|
FINDING NEVERLAND - FİLM HAKKINDA
Johnny’nin Sözleri :
*** Yaşlanmak kaçınılmaz.Ama hiç büyümemek mümkün.Çocukluğundan kalma şeyleri koruyabilirsen-başkalarının gitmesini istemediğin yerleri,alışkanlıklarını-onları kaybetmeyeceğine inanıyorum.
*** Düşler Ülkesinin altında yatan düşünce,hayalgücünle kendi hayali dünyanı yaratmak.Hayal dünyamı görmek için gözlerimi kapatmama gerek yok çünkü hergün içinde yaşıyorum.Çocuklarım,sevgilim,hayatım….Olabileceği kadar mükemmel şekilde.
*** Sonsuza kadar çocuk kalabilme düşüncesi çok güzel ve buna inanıyorum.Yaşamlarının son döneminde küçük çocuklar gibi olan,onların enerjisine,merakına sahip bir sürü insan tanıyorum.Bence bunu koruyabiliriz.Bunu korumamız önemli.
*** Belirli bir izleyici kitlesinin peşinden gidiyor falan değilim ama bu film harikaydı çünkü kendi çocuklarım için kesinlikle Fear And Loathing’den daha izlenilesi bir film oldu.
*** (Hayal ürünü sahnelerin çekimi hakkında)Çok eğlenceliydi.Yetişkin bir adam için böyle sahnelerde oynamak ilginç oluyor.
*** Sanırım içimde hala ergenlik dönemimde sıkışıp kalmış olan bir parça var.Ama çocuk sahibi olmak size büyürken hissettiklerinizi yeniden hissettiriyor.Herşeyi çocuklarınızın gördüğü gibi görmeye başladığınız yeni bir alan açıyor.Sanki ilk kez görüyormuş gibi.
*** (Osuruk makinesi fikri hakkında)Fikir,’’’Çocukları güldürmek için ne yapabilirim?’’diye düşünmemle ortaya çıktı.Böyle şeyler yapmaya başlıyorsunuz ve bu çocuklara da bir şeyler yapma şansı veriyor sonra ortalık karışıyor.Yönetmen asistanları ve prodüktörler ‘’Tamam,burada kısıtlı bir zamanımız var.’’demeye başlıyor.Ve çocuklar koşuyor,çığlık atıyor,gülüyor.Kaos ortamını dizginlemek konusunda pek yardımcı olabildiğimi söyleyemem.
*** Her zaman izlediğiniz türden bir film olmaması en sevdiğim yanı oldu.Sevimli ve üzücü ama duyguları dürüst bir şekilde yansıtıyor.Bir şey olmaya çalışan bir film değil,zaten bir şey olan bir film.
Diğer Oyuncular ve yönetmenin Sözleri:
*** Rolünü dikkat çekmeden yapıyor ,size tamamen doğal olduğunu hissettiriyor.Dramatik bir sahneden,komik bir sahneye hiç zorlanmadan geçiş yapabiliyor.Performansı özünde öylesine büyüleyici ve kompleks ki rol yaptığını görmek çok zor hale geliyor.Marc Foster-yönetmen
*** Asla büyümek istemeyen bir adamı temsil etmek için Johnny mükemmel bir seçim çünkü yaptığı rol seçimlerinden içindeki çocuğu görebiliyorsunuz.Karaktere çok özel şeyler kattı,ikimizin de Barrie’nin olmak istediği adam olarak gördüğümüz karaktere saygı göstererek oynadı.Marc Foster-yönetmen
*** Yaklaşımları farklı.Dustin Hoffman,Johnny’nin geldiği okuldan çok daha farklı bir okuldan geliyor.Dustin,mükemmel gibi…Arabalar hakkında pek bilgim yok ama derler ki eski Ferrariler gibi bir araban varsa,mükemmel hızına ulaşmadan önce biraz sürmen gerekir.Dustin ,sekiz,dokuz,on kere sahne tekrarından sonra hızını buluyor.Isınıyor ve 16,17’nci çekimlerde altın performansını görüyorsunuz.Johnny 3 veya 4üncü tekrarda zirvede,onuncuya gelince yorulmaya başlıyor.Karşılıklı oynadıkları sahnede,Johnny 3 ve 5 arasında en iyi performansını gösteriyor,pike yapıyor,Dustin ise 8-25 arası.Johnny için zor oldu çünkü karşısındaki Dustin Hoffman,ikimizde onu çok seviyoruz,bizim için bir idol,bu yüzden devam etmeye,konsantre olmaya çalışıyordu.Marc Foster-yönetmen
*** Çocuklarla yakınlaştıkça birbirlerine daha çok güvendiler ve Johnny yaramaz tarafını daha çok açığa vurmaya başladı.Onlarla oyunlar oynadı,odasına davet etti.Çekimlerin son günü çocuklar için neredeyse trjediydi çünkü onu çok sevmişlerdi.Özellikle Freddie-kalbi çok kırılmıştı,ağlıyordu.Onlar bir aile oldular.Marc Foster-yönetmen
*** Kafasında tuhaf bir ördek şapkası ve yüzünde savaş boyasıyla Julie Christie’nin karşısında ciddi bir sahneyi başka kim oynayabilir ki?Marc Foster-yönetmen
*** Ben sessizliğe çok inanırım.Bu günlerde çok fazla diyolog yazıldığını düşünüyorum.Bence sesizlik,diyologtan daha güçlü konuşur.Bir bakış,bir mimik sözlerden daha çok şeyi ifade edebilir.Johnny de aynı fikirde.Az şey söylemeyi seviyor çünkü daha etkili olduğunu düşünüyor.Marc Foster-yönetmen
*** Johnny benim arkadaşım,gerçekten birinci sınıf bir insan.Düşler Ülkesinde onunla arkadaş olduk ve hala yazışıyoruz.Çok normal bir insan-sette yönetmenden çaycıya kadar herkesle selamlaşır.Freddie Highmore
*** Johnny kendi neslinde film yıldızı olmamak için özel çaba gösteren birkaç kişiden biri.O bir artist.Dustin Hoffman
*** Johnny Depp gibi insanlara nadir rastlanır.Bir aktörün nasıl olması gerektiği hakkında yaşayan örnek.Vücut dilini çok iyi kullanıyor.Çok uzun süre düşük sıralarda yer aldı ama kariyeri uzun ömürlü olacak.Sonunda hak ettiği ilgiyi gördüğünü görmek büyük bir zevk.Dustin Hoffman
*** Johnny bir centilmen ve çok komik.İngiliz komedi anlayışı var,Amerikan derisinde bir Avrupalı gibi.Ve inanılmaz derecede gözkamaştırıcı.Bu akılalmaz bir şey aslında.Ona ‘’İçki içiyor musun?’’die sordum.’’Evet’’dedi bana şaşkın şaşkın bakarak.Bende ‘’Cildin!’’ dedim.Çok güzel bir cildi var.Kate Winslet
*** Johnny eski moda yakalı bir akşam yemeği ceketi giyiyordu.Bu şeylere ne dendiğini bilmiyorum ama çok sıkı yakası vardı.Johnny’nin çevresindeki insanlara bakarak diyoloğunu söylediği bir sahne çekiyorduk.Ona ‘’Boynuna bir şey mi yaptın?’’dedim.’’Hayır,ceketimin yakası çok sıkı’’dedi.’’Sana yardım etmesi için birini bulmalıyız’’dedim.’’Hayır,hayır,problem yaratmak istemiyorum’’dedi.Ve Tanrıya yemin ederim sırf sorun çıkarmamak,setteki atmosferi dağıtmamak için tüm sahneyi o halde çekti,boynunu zar zor oynatıyordu,zar zor nefes alıyordu,acı içindeydi.O andan beri onu çok sevdim.Ne profesyonel diye düşündüm.Kate Winslet
*** Keşke size Johnny hakkında anlatabileceğim kötü bir hikaye falan olsaydı ama maalesef o sadece büyük bir keyifti.Muhteşemdi,çok eğlenceli,çocuklarla iyi anlaşan bir baba.İkimiz koca çocuklar gibiydik.Onun evine ailemle birlikte akşam yemeğine davet edildiğim bir sahne vardı.Gerilimin yüksek olduğu bir sahneydi,çocuklar doğru pozisyonu almaya çalışıyorlardı.Rol gereği durumun ne kadar rahatsızlık verici olduğu konusunda gülüşmeleri gerekiyordu.Bir çocuğa kameraya bakıp gülmesi gerektiğini nasıl anlatırsın?Johnny Depp sete bir osuruk makinesi getirdi,Julie Christie’nin sandalyesinin altında yerleştirdi.Kumandası da onun elindeydi.Tüm sahne boyunca çocukların gülüşmesi gereken yerde kumandaya basıyordu ve Julie Christie’den osuruk sesleri geliyordu.Nasıl olduğunu anlatamam,en küçüklerinin sandalyesinden yuvarlanacağını düşündüm,gülmekten kriz geçiriyordu. Bu da Johnny Depp’in kabuğunun içine gizlediği bir özelliği.Kate Winslet
*** Karakterlerimizin öpüşmemesinin harika olduğunu düşünüyorum.Çünkü bu,Barrie’nin onlarla kurduğu ailevi ilişkiyi korudu.Bundan memnun oldum ,bazı arkadaşlarım Johnny Depp ile öpüşmemekten memnun olduğumu söylediğim için deli olduğumu düşünüyor.Kate Winslet
çeviri:johnnylover