yoksun odunların en güzel iltifat etme biçimidir.

uzun* lafın kısası; bu adam dünyada en çok takdir ettiğim insanlardan biridir. oynadığı her film izlenilesi, elini attığı her iş dönüp bir bakılasıdır. yıllar yılı yalancılık sandığım oyunculuğun bana ne olduğu öğreten insandır. altına imzamı atacağım birçok sözün sahibidir. *ölmeden önce, tanışmak, konuşmak, oturup gitar çalmak, aynı filmde oynamak istediğimdir.........
haaaaayııııığğğğğ dayanamıyoğğuuuuummm...ııınggh..
.
.
.
[caps]bödööffffffffffff[caps]................kız olsam verirdim be abi!.......oeehh beah!
(alijoe, 08.02.2008 14:52 ~ 19:21)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Feb 10, 2008 6:04 pm 

**yakışıklılığı bir yana oyunculuğuyla da heycanlandıran mükemmel bir aktör.
sweeney todd the demon barber of fleet street fragmanını izlerken az çok belli oluyor, canlandırdığı karakterle nasıl bütünleştiği.

(bkz: hayranıyız)
(bkz: severek izliyoruz)
(rabbit, 08.02.2008 15:15 ~ 15:16)

**her filminde kendisini geliştiren, çok çok çok iyi bir aktör. oynadığı karakterlere kendinden de bir şeyler katması yaratıcılığının göstergesi.
(olorinn, 08.02.2008 15:27)

**son 5-6 yıldır kendisinin oyunculuk performansı doruklardadır. adam 3 defa en iyi erkek oyuncu dalında oscar adayı oldu, şarap gibi maşallah.
(sambalici, 08.02.2008 15:29)

**bir gün röportajcının biri buna wynona ryder ile evlenip evlenmeyeceğini sorduktan sonra "bilmem, yarın iç çamaşırını değiştirecek misin?" yanıtını almış.

"bir de bilirsiniz belki, vakti zamanında bu adam kızının fotoğrafını çeken bir paparazziye dalıp hapse girmiş. kızı doğmadan önce de böyle bir sebepten girmişti içeri. neden her seferinde hapse gireceğini biliyor olmasına rağmen sürekli paparazzileri dövdüğünü sormuş adamın biri. cevabı o kadar hoşuma gitti ki orjinalliğini bozmadan copy paste yapmak istiyorum sayın okurlar..

"the beauty, the poetry of the fear in their eyes. i didn't mind going to jail for, what, five, six hours? it was absolutely worth it."

(alijoe, 09.02.2008 00:23)

Çevirisi : " Onların (yani paparazzilerin) gözlerinde ki korkunun şiirsel güzelliği uğruna , ne yani... 5 , 6 saatlik hapise girmek ?... buna kesinlikle değerdi "

**dünyanın en iyi aktörlerinden biridir bence lakin bir adam makas eller ve daha sonra karayip korsanları gibi bu kadar tezat filmlerde bu kadar nasıl iyi oynar diye düşünülünce ortaya çıkarki bu adam aktörlerin ilahıdır.fiziksel değerinden hiç bahsetmiyorum bakmak yeterli.
(naturevariant, 09.02.2008 00:44)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Feb 27, 2008 2:58 pm 

Johnny depp için yazılmış bir şiir :(dirty pirate arkadaşımın ellerine sağlık)

Image

tarif mi edeyim seni?
nasıl anlatsam,
nereden başlasam ki?
olmayacak,bulamayacağım
cümleler, kelimeler değil
mırıltılar, nefesler bile
nasıl ki karşında olsam
göz kırpmaya bile
yetmeyecekse gücüm
tarifin de öyle
mümkün olmayacak
dene mi diyorsun?
kalbim mi hafiflesin?
dinle öyleyse:
ellerin...
önce ellerin...
bükük, ince, zarif parmakların
kararsızca dolanmış birbirine
iki elin
ama iş gönlümüzü fethe gelince
ne kararsızlık, ne birşey
silah da, ustura da
kılıç da, kitap da
kalem de, sigara da
eline ait gibi
bütün seninle
ne eksikliği, işte tam öyle birşey
bir o zaman kuvvet bulur
narin parmakların
bir de
kalbinin parçalarını tutarken
vanessa'n vardı
adının her hecesi
sana cennet suyu gibi
lily rose'un soluduğun hava gibi
jack'in her gülümseyişi dünyanın hazineleri
her biri sendin
onlara bakar kendini görürdün
biz sana bakardık
dünyayı
ve ötesini
öldü sanmıştım, derdik
hiç olmamış hatta
ama oradaymış
meğerse onun gözlerinde
masumiyet de
insanlık da
aşk da
saflık da
ve adını bile bilmediğimiz
ad vermeye çekindiğimiz
veremediğimiz için yerin dibine geçtiğimiz
ne varsa vardı sen de
varsın görmesin fani dünyanın yarısı
değil mi ki don kişot da deli
che de hayalci
edward da rezildi
gerçek ya da değil
fani dünyada
sonsuzlukta sevmedik mi hepsini
hep seni
gördün mü olmadı
anlatamadım seni
kalbim bir açılsa
kanımın her damlasında
başka bir bakışının kırmızısı
olmayacak koca adam
gülemeyeceğim rahat
dökemeyeceğim içimi
ama yine de
çoğalacak her an
ama hiç birleştiremeyeceğim
yap-boz bitmeyecek
tam olduğun gün zaten öleceğim
hep çoğal içimde
hiç tamamlanma
bu açlık için
yaşamaya değer
farkında olmasan da...

yazan : dirty pirate

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat Mar 15, 2008 8:16 am 
Yeni üYe
Yeni üYe

Johnny Depp nasıl biri mi?

Geçen Yaz Dedeciğim bizde kalmıştı.
O akşam kimsecikler yok, evde Dedemle yalnızız.
Dedeciğim kendi odasında namazını kılmaktaydı bende koca salona kuruldum, önümde leblebi ve cola'm, Johnny'nin Finding Neverland'ını izliyorum, belki 10uncu kez.

Dedem geldi salona, yanıma oturdu. Ne seyrettiğimi sordu, bende filmin konusunu biraz anlattım. Tabi anlatırken, ben Johnny'i övemeden anlatamam : )

"Kız , bu keratayı anlatırken sesin titriyor, kim ki bu Şony ?" diye sorduğunda, ben büsbütün coşup Johnny'nin sinema dünyasında ki farklılığını anlatmaya çalıştım.

Bir yandan da kalkıp, bende ki tüm Johnny filmlerinin DVDlerini çıkardım. Her filminden kısaca Johnny'nin göründüğü kısımları gösterdim.
Bir ara Dedem :" Şu bıçak elli beyaz suratlı çocukla, bu kazanova herif aynımı yani?" diye sordu.
Bende :" evet Dedeciğim, Makaseller de ki ile Don Juan da ki kişi aynı. Johnny Depp!" dedim.
Daha sonra "Karanlıktan Önce" de ki Subay ve Transeksüel BonBon'u gösterdim, ve ardından, Willy Wonka ile Karayip Korsanı Kaptan Jack'i gösterdim. Dedem şaşkınlıkla izledi hiç sesini çıkarmadan....

Dedem baktı baktı, sonra bana dönüp:" Şu hergeleyi anlat hele bi, neyin nesi, napıyo ?"
Bende Vanessayı, aşkını, düzgün aile babası hayatını, çekingen ve utangaç ve mütevazi oluşunu, çocuklarına nasıl taptığını, paraya önem vermediğini , sanatını ne kadar ciddiye aldığını falan anlattım.

Dedem beni dinledikten sonra:" Bu adam, hergele falan değilmiş kızım, değilmiş. Bu düpedüz Allahın sevgili kullarından. Tak bakalım bi filminide beraber izleyelim, baştan sona" dedi.

"Köstebek"i taktım , birlikte izledik.
Dedem, çok keyif aldı.

Film bitince ayağa fırladı:" Töbe estağfurullaaaah, yatsı namazını unuttum... " dedi ve salondan çıkarken bana dönüp :" Sevgi çok kıymetlidir yavrum. Hayatta neyi ve kimi sevdiğini BİLECEKSİN. Bu fani dünyadan giderken, herşeyimizi geride bırakıp da gideriz. Sevgimizden başka. Bir tek sevdiklerimize olan sevgimizi götürürüz beraberimizde. Şu Şonny denen insan, Rabbimin kullarının sevgisini kazanmış. Ne mutlu ona." demişti.

Namaz niyazında olan, öğretmen emeklisi Dedeciğimi bile BU denli etkileyebilen biridir işte bu Johnny Depp. Öyle biri işte!

Başka söze gerek var mı? ; )

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat Mar 15, 2008 3:17 pm 

suzi wrote:
Johnny Depp nasıl biri mi?

Geçen Yaz Dedeciğim bizde kalmıştı.
O akşam kimsecikler yok, evde Dedemle yalnızız.
Dedeciğim kendi odasında namazını kılmaktaydı bende koca salona kuruldum, önümde leblebi ve cola'm, Johnny'nin Finding Neverland'ını izliyorum, belki 10uncu kez.

Dedem geldi salona, yanıma oturdu. Ne seyrettiğimi sordu, bende filmin konusunu biraz anlattım. Tabi anlatırken, ben Johnny'i övemeden anlatamam : )

"Kız , bu keratayı anlatırken sesin titriyor, kim ki bu Şony ?" diye sorduğunda, ben büsbütün coşup Johnny'nin sinema dünyasında ki farklılığını anlatmaya çalıştım.

Bir yandan da kalkıp, bende ki tüm Johnny filmlerinin DVDlerini çıkardım. Her filminden kısaca Johnny'nin göründüğü kısımları gösterdim.
Bir ara Dedem :" Şu bıçak elli beyaz suratlı çocukla, bu kazanova herif aynımı yani?" diye sordu.
Bende :" evet Dedeciğim, Makaseller de ki ile Don Juan da ki kişi aynı. Johnny Depp!" dedim.
Daha sonra "Karanlıktan Önce" de ki Subay ve Transeksüel BonBon'u gösterdim, ve ardından, Willy Wonka ile Karayip Korsanı Kaptan Jack'i gösterdim. Dedem şaşkınlıkla izledi hiç sesini çıkarmadan....

Dedem baktı baktı, sonra bana dönüp:" Şu hergeleyi anlat hele bi, neyin nesi, napıyo ?"
Bende Vanessayı, aşkını, düzgün aile babası hayatını, çekingen ve utangaç ve mütevazi oluşunu, çocuklarına nasıl taptığını, paraya önem vermediğini , sanatını ne kadar ciddiye aldığını falan anlattım.

Dedem beni dinledikten sonra:" Bu adam, hergele falan değilmiş kızım, değilmiş. Bu düpedüz Allahın sevgili kullarından. Tak bakalım bi filminide beraber izleyelim, baştan sona" dedi.

"Köstebek"i taktım , birlikte izledik.
Dedem, çok keyif aldı.

Film bitince ayağa fırladı:" Töbe estağfurullaaaah, yatsı namazını unuttum... " dedi ve salondan çıkarken bana dönüp :" Sevgi çok kıymetlidir yavrum. Hayatta neyi ve kimi sevdiğini BİLECEKSİN. Bu fani dünyadan giderken, herşeyimizi geride bırakıp da gideriz. Sevgimizden başka. Bir tek sevdiklerimize olan sevgimizi götürürüz beraberimizde. Şu Şonny denen insan, Rabbimin kullarının sevgisini kazanmış. Ne mutlu ona." demişti.

Namaz niyazında olan, öğretmen emeklisi Dedeciğimi bile BU denli etkileyebilen biridir işte bu Johnny Depp. Öyle biri işte!

Başka söze gerek var mı? ; )

canım bu güzel paylaşım için çokkkkkkkk teşekkürler iyiki bizlerle paylaştın .okurken çok büyük keyif aldım

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri Mar 21, 2008 7:59 am 

***public enemies filminin Set çekimleri esnasında orada bulunan biri IMDB sitesine bunu yazmış:

Ben sadece şunu söylemek için yazıyorum buraya; Johnny Depp Hollywood aktörlerin en nazik ve hoş aktörü olmalı.

Geçen gece, ben onun Public Enemies set'inden çıkışını bekliyordum, ve bizler sokağın aşağısında beklemek zorundaydık.

Aniden güvenlik görevlileri gelip, bizlere Johnny Depp'in hepimize imza vereceğini söyledi.

Böylelikle biz 200 kişiyi tek sıra halinde dizdiler ve Johnny bütün bu sıra boyunca ; her birimizle şahsen konuşarak ve imza vererek yürüdü.
Onun bu kadar nazik olabilmesine inanamadım - çünkü güvenlik o kadar sımsıkı onun etrafındaydı ki, eğer istemeseydi bizi görmek zorunda bile değildi!
Ne kadar harika bir aktör ve insan!

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri Mar 21, 2008 4:47 pm 
Paylaşımcı üYe
Paylaşımcı üYe

yorumlar süper :D çok güzel anlatmışlar

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat Apr 12, 2008 4:22 pm 

dizi_maniac (suzi) ye bu paylaşım için çokkkkkk teşekkürler

"Evvelsi gün bir alman tv kanalında açık oturumda gençler : hangi çağda doğmak isterdin ve hangi ortamda? sorusuna yanıtlar verdiler.

Kimileri orta çağda,kimileri elvis presleyin kızı olarak, kimileri fransa devrimi zamanında, kimileri Napolyonun oğlu olarak, kimileri Kolumbus'un gemisinde amerikayı keşfederken, v.s yanıtlar verirken... bir tanesi ona sıra geldiğinde şöyle dedi:
"Ehrlich gesagt kümmert es mich überhaupt nicht ob ich in einem reichen umfeld, oder abenteuerlichen umfeld auf die welt komme. Das ist mir echt schei.egal! Jederzeit und jede zeit ist mir recht, haupotsache Johnny Depp ist zu der zeit auch auf der welt!"

çevirisi:" Dürüst olmam gerekirse, zengin veya maceralı bir ortamda doğmam falan beni hiç ilgilendirmiyor. Umurumda değil bunlar. Her dönem ve ortam bana uyar, yeterki o dönem de Johnny Depp de doğmuş olsun!" dedi ....

Bunun üzerine herkes güldü ve alkış koptu

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu May 01, 2008 4:22 pm 

*Oscar töreni esnasında Depp-Paradis çiftini yakından gözlemleyen birinin yazısı bu.
İkisinin ne kadar birbirleri ile uyumlu olduğundan bahsediyor. Aralarında konuşmadan anlaşıyor gibiler, diyor. Daima el ele gezdiler, ayrılmamaya özen gösterdiler, diyor.
Vanessa bir ara gazetecilere poz vermek için kırmızı halının kenarına doğru yürümek zorunda kaldığında, Johnny'nin elini bırakmış ve gazetecilere güzel siyah elbisesi içersinde poz verdiği esnada Johnny de yanına gelenlerle , Vanessa'ya sırtı dönük olarak konuşmaktaymış.
İkiside birbirlerine bakmadıkları halde, aynı anda birbirlerine doğru ellerini uzatmışlar. Ne Vanessa bakıyormuş arkasında Johnny napıyor diye, nede Johnny görebiliyormuş arkasında ki sevgilisini, ama ikiside aynı anda birbirlerine bakmadan ellerini arkalarına doğru uzattıklarında, elleri kavuşmuş ve aynı anda yürümeye devam etmişler.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu May 01, 2008 4:22 pm 

*61 yaşında ki Paul Robinson ismindeki bir Büyükbaba, Johnny'e çok minnettar olduğunu söylüyor.
Ocak ayında hastalığına yenik düşerek vefat eden 8 yaşında ki torunu Mark Westwood'un beyninde agresif bir tümör vardı.
Torunu Mark tam bir Karayip Korsanları hayranymış.

Johnny Depp bunu duyunca, üzerine Kaptan Jack kostümünü giyerek bir e-mail videosu çekmiş ve onu Mark'a göndermiş.
O video'da -Başını dik tutmasını, onun mücadelesine hayran kaldığını ve ona bol şans dilediğinden falan bahsetmiş-.

Büyükbaba Paul Robinson, torunu Mark'ın bu 35 saniyelik video'yu tekrar tekrar izlediğinden bahsediyor ve onun için çok şey ifade ettiğinden.
Johnny Depp'e sonsuz minnetlerini dile getiriyor.
Aynı zamanda da Johnny imzalı bir resmini göndermiş çocuğa.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat May 03, 2008 11:05 am 

JOHNNY DEPP SEVGİSİ

atarmı bu kalp sen olmasan
johnny diye bağırır mı bu kalp
ne olur johnny gel türkiye ye
hasretinle öleceğimmm

sadece ben değilll
neredeyse;;;
tüm türkiye seni seviyor,,
süpersin süpersin

sen:::
iyi bir oyunucu
iyi bir baba
iyi bir eş ve en önemlisi
kalbinde hiiçç kinin olmaması

seni tanıdığıma o kadar çok memnunum ki
şunu bil::::
senin için canımı bile feda ederim::
johnny johnny

duygusal filmlerinde bile
hayranlarını
kendinlen birlikte ağlatıryorsun
sen gülünce hayranlarında senlen gülüyor...

işte bnm johnny bu
hayranlarından sevgisini esirgemeyen johnny
sempatikliğini esirgemeyen johnny
işte bnm johnny buu

johnny i anlatmaya kalkarsam
klavyenin anası ağlar,kafiyeler uymadı
ne yapalım bu da hilalin hali

HİLAL OKUTAN

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun May 25, 2008 7:49 pm 

"Nefer Tua" arkadaşımızın yazısından :

geçen sene şubat ayıydıı siteleri geziyodum yabancı bi fan sitesiydi resimlere bakmak için girdim orda son dakika olarak johnny depp sitemizde sizlerle sohbet ediyoo falan yazıyodu hemen üye oldum siteye girdim yalnız bi sıraya göre sohbet ediliyodu bana 8 kez sıra gelmişti çünkü sonlarına yetişmiştim iştee öncelikle Türkiye'den olduğumu kendisinin oyunculuğunu çok beğendimi söyledim oyunculuğu ile ilgili bi kaç soru sordum mesela rollere nasıl adapte olduğunu nasıl bu kadar inandırıcı olabildiğini falan o da bunun hem yetenekle hemde yılların deneyimiyle ilgili olduğunu falan söyledii bide mesleğini sevmesiyle ilgili olduğunu okuyup okumadığımı sordu arkeolog olcam dedim wow falan demişti gerçekten süper gibi şeyler yazmıştı bütün filmlerinin Türkiye'de çok beğenildiğini bir çok fan sitemiz olduğunu falan söyledim bi de Türkiye'ye neden gelmediğini sordum hanii çok seviliyorsunuz buraya gelmeniz bizi gerçekten çok mutlu eder dedim o da pek yurt dışına çıkmadığını söyledi genellikle sevgilisi sebebiyle Fransa Amerika arasında mekik dokuyomuş yalnızca film çekimleri için başka ülkelere gidebildiğini söyledi onun dışında Türkiye'yi merak ettiğini özellikle İstanbul'u görmeyi istediğini söyledi giden arkadaşları varmış onların anlattıkları sebebiyle merak ediyormuş tekrar onu ne kadar beğendiğimden söz ettim bazen tiyatrolarda görev aldığımı söyledim bana bi öneriniz varmı dedim öncelikle sinema ve tiyatroyla ilgilenmeme mutlu olduğunu söyledi bide şaşırdığını söyledi hem arkeolog hem oyuncu değişik bi karışım dedii dediki kendini karakterinle bütünleştir oynadığın karakter olunca kendini unut o karakterin içinde böylece daha inandırıcı olur ve zevkini yaşarsın dedi bi de sakın vazgeçme ve kendini geliştir dedi başarılar diledii teşekkür ettim zaten sonlarına yetişmiştim yani biraz daha konuşup çıktı ama bana şunu söyledii '' güzel bi sohbet oldu ayrıca teşekkür etmek istiyorum sohbet boyunca bana özel hayatımla ilgili tek bir soru bile sormadın. merak etmiyor musun? '' bende dedimki '' o sizin özel hayatınız beni ilgilendireceğini sanmıyorum ama tabiki çocuklarınızla ve eşinizle güzel bir hayatınızın olmasını diliyorum '' dedim teşekkür etti ve Türkiye'deki hayranlarıma sevgilerimi ilet dedi sonra da çıktıı

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Jun 04, 2008 3:45 pm 

**sweeney todd rolüyle tekrar saygı duyduğum yetenekli oyuncu .
(mini mocha, 17.2.2008 16:12)

**bay mimik diyerek tabir edebilirim kendisini.en iyilerden birisi olduunu düşünüyorum bu konuda.
(rezilkepaze, 17.2.2008 18:27)

**türk versiyonunun haluk bilginer olduğunu düşündüğüm gerçek ve iyi oyuncudur, her rolü mü muhteşem oynar bi oyuncu dedirten, işinin hakkını veren, ikizler burcu erkeği.
(türkkahvesi, 17.2.2008 18:43)

**büyülenilecek tüm unsurların toplandığı bünye..her sey var adamda!oynadığınız rolde kendinizden bir şeyler var mı diye soran gazetecilere "her rolümde ufak da olsa var, eğer olmasaydı yaptığım oyunculuk değil yalancılık olurdu"derken artık zekasına da hayran kaldığım, allah beni evlendikten sonra bu adamla karşılaştırmasın diye dualarımda ismini eksik etmediğim üstün yetenekli oyuncu
(hiro, 25.3.2008 21:17)

**14 haziran'da vanessa paradis'le evleneceğini açıklayan aktör.
(sorunsendedegilbende, 19.4.2008 11:45)

**eşcinsel olmamama rağmen aşık olduğum adam, idolüm.(°bkz: parçala beni coni)
(my jekyll doesnt hide, 4.10.2007 04:09)

**tim burtonin cocuklarinin vaftiz babasi.
(plankton, 17.2.2008 16:04)

**sevilesi izlenilesi yemeyip yanında yatılası insan...ınsanmıdır oda tartısılır..insanustu warlık..yakısıklıdır hemde cok oyleki willy wonka olarak bile tapılır guzel yuzune insanı dudak fetisi yapar..aynı zamanda jenerasyonun en iyi oyuncusudur hıc oscar alamasada olsundur gonullerin oscarı onundur...oyunculugu ve yakısıklıgıyla al pacinoyu bile kendine hayran bırakmıstır...harika filmlerle dolu kariyerine elm sokagı ile baslamıs kaptan jack sparrow ile doruk noktasına ulasmıstır ama aslında karayip korsanlarından cok daha iyi filmleri vardır hepsini ziledim ordan biliyorum (°bkz: benny and joon) ne mutluki o hic biz zaman basit bi teen idol olmayı tercih etmemis hollywoodda farklı bir oyuncu olmustur ayrıca dahi yonetmen tim burtonun kadrolu elemanıdır benimde kalbimin kadrolu elemanıdır kendisi..
asıgım ulan...
(denn, 18.6.2007 18:11)

**karayip korsanlarının üçüncü bölümünde milletin izlerken salyasını akıttığı sağlam oyuncu kişi.tiyatro sahnesindeki gibi abartılı oyunculuğu kimseye abartılı gelmeden yedirir.karaktere yürüyüşünden mimiklerine kadar çalışır.o artık başka bir adam olmuştur.karizmatik bakacam, kameraya şekil yapıcam diye oynamaz hocam.sağlamdır.
(marlasinger, 7.6.2007 08:01)

kaynak:.iusozluk den alıntı

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Jun 09, 2008 2:11 pm 

İYİKİ VARSIN JOHNNY

365 sayfalık bir öykü başllıyor..senin için
heergüne bir yaprak saklıyorum
her yaprağa bir öykü sığdırıyorum senin için
adıda(hayranlık)
nice güsel öyküler senin olsun İYİKİ DOĞDUN

160 kısa karaktere neler sığdırabilrim diye
düşünüyorum ancak aklıma
mutlu bir yaş ve sevgi dolu nice yıllar dilemekten
başka bişe gelmiyor
seni seviyorum:johnny

artistler yıldıs gibidir...en ii yıldıs da sensin
oo yıldızları her zaman görmeyis
ama her zaman senin varolduğunu biliris
seni düşündüğümüsüde bilirsn
DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN

dizifilm hoşgeldin diyor..sağlık ve mutluluk diliyorus..saten mtlusun

bir yıl daha bitti..senlen beraber
ama sen bunun farkında bile değilsin
geride bıraktıklarımıs arkada kaldı..
ama şunu unutma kiiii
hatırlanacaksın be johnny
İYİKİ DOĞDUN

biraz şans biraz sevgi ve sabır
birer parça zaman,başarı ve memnuniyetide eklersek
malzemelerin hepsini karıştırıp
senin için uzun ve dileklerinin gerçekleştiği
bir HAYAT PASTASI yapabilris sanırım
NİCE YILLARA

güneş her zaman senin için doğsun JOHNNY
İİKİ DOĞDUN NİCE YILLARA

bugün belkide çok kişiden D.GÜNÜ msj ları alcaksın
ancak şuan okudğun farklı
çnkü tümüyle sevgiyle yazılmış bu msj
İİKİ VARSIN

yeni yasın dilediğin tüm güzellikleri
beklemediğin sürprislerle getirsin
yeni yaşında yanın da olmasak da ailen yanında
ama bizde aile sayılırıs ama büyük sevgi dolu bir aileiz
MUTLU YILLARA

yaşın kaç olursa olsun
herşeyin en güzeli seninlen olsun
nice mutlu neşeli ve yaşam dolu yaşayışlara
D.GÜNÜN KUTLU OLSUN

saatlerdir parlak bir fikir arıyorum
sana hoş bir msj yazabilmek için
ama iiiki DOĞDUN BE johnny

kısa bir msj olmalı bu
sana binlerce öpücük ve sevgi
yolluyorum burada uzakda olsa...
bilki hep sevileceksin
D.G.K.olsun

güneş kadar sıcak
kar tanesi kadar berrak
yağmur kadar saf ve temis
bir İNSAN
D.G.Kolsun

gelemedik ama unutmadıkda
D.G.K.olsun
tüm güzellikler ve hayırlı işler seninlen olsun
zaten seninle
nice yıllara

dünayada eşsiz bir güzellik varsa
onlarda kalbindedir
hayatın bundan sonra kalbinin
güzelliği gibi geçsin
İİKİ VARSIN İİKİ DOĞDUN

D.G.Kolsun
tüm mutlu yarınlar seninlen doğsun
zaten her sabah senlen uyanıyorum,
doğum günü hediyen olarak
KALBİMİ veriyorum
artık kabul etmek veya etmemek sana kalmış
İİKİ DOĞDUN BE johnny

diyorum ve sonsuza dek diyeceğim
İİİKİ DOĞMUŞSUN İİ VARSIN
NİCE MUTLU YILLARA

yaşaın olmuş 45 bnm için fark etmes
ama ben yoruldum...tek kelimeyle
İİKİ VARSIN
VEEEE
İİKİ VARSIN johnny.johnny.johnny

[b]HİLAL OKUTAN (DİZİFİLM)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Jun 09, 2008 2:17 pm 

Ben sevmeyi pek bilmem.Misalen arkadaşımı çok da sevsem öyle sarılıp öpmem sürekli.Misalen aşık olsam, basiretim bağlanır, iki kelime edemem,belli olacak diye.Bazen şüpheye bile düşerim kendimde ben bunu sevmiyor muyum? diye.Cevap:Yoo gayet de seviyorum.Eee niye anlatıyorum ben bunları?Gelecez oraya.Neyse severim, sevdiğime elimden geleni yaparım da ne zaman bişey yapmaya kalksam bulaşır elime yüzüme...E hani belli edecektik?Etmez olaydık.Karşımdaki bilir, eş, dost, arkadaş onu sevdiğimi de, kimi insan anlatmadan anlaşılma aşığıdır.Müracaat bana değil, Yaradan'a...Eee niye anlatıyorum ben bunları?Gelecez oraya.Ben böyle düşünürken aaa bi' baktım şöyle bi' adam geliyo hayatıma hayatıma...Böyle arkasında Kentucky rüzgarı esiyor falan.Böyle anlatıyor biraz biraz da gözleri dalıyor,dertleniyor arada, tellendiriyor bi2 tane.Bu dalıp gittikçe benim düşünceler de bi' dalıyor" ben bunu daha önce yaşamıştım oldum" deyiveriyorum.Velhasıl yavaştan çakıyorum meseleyi...Aaaa, bu da anlaşılmak istiyor ya, böyle bakılıp bakılıp anlaşılmak... Neyse aradan bi'kaç yıl geçti geçmedi bulundu çok şükür ona bi' anlayan, bi' de baktık ki eleman anlaşılmayan haliyle süperken,bi' de anlaşılan olunca daha bi' ivme kazanmış, ona da bi' hal,tavır,anlama yetisi gelmiş.Eeee niye anlatıyorum ben bunları?Geliyoruz az kaldı.İşte anlayış gelince baktık aa bizi de anlıyor yai bayağı bayağı hem de.Öyle bir anlıyor ki çok fena kanımız kaynıyor kendisine.O kadar nadir bir varlığı seviyoruz hep beraber, adam gibi sevgisini paylaşmayı da biliyoruz.Aaaa meğer o öğrendiği sevgiyi bize de öğretiyormuş saat başı ücret almadan... O yüzden 9 Haziran'ı "Sevgiyi Öğrenme Bayramı" ilan etmişiz.Her 9 Haziran'da sevmeyi daha çok öğrenmiş öğrenciler olarak kırmızı kurdeleleri takıyoruz.Şimdi geldim oraya:Ben öğrendim mi sevgiyi belli etmeyi?Stajyerim, uğraşıyorum.Hocama da saygılarımı sunuyorum,hayatıma bunun dışında renk, zevk, ilgi, masumiyet ve daha birçok şey kazandırdığı için.Bugün dizifilm sınıfında hocanın doğumgünü kutlanacak.Öğrenciniz dirty pirate doğumgününüzü kutlar,nice senelere mutlu,huzurlu,bizimle girmenizi diler(Aha da buydu anlatacağım)

yazan :dirty pirate (dizifilm)

JOHNNY'YE...
Seni seviyorum
Çünkü...
Çok sıradansın
Ailenin,çocuğunun yanındasın
Evinin başındasın
Mutluluk yarışındasın
Böyle sıradansın
Ve böylece sıradışısın
Seni seviyorum
Çünkü...
Çok sıradışısın
Filmde,evde çok farklısın
Bir gözle bin bakarsın
Aaa, bir bakarız aynısın
Böyle sıradışısın
Ve böylece harikasın
Seni seviyorum
Çünkü...
Çok harikasın
Alemin devasa karizmasısın
Bir sigara tutarsın
O illeti bile yakıştırırsın
Böyle harikasın
Ve böylece yaratıcısın
Seni seviyorum
Çünkü...
Çok yaratıcısın
Bi' ajan bi' korsansın
Bazen biraz intikamcısın
Makyaj ardında "insan" sın
Böyle bukalemunsun
Ve böylece masumsun
Seni seviyorum
Çünkü...
Çok massumsun
Düşün ki palyaço seni korkutsun
İstersin ki dürüstlük olsun
İsterse "Hiçlik Diyarı"nda varolsun
Böyle masumsun
Ve böylece gerçeküstüsün
Seni seviyorum
Çünkü...
Çok gerçeküstüsün
Fersahlarca uzaktan içimi görürsün
Birini kırmaya üzülürsün
Dokunmaya kıyamam parçalanır,bölünürsün
Böyle gerçeküstüsün
Ve böylece narinsin
Seni seviyorum
Çünkü...
Çok narinsin
İtiraf etmesen de romantiksin
Aşkını hiç gizlemezsin
Hayata"onunla" gülümsersin
Böyle narinsin
Ve böylece babamsın
Seni seviyorum
ÇÜNKÜ...
ÇOK "BABA"SIN
RÜYALARIMIN ADAMISIN
HAYIR,HAYALİ DEĞİLSİN YATAĞIMIN
IŞIĞISIN HAYATIMIN
BÖYLE"BABA"SIN
VE BÖYLECE DOĞMUŞSUN
SENİ SEVİYORUM
ÇÜNKÜ
İYİ Kİ DOĞMUŞSUN
9 HAZİRAN'DA GÜNEŞİ BİLE DONDURMUŞSUN
GÜLÜŞÜNLE DÜNYAYI DOLDURMUŞSUN
KİM TAKAR EVLİSİN,BOŞSUN?
BÖYLE DEPPDERİN BAKIYORSUN
VE BÖYLECE DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN!

YAZAN:DİRTY PİRATE (DİZİFİLM)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Jun 09, 2008 5:20 pm 

UFUKTAKİ KIZIN RÜYASI

J'ohnny'nin gözlerine takılmış bir gün gözleri,
O' zamana kadar fark etmemiş meğer bu siyah incileri.
H'er gördüğünde artık kalbi iki kere çarpacak,
N'e o bilecek ne de kimse duyacak.
N'afile artık uğraşmak, başka hayal yok gözünde,
Y'a Johnny'i görecek ya Johhny'siz ölecek.

D'üşler ülkesini süsleyen bir meleksin,
E'n masum duyguları yaşatan...
P'erdelerin arasından gülen bir güneşsin,
P'ırıl pırıl parlayan ve yüreklere dokunan...

yazan:pikachu

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat Jun 14, 2008 12:27 pm 

Buster Keaton, sinemanın siyah-beyaz döneminin eski komedyenlerinden. Charlie Chaplin ile aynı kefeye konulacak kadar yetenekli ve zeki bir adamdı. Buster Keaton'un bir çok filmi hala sinema tarihinin altın sayfalarında yer alır.

Eğer Benny ve Joon filmini izlediyseniz, o zaman Johnny'nin orada canlandırdığı karakterin büyük bir Keaton hayranı olduğunu ve Johnny'nin bu büyük üstadı derinlemesine inceledikten sonra oynamış olduğunu anlamışsınızıdr.

Bundan dolayı, eğer Keaton'un (Steamboat ve General) gibi bazı filmlerini yeniden çevirimi yapılacaksa mutlaka Johnny Depp'in yer alması gerektiğini düşünüyorum.

Başrolde Johnny Depp? Eğer onu üstadı canlandırmakta zorlanacağını düşünüyorsanız, Edward Makaseller de ki halini ve orada nasıl konuştuğunu ve karakterlerine nasıl derinlik kattığını hatırlayın, derim.
Böylesi bir film gişe rekorları kırmayabilir, ama Johnny'e çoktan hak etmiş olduğu Oscar'ına kavuşturabilir?

Depp oscarı ne kadar hak ediyor? Bir liste yapıp, geriye bakıp hatırlayalım. Bu filmlerinde ki incelikli ve mükemmel oyunculuğu için oscar heykelciğini kesinlikle hak etmişti:
• Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)
• Charlie and the Chocolate Factory (2005)
• Finding Neverland (2004)
• Fear and Loathing in Las Vegas (1998)
• Dead Man (1995)
• Don Juan DeMarco (1995)
• Ed Wood (1994)
• What’s Eating Gilbert Grape (1993)
• Benny & Joon (1993)
• Edward Scissorhands (1990)

Depp, kendi neslinin en büyük oyuncularından ve hala oscar'ı alamamış yaşayan en yetenekli aktörlerden biridir.

Yani belki de benim bu fikrimi, Depp'in yardımcıları okurda (hey bu dünyada herşey mümkün, neden olmasın?) ve Depp'in kulağına bu fikri fısıldarlarsa, gerçekleşebilir?

Eşim Keaton'u pek sevmez ama Johnny Depp hayranıdır ve Depp oynayacak olursa, ikna edebilmesi mümkündür, hm?

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Jun 15, 2008 4:55 pm 

suzi ye (dizi_maniac) bu paylaşım için çokkkkkkkkk teşekkürler

**Fransa da ki kasabada , akşamüstleri mutlaka kasabaya inip, bir cafe de oturup birşeyler içip sonrada uzun yürüyüşler yaparmış Vanessa ve johnny. Bunu adet haline getirmişler.
İşte o kasabada yaşayan, 3 çocuklu bir kadın, bir keresinde amerikan bir foruma gelip, Vanessa'nın bütün kasabalılar tarafından ne kadar kıskanç ve sahiplenici olduğunu çok iyi bildiklerini yazmıştı ve bir keresinde buna kendi gözleri ile şahit olduğuna.
Bir akşam Cafe 'nin önünde dışarda oturduklarında, bu Kadıncağızda en küçük kızı ve bir komşusu ile o Cafe'nin tam karşısında ki oyun parkındaymışlar. Tam parktan ayrılıp, onlarda Cafe de birşeyler içmeye geliyorlarmış...
O esnada lüks bir otomobil gelmiş ve içinden şık giyimli iki bayanla, iki erkek inmiş. Ve onlar Cafe'nin hemen yanında bulunan çok değerli eşyalar satan Antikacı Dükkanına girmişler.
Bir iki dakika sonra, o şık giyimli bayanlardan biri dükkandan çıkıp, dükkanın vitrininde ki bir şeyi incelermiş gibi yapıp, güneş gözlüklerini biraz burnunun ucuna indirip Johnny'e bakıp göz kırpmış. Johnny'de elinde okuduğu gazeteden başını kaldırıp kadına kibarca gülümsemiş.
Kadın bunun üzerine salınarak onların yanına gitmiş ve Johnny'e onun hayranlarından biri olduğunu söylemiş. Johnny teşekkür etmiş. Sonra kadın Fear And Loathing In Las Vegas Filmin yönetmeni Terry Gilliam ile çok yakın arkadaş olduklarını söylemiş ve terry hakkında birşeyler söylemiş.
Johnny'de bunun üzerine elinde ki gazetesini katlayarak önünde ki masaya bırakmış, ve ayakta kalmayın buyrun oturun diyerek masadaki boş bir sandalyeyi işaret etmiş.
Kadında oturmuş ve mini eteğinin içindeki uzun bacaklarını üst üste atarak, önce Vanessa'ya selam vermiş ve hatır sormuş... ve ardından Johnny ile birlikte Terry hakkında bir sohbete başlamışlar ve kahkahalarla gülüyorlarmış...
Vanessa birdenbire hışımla ayağa kalkmış...!!
O kadar hızla kalkmış ki, o kalkarken sandalyesi arkaya doğru devrilmiş. Garson hemen gelip sandalyeyi kaldırmış.
Vanessa masada ki kendi güneş gözlüğünü ve kitabını alıp Johnny'e :" Geç oldu. Daha oturacak mıyız?" diye sormuş.

Kadıncağız diyorki, o an da Cafe'nin içinde buz gibi bir hava esti. Herkes sohbetini bölüp onlara baktı.

Johnny hemen ayağa fırlayıp :" Elbette sevgilim. Evet geç oldu. Gidelim" demiş ve o mini etekli kadına dönüp , müsaade istemiş, sizinle kısada olsa sohbet çok hoştu, Terry'i madem ki önümüzde ki hafta göreceksiniz benden selam söyleyin demiş. Kadın da ayağa kalkarak elini uzatmış, Johnny'e kariyeri için iyi dileklerde bulunmuş. Johnny tekrar teşekkür etmiş, tokalaşmışlar.
Bu esnada Vanessa , veda bile etmeden Cafe'nin biraz ötesine gidip orada , sırtı Cafe'ye dönük beklemiş.
Johnny yanına gelir gelmez, hızlı adımlarla yürümeye başlamış.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Jun 18, 2008 11:34 am 

eksisozlukten alıntı :

**yeni bir dövme yaptırmıştır sol koluna "silence, exile, cunning" yazılı. james joyceun "a portrait of the artist as a young man" adlı kitabından alıntı sözler ile.
(snowberry, 17.06.2008 19:39 ~ 20:30)

**babam yaşında olmasına rağmen kızların "ne yakışıklı çocuk" diyebildikleri aktör. o yaşta adam torun sever, bişey yapar.
(l i o n, 18.06.2008 11:08)

itusozlukten alıntı:

**uçan adamdır.arizona dream de uçuyodu,benny and joon da uçuyodu, karayip korsanlarında uçuyodu, kah akıl hastaneleri tepelerinde, kah bayrak misali gemilerin direklerinde, yada kendi uçağını yapıyoken...pelerini olmasa da bu adam bi kahramandır*,insan değil uzaylıdır, başka bişeydir.
(blondie, 19.05.2008 02:10 ~ 02:13)

**sözlük tabiriyle candır, can.
(natalya casta, 23.05.2008 23:11)

**öyle birisi yok, yıllardır simone filmindeki gibi kandırılıyoruz. bir insan gerçek olamayacak kadar mükemmeliğe yakın olamaz heralde. yok işte johnny mohnny...
(boşgezeninboşkalfası, 14.05.2008 20:38)

**sweeney todd'daki görünümü ve pirates of the caribbean'daki davranış modeli kombine edildiğinde dünyanın en mükemmel erkeği diye nitelendirilebilir, insan evladı olduğuna inanılması zor er kişi. (bkz: hastasıyım)
(wykka, 14.05.2008 20:49)

**oynadığı hiç bir rol için johnny değil de keşke ... oynasaydı diyemeyeceğiniz, her rolün üstesinde gelmeyi başarabilmiş oyuncudur. bütün uzuvlarını, - ki özellikle ellerini - nasıl en iyi şekilde kullanabileceğini bilir. izlemesi sıkıcı filimleri bile - secret window - ağzınız açık izlettirme potansiyline sahiptir. pirates of the caribbean üçlemesindeki captain jack sparrow ve edward scissorhandsda edward rolüyle oyunculuğu arşa değmiştir. savvy?
(nickim kırk dokuz karakter olsun diye uğraşıyorum, 14.05.2008 20:27 ~ 20:38)

**çenesine, bakışına,saçlarına kurban olayım dediğim mükemmel oyuncu.çikolata filminde de oynamıştı,bir de ünlenmeden önce dead mandeki rolüyle beni kendine aşık etmişti.
sosyal olaylara duyarlı,tepkisini veren,tapılası yaratık.
pirates of caribbean'daki jestlerini fazla feminen bulanlar filan olmuştu zamanında; ama o bile yakışıyordu yahu.çekici.evet.
(liselle, 13.05.2008 18:50)

**johnny depp'i tanıdıktan sonra hayata bakış açımın ne yönde değiştiğinin belgesi bir alıntı:

-yeniden dünyaya gelseydin ne olmak istersin? doktor mu mimar mı?
+yok abi ben direkt vanessa paradis olmak isterim!
(pinkpillsandblueshots, 03.05.2008 00:16)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 44 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC