GÜZEL BİR KARŞILAŞMANIN HİKAYESİ-PE CHİCAGO PARTİDEN SONRA
HALK DÜŞMANLARI CHİCAGO TARAFINDAN SELAMLANDI
By Irene Michaels
June 18, 2009
Geçen Perşembe Halk Düşmanları'nın galasında AMC River Tiyatrosunun önündeki sahne görülmeye değerdi.Yüzlerce hayran Johnny Depp ve Christina Bale'in gelişini ayakta bekledi.
Johnny bu yılın başlarında Chicago'yu ve insanlarını sevdiğini söylemişti.Bu yüzden filmin ilk galası Chicago'da olmadığı taktirde galaya katılmayacaktı.Johnny ile birkaç konuşma yapma şansı yakaldım.İlki altı yıl önce Cannes Film Festivali'nde Güney Fransa'daki Hotel Du Cap'de gerçekleşmişti.
Tek başına oturuyordu ben de ''Yanına gidip sohbet etsem mi?''diye düşünmüştüm.Gittim ve konuşmaya başladık.Beni en çok etkileyen ise hayranlarına ayırdığı vakitte ne kadar cömert,doğal ve tatlı olduğuydu.
Bana,benim favorim olan,James Dean'i hatırlatıyordu.Otel lobisindeki insanlarla ilgili espriler yapıyordu,ona Chicago'dan olduğumu söyledim ''Birgün orada film çekeceğim.Orayı sevdim''diye cevap verdi.Ve aşağı yukarı altı yıl sonra :HALK DÜŞMANLARI
Depp ile konuşma şansını ikinci kez River East Sanat Merkezi'nde o akşam yakaladım.Filmdeki oyunculardan bazılarıyla aşağı indi,onlarla kalmak yerine,yerel halkın yanına gitti.
Hayranlarla konuşuyor,şakalaşıyor,arkadaşlarıyla fotoğraf çektiriyordu.Ben ayakta dikilmiş,tekerlekli sandalyeye mahkum bir arkadaşımla konuşurken Johnny geldi ve kendini ona tanıttı.Onunla tanışmaktan ne kadar mutlu olduğunu ve filmi beğendiğini umduğunu söyledi.Orada kaldı yaklaşık beş dakika onunla sohbet etti.Güvenliğin uzaklaştırma çabalarına karşı yerinden kıpırdamadı ve sohbete devam etti.
Bu kadar şefkatli olduğu için ona teşekkür ettim.Gülümsedi,beni kucakladı ,herkese hoşçakal dedi ve ayrıldı.Yaptığı çok ince bir davranıştı,arkadaşlarının da söylediği gibi o bu piyasadaki en vefalı,en merhametli aktörlerden biri.O gece oradan kendimi çok iyi hissederek ayrıldım.
''Teşekkürler Johnny''
çeviri:johnnylover