Login | Register

All times are UTC

It is currently Wed Dec 23, 2009 3:10 am

Welcome
<a href="http://metalheadtr.com" target="_blank">metalhead</a>
<a href="http://metalheadtr.com/forum" target="_blank">metalhead</a>

Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Before Night Falls (2000)
PostPosted: Thu Jun 28, 2007 7:44 am 
<marquee> johnny depp</marquee>

Image

Yönetmen
Julian Schnabel
Senaryo
Cunningham O'Keefe , Lázaro Gómez Carriles , Julian Schnabel
Görüntü Yönetmeni
Xavier Pérez Grobet , Guillermo Rosas
Müzik
Lou Reed , Ennio Morricone , Laurie Anderson

2000, ABD , 133 dk.

Oyuncular
Javier Bardem (Reinaldo Arenas) , Olivier Martinez (Lázaro Gómez Carriles) , Andrea Di Stefano (Pepe Malas) , Johnny Depp (Bon Bon) , Michael Wincott (Herberto Zorrilla Ochoa) , Olatz Lopez Garmendia (Reinaldo's Mother) , Giovanni Florido (Genç Reinaldo)

FİLMİN ÖYKÜSÜ
Arenas, babasının annesini doğumdan önce terk etmesinden dolayı Küba’da çiftçilik yapan büyükannesi ve büyükbabası tarafından baskı altında yetiştirilir.

Küba’da devrim sırasında hem yazar olması hem de eşcinselliği nedeniyle isyancı olarak mimlenir, basit bir sebepten dolayı hapse atılır ve işkence görür. Bütün bu olumsuz koşullara rağmen yazmaya devam eder.

Hapishanede diğer mahkumların mektuplarını yazarken gizlice kendi romanını da yazar ve el altından ülke dışına kaçırtarak bastırır. 1980’de ise sınır dışı edilerek ABD’ye gider.

KARAKTERLER HAKKINDA ...
Javier Bardem: Kübalı yazar Reinaldo Arenas’ı canlandıran Bardem bu rolle oyunculuğunu tüm dünyaya kabul ettirdi.

Olivier Martinez: Reinaldo’nun ölümüne kadar yanından ayrılmayan yakın dostu Lazaro Gomez Carriles rolüyle karşımıza çıkıyor.

Johnny Depp: Filmde iki farklı rolde karşımıza çıkan ünlü oyuncu, hapishanede erkekleri baştan çıkaran Bonbon ve sert Teğmen Victor’u canlandırıyor. İki rolde de sergilediği muhteşem performansıyla seyirciyi şaşırtıyor.

Sean Penn: Ünlü oyuncu bu filmin kadrosunda bulunmak istediği için misafir oyuncu olarak biraz deli, biraz asi Cuco Sanchez olarak karşımıza çıkıyor.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Sep 03, 2007 11:33 pm 

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat Sep 22, 2007 9:31 am 
Paylaşımcı üYe
Paylaşımcı üYe

Image

Image

Image

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat Sep 22, 2007 9:32 am 
Paylaşımcı üYe
Paylaşımcı üYe

Image

Image

Image

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat Sep 22, 2007 9:33 am 
Paylaşımcı üYe
Paylaşımcı üYe

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Aug 12, 2009 9:25 pm 

BEFORE THE NİGHT FALLS - FİLM HAKKINDA

Johnny'nin Sözleri:

*** Julian Schnabel'i New York'tan yıllardır tanıyorum.Kendini beğenmiş bir herif,adamın matrak hikayeleri bile kendi hakkında.Beni aradı ve bu filmde travesti olrak küçük bir rol oynayıp oynayamayacağımı sordu.Yapabileceğim birşey olduğunu düşündüm,tek ihtiyacım olan topuklu ve elbise giymekti.Böyle bir teklif yapması çok hoş.

*** Gerçek Bon Bon'u derinden inceledim ve onun aynı Sophia Loren gibi olduğunu farkettim.

Diğer Oyuncular ve yönetmenin sözleri:

*** Johnny ona para ödememe izin vermedi.Bedavaya çalıştı ''Bu filmi ekrana koy bana yeter''dedi.Julian Schnabel-yönetmen

*** Johnny inanılmaz derecede titiz.Oynadığı rollere enerji ve eğlence getiriyor.İlham aldığı gibi oynuyor-tamamen bağımsız,hiçbir kalıba girmeden.Julian Schnabel

*** Johnny tüm bu proje hakkında daha cool olamazdı.Ona istediğimin ne olduğunu anlattım o da gelip yaptı.Anlattığımız hikayeyi gerçekten sevdi ve yardımcı olmak istedi.Onu bu konuda çok taktir ediyorum,bu projede çalışmak için vakit ayırmasına çok minnettarım.Julian Schnabel

*** Johnny bu filmde bir film starı olarak yer almadı.Yaptığımız işin güzelliğine ve anlamına inanan diğer oyunculardan biriydi sadece.Javier Bardem

*** Johnny büyüleyici bir iş çıkardı.Çok cömert ve yardımseverdi.Gerçekten Bon Bon karakterinin ruhuna girdi ve o Lieutenant Viktor karakterini canlandırırken karşılıklı oynadığımız sahneyi hiç unutamayacağım.Onun çok büyük bir hayranıyım.Javier Bardem

*** Filmde ne kadar iyi bir performans sergilediğinin farkında mı bilmiyorum.Harikaydı.O iççamaşırlarının içinde müthiş görünüyordu.Yani,bilirsiniz.kamera çekimi poposundan başlıyor,sırtını ve saçlarını görüyorsunuz .Manrilyn Monroe'yu düşünmeye başlıyorsunuz ama saçı kızıl olduğu için daha çok Sophia Loren'e benziyordu.Julian Schnabel

*** Bon Bon'u sette ilk gördüğümde,onun Johnny olduğunun farkına varamadım.Sadece ağır makyajlı ve geniş sırtlı bu kıza baktım ve 'Adamım,bu kızla beraber olabilirim' diye düşündüm.Onun Johnny olduğunu anladıktan sonra bile böyle hissetmeye devam ettim.O çok güzel bir adam-kim onunla sevişmek istemez ki? Bon Bon'un poposuna sahip olabilmek için öldürebilecek bir sürü gerçek kadın tanıyorum.Javier Bardem

çeviri:johnnylover

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC