Login | Register

All times are UTC

It is currently Wed Dec 23, 2009 3:42 am

Welcome
<a href="http://metalheadtr.com" target="_blank">metalhead</a>
<a href="http://metalheadtr.com/forum" target="_blank">metalhead</a>

Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ] 
Author Message
 Post subject: Beyaz Şeytan ( Blow - 2001 )
PostPosted: Wed Jun 27, 2007 10:18 pm 
Paylaşımcı üYe
Paylaşımcı üYe

Image

Yapım Yılı: 2001
Süre: 122 dk

Oyuncular
Johnny Depp
-- George
Penélope Cruz
-- Mirtha
Franka Potente
-- Barbara
Rachael Griffiths
-- Ermine

Yönetmen
Ted Demme

Senarist
David McKenna

Müzik
Graeme Revell

Görüntü Yönetmeni
Ellen Kuras

.
1970'li yıllarda, toz kokain kısa bir süre içersinde gizli ve yasadışı bir uyuşturucu olmaktan çıkıp, milyarlarca dolarlık uluslararası bir ticaret kolu haline gelir. Öylesine büyümüştür ki, devlet yıkma ve yaratma gücüne sahiptir. Çoğu insan, kokainin bu yükselişinin ardında, sonuçları ne olursa olsun, para kazanmaya kararlı, güçlü Kolombiyalı kartellerin bulunduğundan haberdardır. Ne var ki, çoğu insanın bilmediği şey, Kolombiyalı uyuşturucu patronlarının, bunu gerçekleştirecek Amerikan bağlantılarına sahip olduğudur.

Sıradan bir taşralı Amerikan genci olan George Jung, Amerikan rüyasını kendince yakalamaya karar verir ve pazarlama becerilerini kullanarak, ABD'ye büyük çapta kokain ithal eden ilk Amerikalı olarak, kolej öğrencilerine, üst düzey yöneticilere ve Hollywood sosyetesine kokain satışını başlatır.

Kısa bir süre içinde Jung, adeta parayla yatıp kalkmaya ve çoğu insanın düşlerini süsleyen kuralsız bir yaşam sürmeye başlar. Ancak, ne yaparsa yapsın, gerçekten istediği tek şeyi elde edemez: Kimsenin elinden alamayacağı bir aşkı.[b]

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Jun 28, 2007 8:12 am 
<marquee> johnny depp</marquee>

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Aug 22, 2007 12:18 pm 

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Sep 03, 2007 11:35 pm 

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Sep 17, 2007 2:09 pm 
Yeni üYe
Yeni üYe

tesekkurler güzel film

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat Sep 22, 2007 9:59 am 
Paylaşımcı üYe
Paylaşımcı üYe

Image

Image

Image

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat Sep 22, 2007 10:01 am 
Paylaşımcı üYe
Paylaşımcı üYe

Image

Image

Image

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat Sep 22, 2007 10:03 am 
Paylaşımcı üYe
Paylaşımcı üYe

Image

Image

Image

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat Sep 22, 2007 10:03 am 
Paylaşımcı üYe
Paylaşımcı üYe

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Oct 18, 2007 10:37 am 

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Oct 18, 2007 9:42 pm 

Image

Image

Image

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Aug 04, 2008 1:03 pm 

Image

Image

Image

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Aug 05, 2008 9:26 am 

Image

Image

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Aug 05, 2008 9:28 am 

Image

Image

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Dec 03, 2008 12:50 pm 

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Mar 10, 2009 5:11 pm 

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Aug 20, 2009 1:03 pm 

BLOW - FİLM HAKKINDA

Gerçekten yaşanmış bir hikayeyi anlatan film Amerika’daki Kolombiya Kokaini’nin en büyük ithalatçısı haline gelen George Jung’ın inişli çıkışlı hayatını konu alıyor.

Johnny’nin Sözleri:

*** Umarım izleyici George’un başına neler geldiğini, verdiği karaları neden verdiğini,dönüştüğü adama neden dönüştüğünü anlayacaktır.Yaptığı birçok şeyin çocukken yaşadıklarıyla ilgisi var.Olmak istemediği her şey oldu.Anne babası gibi bir insana dönüştü.Umarım insanlar bunu izleyip bir şeyler öğrenebilecekler.Umarım gençler bunu izleyip öğrenebilecekler.Uyuşturucunun kendimizi eğlendirmek için kullandığımız bir şey olduğunu düşündük.Geri dönüşü olabilen bir yol olduğu yalanına kendimizi inanadırdık ama öyle değil.Birşeylerden saklanmaya,bir şeyleri maskelemeye,bir şeyleri hissetmemeye çalışıyoruz.Bu sadece kaçınılmaz olanı ertelemek,günün birinde korkularınla yüzleşmek zorunda kalacaksın.Korkularının gözünün içine bakıp ‘Tamam,hadi şu işi bitirelim.’demek zorunda kalacaksın.

*** George Jung,bir sürü şey.Karmaşık bir adam.Ama ilk ve her şeyden önemlisi-ki bunu öğrenmek beni sevindirdi-olabildiği kadar insan.Şeytani bir adam falan değil.İçinde kötü niyet yok.Açgözlü değil.Sadece yaptığı hataların farkına varmış ve bunların verdiği acıyla yaşamak zorunda olan iyi bir adam.Onunla tanıştığımda karşımda güçlü bir adam gördüm.O çok güçlü,eğlenceli ve kırgın bir adam.İronik bir durum.Bence o vaktini doldurdu,topluma karşı ödemesi gereken bedeli ödedi.Hapiste kalması hiç kimseye fayda sağlamıyor.Adam ıslah olmuş.Bunu sistemin yaptığından emin değilim.Bence kafasındaki düşünceler ve başa çıkması gerektiği akrabaları onu ıslah etmiş.Dışarıda daha iyi işler yapabilir.Şu anda DARE (Uyuşturucu Kullanımına Karşı Eğitim Programı) görev alıyor.Bu program dahilinde çocuklara uyuşturucu hapların tehlikeleri hakkında yardımcı olabilir.Aynı zamanda kızına olan borcunu ödeyip ona ;sonunda; babalık yapabilir.

*** Bu adamın bir suçlu ya da kötü adam olduğunu düşünmek çok zor.Etkileyici,eğlenceli gerçek bir adam anlıyor musun? Bedelini ödüyor ve bundan şikayetçi değil.Onu oynarken yansıtmak istediğim buydu.Ben onu bir kurban olarak görüyorum.Topluma çok fazla katkı sağlayabilecek bir adam.Hapiste kalmasının kimseye yararı yok.

Diğer Oyuncu ve yönetmenin sözleri:

*** Sonunda beni mutlu eden bir senaryo elime geçince hemen gidip Johnny ‘i Avrupa’da kıstırdım (çünkü onu kendi ellerinizle bulmanız gerekir).Ben, bana Gerorge Jung’ı verebilecek bir oyuncu aradım.Bir film yıldızı istemedim.Bu rolü oynayacak adamın George Jung’a dönüşmesini istedim.Johnny de filmde bunu yaptı.Ted Demme-yönetmen

*** Johnny Depp’i kiraladıysan…eğer senin tam da istediğin yerde durup replikleri senin istediğin şekilde söyleyecek bir adam arıyorsan yanlış kişiyi kiralamışsın.Johnny Depp bukalemun gibidir.Bana göre o asla aynı performansı iki kere sergilemez.Eğer Donnie Brasco,Edward Scissorhands ve Ed Wood ‘u aynı odaya koyup hepsini aynı adamın oynadığını söyleseniz beni inandırmak için çok uğraşmanız gerekir.Johnny oynayacağı rol için kendini kirletmekten çekinmeyen birkaç aktörden biri.Harika bir aktör ama yaptığı işe kendini bu derece adaması beni çok ama çok etkiledi.Ted Demme-yönetmen

*** Johnny aklımı başımdan aldı.Bu bendim.Bana dönüşmüştü.Beni oynadı,gerçekten bana dönüştü;sesi, hareketleri her şeyi…Baştan aşağıya…İtiraf etmeliyim ki beni biraz korkuttu.George Jung

*** George filmi izledi.Ona filmin bittiğindeki ilk halini gösterdik.Johnny onu büyüledi.Daha önce onun hiçbir filmini izlememiş ve Johnny onun içine işledi.Ağzının bir tarafıyla konuşması,yürüyüşü,sigara içişi…Johnny onunla çok zaman geçirdi.Sonunda avukatlarla görüşme yapılan bir odadaydık;ben,George,asistanım,gardiyan ve hapishane müdürü.Hepimiz o küçücük odaya doluştuk.Filmin son 30 dakikasında George tuvalete gitmek istedi.O anda başımızın belada olduğunu biliyordum.Bir anda yıkıldı,bebek gibi hüngür hüngür ağladı.Sonra ben ağlamaya başladım.Asistanım ağlıyordu,gardiyan ağlıyordu,hapishane müdürü ağlıyordu.Ama hepimiz gözyaşlarımızı gizlemeye,sakin davranmaya çalışıyorduk.Ted Deme

*** Johnny’nin inanılmaz iyi bir kalbi var.Çok özel biri,Martian gibi.Gerçekten onu böyle çağırıyorum-Martian.Penelope Cruz

*** Tanıştığım en komik adam.İnsanlar onun bu yönünü biliyor mu bilmiyorum ama espri yapmaktan çok hoşlanıyor.Penelope Cruz

*** İnsan Johnny kadar yetenekli biriyle ömründe bir kez çalışma imkanı yakalar.O,sadece bir aktör değil, filmi film yapan şey.Ted Demme

*** Çok yakışıklı bir adam.Johnny’nin elmacık kemikleri insanı çıldırtır! ‘’Kestik’’ diye bağırdığımda arkamdan gelen iç çekme seslerini duyabiliyordum.Ted Demme

*** Johnny’nin sihirli bir karizması var,zorlamak zorunda kalmıyor.Bir insanın doğuştan karizmatik olması mümkün mü bilmiyorum ama bu çok ender bulunan bir şey.Penelope Cruz

*** Oynadığım karakter,Mirtha,daha önce oynadığım hiçbir karaktere benzemiyor.Bu konuda çok endişeliydim ama Johnny bana çok yardım etti.’’Yapabilirsin,yapabilirsin,harika gidiyorsun’’deyip duruyordu.Müthiş bir adam.Penelope Cruz

çeviri:johnnylover

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ] 

All times are UTC